Slovník influenceriek
Ahojte, pracujem v americkej spoločnosti, EN je môj hovorový jazyk v práci. Som mileniál, využívam všetky výdobytky modernej doby, AI v dennej praxi, všetky AI nástroje, sociálne siete, facebook, instagram, tiktok, pinterest apd. Napriek tomu ma zaskočil jazyk influenceriek. A to nie sú mladé baby okolo 20tky, ale skoro 40tničky. Najnovšie baba hovorí, že toto je môj OOTD, medzi rečou TMI apd. Ja som sa snažila pol hodinu rozkľúčovať, čo vlastne hovorí. Poznám reč mladých ľudí a detí, a chápem ju. Aj naša generácia mala svoje slová, ktorými sa líšila od generácie predtým. Ale zrelá žena okolo 40tky zrazu zo dňa na deň prepne a chce byť strašne "in" a vyjadruje sa na úrovni 20 ročnej baby? Možno len mne to príde zvláštne, možno je to dnes bežné a toto je trend, a ja tomu nerozumiem. Možno sa takto vyjadrujú všetky 40tničky a ja žijem v praveku. Sledujem zahraničné influencerky, aj zrelšie ženy a nepoužívajú tento "wording". Čím to je?
@anonym_autor Normálna 40-nička nesleduje influencerky. Vlastne, nikto normálny, koho poznám, to nerobí, len také jednoduché, zväčša nezamestnané osoby.
@anonym_ae0bbb možno v 40tke ani ja nebudem. Možno ani v 35tke už nie 🙂
@anonym_autor Normálna 40-nička nesleduje influencerky. Vlastne, nikto normálny, koho poznám, to nerobí, len také jednoduché, zväčša nezamestnané osoby.
@anonym_ae0bbb ale sledujú, len teda treba influencerka neznamená vždy len blonďatá barbina s fancy povrchným životom. Napr. Takú influ sdeťmi na potulkách asi nesledujú 15-18 ročne deti a pritom má takmer 100k sledujucich.
Ja nemam socialne siete ako fb, ig, tiktok a tiez sa kolko krat nechytam ked rozpravaju baby v mojom veku 30+ 🙈 Este ootd ok ale benger, crash, slejada a pod. Do toho 67 😅
Ja nemam socialne siete ako fb, ig, tiktok a tiez sa kolko krat nechytam ked rozpravaju baby v mojom veku 30+ 🙈 Este ootd ok ale benger, crash, slejada a pod. Do toho 67 😅
@anonym_059b83 Slayáda je slovo, ktoré označuje jav, že niekto kúpi v mene štátu za 17 miliónov eur opustené budovy, ktoré pred tým nikto nechcel ani za 7 miliónov eur.
To su v 99% take jednoduche chuderky, ktore si myslia, ze su hviezdy, ale realne ich kazdy pozna pre to, ake su prid*bane a to, holt, dnes takymto vynasa…
Ľuďom je jedno či im rozumejú 😅a čím menej tým lepšie aby ostatní nevedeli čo za blbosti vlastne hovorí
nevie čim zaujat , musí aj niečo akože navyše ponuknúť, osobne vôbec ani neviem čo píšeš pretože na takéto veci skutočne nemám čas, energiu ani nič
načo vôbec stracať čas .. čas si treba užit pre seba a svoju rodinu , nie čumenim či sa influcerka napila alebo zrovna prdla
za mna totálna strata času niečo ako pozeranie reklám
Odkedy sa k***y presunuli do online priestoru, tak si hovoria influencerky 😅
myslim, ze tieto 40tnicky chcu tymito vyrazmi jednoducho ist s dobou a zaujat aj mladsie divacky. Ja napr evidujem nemiestne a zbytocne pouzivanie hrubych slov na instagrame.. hocikedy kkt k.rva p.ca akoby nic. Zeny ci muzi. Takze radsej nech pouziva OOTD ako zbytocne vulgarizmy. Pozor mne vulgarizmy cudzie nie su, ale nadavam si len vo svojej hlave sama pre seba 🙂
OOTD pouzivaju influ odkedy si pamatam..
OOTD pouzivaju influ odkedy si pamatam..
@o__o prosím ťa a čo to OOTD vlastne znamená? Nerýpem, len sa pýtam. V živote som to ešte nepočula, asi som už riadne za zenitom 🤦♀️😂
@o__o prosím ťa a čo to OOTD vlastne znamená? Nerýpem, len sa pýtam. V živote som to ešte nepočula, asi som už riadne za zenitom 🤦♀️😂
@anonym_281337 outfit of the day. TMI - too much information.
Ahá, ďakujem 🙂))
@anonym_ae0bbb a co je toto za nazor ??? preco by normalny ludia nemohli sledovat influencerov ? je taka doba a vsetci zijeme tymto zivotom ... influencery nie su len zeny co sa maluju a obliekaju cele dni
a to povedia to OOTD, alebo ako outfit of the day?
OOTD som nikdy nepočula
a to povedia to OOTD, alebo ako outfit of the day?
@anonym_bf3ec8 povedala OOTD, Mračková Zuzana.
Čo je OOTD?
TMI sa úplne bežne v angličtine používa, nie je to výdobytok mladých alebo influencerov.
Ale OOTD som tiež nepočula 😅 a celkovo mnoho nových ich výrazov je pre mňa mimo a to sa rátam podľa občianskeho prelom millennials/gen Z, ale podľa chápania slangu som asi Gen X či ktorá je to predtým.
Čo je OOTD?
@anonym_020424 nemoze povedat, ze to je moj dnesny outfit, alebo oblubeny outfit. Ale povie presne OOTD ( outfit if the day). Mam kolegov americanov, nikdy nehovorili TMI, ani to nenapisali do spravy, ani ked sa bavime total neformalne.
@anonym_020424 nemoze povedat, ze to je moj dnesny outfit, alebo oblubeny outfit. Ale povie presne OOTD ( outfit if the day). Mam kolegov americanov, nikdy nehovorili TMI, ani to nenapisali do spravy, ani ked sa bavime total neformalne.
@anonym_autor ja som nečítala predchádzajúce komenty,až potom som si všimla ,že je to tam už spomenuté . vďaka
@anonym_bf3ec8 povedala OOTD, Mračková Zuzana.
@anonym_autor tak to je divne