Ako overiť dôveryhodnosť zahraničného eshopu?
Ahojte,
potrebovala by som si objednať zo zahraničného eshopu. Je nejaký spôsob ako overiť že je dôveryhodný ? Vyzerá v poriadku ale aj tak mám obavy.
https://eurotan.shop/sk-sk/pages/privacy-policy
Ten obchod nevyzerá v poriadku, pôvod asi z Bulharska s utajeným vlastníkom, máš adresu kde môžeš vrátiť tovar na reklamáciu a údaje o firme z ktorou uzatváraš obchod?
Ja by som takyto obchod automaticky ignoroval.
Nikde nie je napisane aka firma ho ma, kto ho prevadzkuje. Kompletne utajene.
https://papagal.bg/eik/207189071/653b
Aha, tu som nasiel - Bulharska firma vlastnena nejakym Ukrajincom:
Home › BG › Burgas Region › Burgas Municipality › Dimchevo village
TANSHOP EOOD
Status Active
UIC/PIK 207189071
Registration under VAT Yes - BG207189071 from 15.12.2022 on the basis of Art. 100 para. 1 of VAT (Optional registration)
Date of registration 09.12.2022 10:33
Name TANSHOP
Transliteration TANSHOP Ltd
Legal form Single-member limited liability company (EOOD)
Head office address BULGARIA, Dimchevo village, ul. "Chetvirta", 9
There are 8 companies at this address see companies
Contacts
Purpose of activity
TRADE IN COSMETIC PRODUCTS; DOMESTIC AND FOREIGN WHOLESALE AND RETAIL TRADE WITH ALL TYPES OF GOODS PERMITTED BY LAW. IMPORT SALE AND PRODUCTION OF COSMETIC AND HAIRDRESSING SERVICES, SPA, MASSAGE... read more
Representatives
Manager: DMYTRO KUCHERENKO (Ukraine ) (related to 1 company)
Ownership Sole owner of capital: DMYTRO KUCHERENKO (Ukraine ) (related to 1 company)
Ja pokial sa neda platit na dobierku a nepoznam to tak radsej davam ruky prec..
vzdy plat kartou, a tak mas aspon ochranu v prip. ze ti tovar nepride, alebo ti pride iny a pod.
@ciama a co v pripade, ze ti pride na dobierku zasielka, ale ty nevidis co je v nej, zaplatis a az potom to mozes otvorit a co budes robit?
Maš tam možnosť platby cez PayPal. Ak produkt nepríde, PayPal ti vráti peniaze a pôjde si s predajcom vyriešiť situáciu. Je to bezpečné, aj keď sa obchod práve otvoril a ešte si nestihol vybudovať reputáciu.
Skús na stránkach ako Trustpilot...alebo do Google zadaj názov obchodu a reviews a vyhodí ti to skúsenosti zákazníkov
Skús na stránkach ako Trustpilot...alebo do Google zadaj názov obchodu a reviews a vyhodí ti to skúsenosti zákazníkov
@barborab1411 Reviews som nenašla žiadne 😔
Potrebujem z tadiaľ vec za 25€ no ak by neprišla tak ma to zas nezruinuje. Neviem to na SK CZ nikde zohnať. Skôr sa tam bojím zadať kartu. Rozmýšľala som spraviť si nejaký druhý účet kde by som dala iba 30€ ? Aby mi z môjho hlavného účtu nemohli zmiznúť prostriedky.
Vieš si vytvoriť dočasnú kartu na 1razovu platbu vo väčšine internetbankingov. Skús niečo také pozriet.
Založ si Revolut máš to za pár minút, pošli si tam okamžitú platbu 25€ a použi jednorázovú kartu, tak ti vedia z účtu stiahnuť iba 25€ a iba jeden krát.

Ja pokial sa neda platit na dobierku a nepoznam to tak radsej davam ruky prec..