icon

Ako zrušiť paušál Orange pred koncom viazanosti?

19sisinka91
14. máj 2025

Dobrý deň, chcem zrušiť paušál ešte pred koncom viazanosti. Operátor mi vyrátal zmluvné pokuty a mám
im poslať výpoveď zmluvy. Robil to takto niekto? Ako má taká výpoveď prosím vás vyzerať?

maranco
14. máj 2025

@19sisinka91 ak dáš výpoveď, budeš ešte jeden mesiac platiť paušál kým prebieha výpovedná lehota a potom ti zrušia číslo
ak prenesieš číslo inam tak za cca 3 dni si u nového a doplatíš zmluvnú pokutu

lukbe
14. máj 2025

Keď som prenasala číslo, vybavilo sa to hneď v predajni. Doplatila som pokutu. Inak nič.

19sisinka91
autor
14. máj 2025
@maranco

@19sisinka91 ak dáš výpoveď, budeš ešte jeden mesiac platiť paušál kým prebieha výpovedná lehota a potom ti zrušia číslo
ak prenesieš číslo inam tak za cca 3 dni si u nového a doplatíš zmluvnú pokutu

@maranco ja by som len potrebovala vedieť ako má vlastne tá výpoveď vyzerať. Lebo akonáhle som napísala do Orange že chcem paušál zrušiť tak komunikácia je na bode mrazu a nikde na nete neviem nájsť nejaký vzor

lukbe
14. máj 2025

Veď si to normálne napíšte sama. ....týmto dávam výpoveď zo zmluvy č....uzavretej dňa...podpis,miesto, datum, hotovo. môžete uviesť aj dôvod, ak chcete. Osobne je ísť lepšie.

mk1111111111
14. máj 2025

A oplati sa Ti to, ked je pred koncom

leangela
14. máj 2025
@mk1111111111

A oplati sa Ti to, ked je pred koncom

@mk1111111111 Nehovorí, že je pred koncom. Chce to zrušiť skôr ako skončí viazanosť.

mk1111111111
14. máj 2025
@leangela

@mk1111111111 Nehovorí, že je pred koncom. Chce to zrušiť skôr ako skončí viazanosť.

@leangela som pochopila, že má pred koncom viazanosti. Mohla napísať počas viazanosti.

19sisinka91
autor
14. máj 2025
@mk1111111111

@leangela som pochopila, že má pred koncom viazanosti. Mohla napísať počas viazanosti.

@mk1111111111 áno, prepáčte zle som sa vyjadrila. Viazanosť mám ešte cca rok

miskamisiq
14. máj 2025
@19sisinka91

@mk1111111111 áno, prepáčte zle som sa vyjadrila. Viazanosť mám ešte cca rok

@19sisinka91
Pokiaľ chcete zrušiť len viazanosť aby vám číslo ostalo neviazane je potrebné to vo výpovedi uviesť. Ak chcete zrušiť počas viazanosti, uvediete že chcete zrušiť viazanosť aj s číslom.

Výpoveď môžete napísať ručne alebo na počítači.
Hlavičku dáte svoje údaje (meno a priezvisko, adresa trvalého bydliska a fakturačnu adresu ak bývate inde a dátum narodenia pre overenie)

Stačí napísať.... Žiadam o zrušenie Dodatku k zmluve o poskytovaní služieb číslo..... Aby číslo ostalo zachované. Súhlasim s vystavíme zmluvnej pokuty v sume....., z dôvodu predčasného ukončenia služieb.

Dole uvediete svoje meno a žiadosť podpíšete a odošlete ako prílohu cez komunikačný kanál.

Druhou možnosťou je ísť na predajne miesto a spravia to za Vás.

maranco
14. máj 2025
@19sisinka91

@maranco ja by som len potrebovala vedieť ako má vlastne tá výpoveď vyzerať. Lebo akonáhle som napísala do Orange že chcem paušál zrušiť tak komunikácia je na bode mrazu a nikde na nete neviem nájsť nejaký vzor

@19sisinka91 to telefónne číslo chceš zrušiť alebo si ho chceš ponechať?

Ono aj keď si to číslo prenesieš niekam na kredit (vybavíš online) napríklad O2 Voľnosť za 2€ alebo 4ka za 4€ a už ho potom nebudeš používať tak nemusíš posielať výpoveď do Orange a ušetríš jednomesačný paušál (zmluvná pokuta za jeden mesiac je menej ako paušál)

Ja som to riešil najprv sme boli osobne v Orange, tam strašili zmluvnou pokutou, chceli sme ukončiť k dnu skončenia viazanosti, potom z nich vyšlo koľko by to bolo, spísala sa výpoveď podpísala na tablete a že pošlú podpísanú výpoveď na mail. Nič neprišlo volal som na infolinku že príde do 24 hodín, ani tak nič neprišlo.

Tak sme urobili prenos čísla na kredit, jeden deň po skončení viazanosti a vyriešené.

19sisinka91
autor
14. máj 2025

Nakoniec sa mi to podarilo vyriešiť tak, že som im poslala cez whatsapp podpísanú výpoveď a hneď mi poslali ukončenie zmluvy ku koncu fakturačného obdobia. Zaplatila som 40€ pokutu a hotovo. Číslo ruším úplne