icon

Ako zvládať otravného kupujúceho?

12. aug 2025

Uz ste sa stretli s neskutocne otravnym kupujucim na bazari? Keby som vedela,ze taky bude, v zivote mu nic nepredam.
Na bazari mi pred tyzdnom pisal jeden pan ci danu vec mam, ja ze ano, ja ze ako chce poslat? On ze packetou a uz sa neozval az vcera, ze to berie. Po tyzdni. Peniaze na ucet poslal hned,tak som mu pisala,ze mu balik poslem niekedy poobede,ze poslem.podacie cislo.
Na postu som isla o 12.30, medzitym mi stihol poslat 6 mailov - halooo, kedy to poslete? Halooo,uz ste to poslaly? ( To je jeho pravopis,nie moj) Pani,ste tu? Kedi my to pride? Kde mam to podacie? Preco my neodpisujete???
Odpisala som mu do hodiny. Vsak som v práci,asi nesedim.na mobile.
Podacie cislo som mu poslala a on ma od rana bonbarduje, kde je balik, kedy pride, preco tam neni. Uz ma beru nervy. Napisal mi dalsich 7 mailov!! Tak som mu napisala,ze na to som mu poslala podacie,nech si to vie sam sledovat a ze niesom kurier,takze netusim co to pride dnes aj ked som to poslala prvou triedou.
Co by ste mu odpisali? Ja uz nemam nanho energiu... Aj sa bojim,ze tu vec nebude chciet aj ked bola detailne opisana a vyfotena a potom zacne zas bombardovanie..ako sa na to pripravit?

Strana
z2
karlamon
12. aug 2025
@lucka_ke

@karlamon mňa jedna raz verejne hejtovala, že som na poštovnom zarobila 0,20 Eur lebo jej som naúčtovala o dvadsať centov viac ako bolo napísané na zásielke, v tom čase som bola chorá doma a posielal to muž, dal to cez EPH a mne nedocvaklo, že to je lacnejšie, ale teda vrátila som jej rozdiel na účet

@lucka_ke toto sa mi stalo tu na koni tiež 🫣 zásielka 1€ pošta v tom čase ešte 1.4€,no sekla som sa, lebo sa zmestilo do 1.2€ či 1.1€ bolo, neviem už presne.. A na druhy deň správa, Poprosím vrátiť rozdiel, keby ste aspoň za to zaúčtovane balné zabalila nejak balík pekne aj s darčekom tak nič nepoviem.. 🤣 Skoro ma orekotilo, reku k 1€ veci budem baliť darček a lukratívny baliaci papier?! Nedalo mi a vtedy som si uvedomila, že zrejme sa balik poslal lacnejšie jak som ja predpokladala 🫣🤣
Tak som pani zlatej poslala naspäť tých 0.2€ tiež 🫣 no mňa by absolútne taketo niečo ani nenapadlo riešiť kks

lucka_ke
12. aug 2025
@karlamon

@lucka_ke toto sa mi stalo tu na koni tiež 🫣 zásielka 1€ pošta v tom čase ešte 1.4€,no sekla som sa, lebo sa zmestilo do 1.2€ či 1.1€ bolo, neviem už presne.. A na druhy deň správa, Poprosím vrátiť rozdiel, keby ste aspoň za to zaúčtovane balné zabalila nejak balík pekne aj s darčekom tak nič nepoviem.. 🤣 Skoro ma orekotilo, reku k 1€ veci budem baliť darček a lukratívny baliaci papier?! Nedalo mi a vtedy som si uvedomila, že zrejme sa balik poslal lacnejšie jak som ja predpokladala 🫣🤣
Tak som pani zlatej poslala naspäť tých 0.2€ tiež 🫣 no mňa by absolútne taketo niečo ani nenapadlo riešiť kks

@karlamon presne tak, koľkokrát bolo poštovné drahšie a nepýtala som doplatiť rozdiel, alebo zvyknem ku balíku pridať darček (ponožky, tričko...) a väčšinou ani ďakujem naspäť

biba_18
12. aug 2025

podľa správania mi to evokuje spoluobčana alebo takého zo sociálne znevýhodneného prostredia ... takí riešia hneď alebo nikdy ...

zuzanka.zuzu
12. aug 2025
@lucka_ke

@karlamon presne tak, koľkokrát bolo poštovné drahšie a nepýtala som doplatiť rozdiel, alebo zvyknem ku balíku pridať darček (ponožky, tričko...) a väčšinou ani ďakujem naspäť

@lucka_ke možno preto lebo ani ponožky ani tričko ako darček kupujúca neocení? 😁 mňa raz nasralo že na nejakej lacnej blbosti (tuším tričko s vekom buď 1 alebo 2) vypýtala predávajúca drahé poštovné. ok neriešim, zaplatila som... a prišiel mi balík s blbosťami čo som rovno vyhodila 🙈 tiež ďalšie tričká, deka, hračky, nejaký detský šampón a rozsypané cukríky (toto inak obľubuje viac žien posielať 🙈). takže už mi bolo jasné prečo som miesto 1e pošty (vtedy tak stála) platila sumu za 5kg balík 🙈😂😂

autor
12. aug 2025
@biba_18

podľa správania mi to evokuje spoluobčana alebo takého zo sociálne znevýhodneného prostredia ... takí riešia hneď alebo nikdy ...

@biba_18 no,mal priezvisko Pompa,takze mas pravdu..

autor
12. aug 2025
@anonym_03737b

poznala som rodinu s 5 deťmi, kde kúpili napríklad walkman, deti ho používali a pred koncom záruky ho zabalili do uteráka, tresli s ním o zem a išli sa hádať do obchodu, že sa pokazil a vždy vyhádali vrátenie peňazí alebo výmenu za nový, takto fungovali dosť dlho na veľa veciach, aj na topánkach/oblečení, pekný príklad deťom
väčšinou predavačky nemali nervy na hádky s nimi, oni už vedeli ako a čím argumentovať, aj ŠOIku poslali keď sa nechceli s nimi dohodnúť

@anonym_03737b no tak to je des,taketo finty. Ani nemali mat 5 deti,ked si ich zjavne nemohli dovolit.

autor
12. aug 2025
@zuzudrnda
Odpoveď bola zmazaná

@zuzudrnda dufam,ze to urobila len ten jeden raz :Dmna by hanba fackovala totot urobit.

mircalla
12. aug 2025

No asi by som mu napisala, ze zasielku si vie sledovat, nie si prepravna spolocnost, aby si mu vedela poskytnut info, kedy to tam bude a ze toto hranici s obtazovanim a ak neprestane, budes ho musiet nahlasit administratorovi stranky. Toto nie.
Ja som raz predavala auto, ze pridu pocas dna z Presova (byvam v BA). O 23 hod dosla romska rodinka (uz mi to bolo podozrive), doma polrocne dieta...samozrejme nekupili a ani by som im ho nepredala. Cestou do BA chceli asi kupovat rozne ine auta v roznych mestach po ceste

kiwi3
12. aug 2025

ja ludom s takym pravopisom zasadne neodpisujem. velmi blbe znamenie je aj ked nevedia pozdravit, poprosit, podakovat. uz sa mi to potvrdilo xy raz, ze to bud nema zmysel vobec, ze je to strateny cas alebo to bude nejaka podobna otrava. tohto by som prinajhorsom blokla a do buducna vies...

kavasmliekom
12. aug 2025

@anonym_autor nijak. Nereagovať na maily. Tiež si vieš odsledovat ci už to prebral. Predajom a doručením váš "vzťah" končí. Nič neber späť.

katica06
12. aug 2025

Raz sa mi stalo, že som presávala nové ružové dupačky také hrubšie s čiapkou a rukavičkami velkosť asi na 3m. Kupujúca prevzala balík a asi o tri mesiace napísala, že jej dcére sú dupačky malé, posiela ich späť. Mám jej vrátiť peniaze.
To nevymyslíš to je život.

anonym_6ea651
12. aug 2025

Predávala som kočík, len osobný odber, aby si ho mohli vyskúšať, pozrieť. Prišla mladá dievčina s bruchom, a asi s mamou, alebo svokrou. Obidve chválili, mladá vyskúšala, že dobrý, ľahký. Zobrali, nebol síce najlacnejší, preto som chcela len osobne. Zaplatila, zobrala a o asi 2 týždne, že ona si to rozmyslela, lebo podobný videla a o 100e lacnejší, že či ho môže vrátiť, lebo už týždeň kvôli tomu plače, ako mi to má povedať. 🫣 No nie, nemôžete, lebo ani do obchodu nemôžete vrátiť po 2 týždňoch kočík, len preto, že ste si to rozmysleli. Vynadala mi, že som sa chcela obohatiť na chudobnej rodine a mohla som jej povedať, že sú aj lacnejšie také isté kočíky 🫢

mircalla
12. aug 2025
@zuzanka.zuzu

@lucka_ke možno preto lebo ani ponožky ani tričko ako darček kupujúca neocení? 😁 mňa raz nasralo že na nejakej lacnej blbosti (tuším tričko s vekom buď 1 alebo 2) vypýtala predávajúca drahé poštovné. ok neriešim, zaplatila som... a prišiel mi balík s blbosťami čo som rovno vyhodila 🙈 tiež ďalšie tričká, deka, hračky, nejaký detský šampón a rozsypané cukríky (toto inak obľubuje viac žien posielať 🙈). takže už mi bolo jasné prečo som miesto 1e pošty (vtedy tak stála) platila sumu za 5kg balík 🙈😂😂

@zuzanka.zuzu Hej, to tiez nechapem tie pribalene sladkosti, ktore rovno vyhodim, ani neviem, z ktoreho storocia su

mircalla
12. aug 2025

Este jedna prihoda. Covid, obrovske rady v Lidl az vonku, pustali dnu po par ludoch, velke rady pri pokladni, rozostupy, ludia nervni. Prisla pani dopredu pokladne (vtedy este nemali samoobsluzne) a zacala riesit reklamaciu....Ze sa jej rozparali leginy, bol daky april...Tak si pokladnicka vypytala blocek, ona vytiahla daco uz totalne vysuchane a pokladnicka s udivom, ze ten je z augusta minuleho roka. My v nemom uzase, kto ma gule riesit leginy za par eur v case totalneho covidu s 8 mesiacov starym blockom a ide este dopredu rady, vsak reklamacia

pikachu999
12. aug 2025

@anonym_autor normálne mu napíš nech sa ozve keď balík príde a inak ignoruj

lucka_ke
12. aug 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu to zvyknem pribaliť k balíku vecí rovnakej veľkosti, napríklad nedávno kupovali balík teplákov a mikín tak som im pribalila tričko, nedávam to k nesúvisiacim veciam a sladkosti nebalím nikdy ani podobné nezmysly

muchotrafka298
12. aug 2025

Toto je nic, ja mam klientku, ktora mi vie napisat behom jednej hodiny aj 20 emailov, kedy jej poslem veci, ona ich uz chce a ked jej napisem, ze nemozem jej to poslat, lebo to nemam k dispozicii tak napise "Tak jo" a o 10 minut znovu, kde mam sve veci? Ja to potrebuju...a takto to ide dokolecka dokola. Tu nepomoze nic, len jednym uchom dnu a druhym von.

luccija
12. aug 2025
@anonym_autor

@zuzudrnda tak ta pani mala urcite nejakú diagnózu, na hanbu. Hlavne ,ze polovicu zemle zjedna,uz ked bola taka nechutna :D

@anonym_autor neozyvaj sa....ja som na Bazoši predávala turistické topánky ozvala sa mi staršia pani z Oravy, že potrebuje pre vnuka.Dohodli sme sa všetko zabalené a volala mi, že budúci týždeň pôjdu do Ba do nemocnice a prídu osobné vždy som si vypočula celý rodinný príbeh, ale brala som to tak, že staršia pani....medzitým som poslala adresu kde sa stretneme doma som nechcela. .to mi ešte písala x správ ako to nájde, atď. ..nakoniec do Ba neprišli, lebo v nemocnici nebol termín operácie a mám jej ich poslať.Poslala som a pokým do 2 dni neprišli mi ešte viac x písala a volala či som poslala, kedy to príde atď. ..nikdy viac.Vzdy celý elaborat okolo toho, lego jej vnuk potrebuje ísť na turistiku.Mala som ich darovať pred koše toto bolo čisté zufalstvo

luccija
Odpoveď bola odstránená
anonym_db63c4
12. aug 2025

Toto bude asi nejaký simpleton, možno aj psychiatricky líznutý. Odpísala by som mu už jedine stručne „Balík máte odoslaný. Prikladám podacie číslo, podľa ktorého si viete balík sledovať. Ďakujem.”

ahhola
12. aug 2025

Ja som na ba.... nasla staru kucharku, ktoru mi deti ponicili, reku kupim a tu donicenu vyhodim. Kniha dosla bez dobierky, prebrala som a cakala, co bude. Tyzden klud a potom hromy blesky, ze som balik nezaplatila. To mate pravdu, ako ste posliali, tak som prebrala... Chvilu brblala a penila uplne zmatena, evidentne sa nevyznala a posledny balik posielala pred rokom 2000. Nakoniec som tam zacula decko, hovorim nech babka napise iban do mailu a 12€ som jej poslala. Ani sa necudujem, ze take exemplare vyhadzuju igelitky s tiisicmi... A s echt goldom👸😂

anonym_db63c4
12. aug 2025
@ahhola

Ja som na ba.... nasla staru kucharku, ktoru mi deti ponicili, reku kupim a tu donicenu vyhodim. Kniha dosla bez dobierky, prebrala som a cakala, co bude. Tyzden klud a potom hromy blesky, ze som balik nezaplatila. To mate pravdu, ako ste posliali, tak som prebrala... Chvilu brblala a penila uplne zmatena, evidentne sa nevyznala a posledny balik posielala pred rokom 2000. Nakoniec som tam zacula decko, hovorim nech babka napise iban do mailu a 12€ som jej poslala. Ani sa necudujem, ze take exemplare vyhadzuju igelitky s tiisicmi... A s echt goldom👸😂

@ahhola preboha😆😆😆

lucia13022023
12. aug 2025

Ja som akurát dostala hodnotenie na v... Ze aj keď v inzeráte bolo napísané že topy sú veľkosti s a m (jednalo sa o rovnaké topy, jeden čierny jeden biely, spolu za 3e) aj tak je to zavádzajúce 🤣🤣 proste ona si kúpila topy za 3€ kde v popise bolo všetko napísané, aj nafotene cedulky všetko, a toto mi dá do hodnotenia. Ja už ľudí nechápem.

autor
12. aug 2025
@lucia13022023

Ja som akurát dostala hodnotenie na v... Ze aj keď v inzeráte bolo napísané že topy sú veľkosti s a m (jednalo sa o rovnaké topy, jeden čierny jeden biely, spolu za 3e) aj tak je to zavádzajúce 🤣🤣 proste ona si kúpila topy za 3€ kde v popise bolo všetko napísané, aj nafotene cedulky všetko, a toto mi dá do hodnotenia. Ja už ľudí nechápem.

@lucia13022023 a kolko ti dala hviezdiciek?:D vidis ,keby niektori čítali aj s porozumenim. Mojej kamoske raz dala jedna pani 1* lebo si od nej kúpila ponozky za 2€ nove s visackou a ze zavadza,lebo farebne sa lisili od fotografie,pricom uviedla ze je to skreselene a farba je nazivo viac do fialova :D niektori ludia su fakt ako pripeceni. A veci im predas pomaly zadarmo

autor
12. aug 2025
@ahhola

@ahhola 😂ze na to prisla vobec. Ale jej chyba, ked sa nevyzna, ach,daktori fakt ako za opicami

autor
12. aug 2025
@anonym_db63c4

Toto bude asi nejaký simpleton, možno aj psychiatricky líznutý. Odpísala by som mu už jedine stručne „Balík máte odoslaný. Prikladám podacie číslo, podľa ktorého si viete balík sledovať. Ďakujem.”

@anonym_db63c4 urcite je :D

autor
12. aug 2025
@luccija
Odpoveď bola zmazaná

@luccija tak to mas dobru skusenost 🙂 vsak ja ich nehadzem vsetkych do jedneho vreca, ale vacsina je fakt taka jednoduchsia. A co,isla si vypit?😂

lucia13022023
12. aug 2025
@anonym_autor

@lucia13022023 a kolko ti dala hviezdiciek?:D vidis ,keby niektori čítali aj s porozumenim. Mojej kamoske raz dala jedna pani 1* lebo si od nej kúpila ponozky za 2€ nove s visackou a ze zavadza,lebo farebne sa lisili od fotografie,pricom uviedla ze je to skreselene a farba je nazivo viac do fialova :D niektori ludia su fakt ako pripeceni. A veci im predas pomaly zadarmo

@anonym_autor tri 🤣🤣 za to ze v popise bolo napísané všetko a ona nevie čítať ja nemôžem 🤣

Strana
z2