Akú biografiu/autobiografiu odporúčate?

lucimax
11. okt 2020

Ahojte, máte nejaké tipy na dobru biografiu -knihu? Kto Vás obohatil, inšpiroval svojim životom?
Dik :*

aniele
11. okt 2020

Thor Heyerdahl - Kon Tiki, Agatha Christie - Môj životopis, Janette Mazziniová Mottlová - Cigánka, Gándhí - Môj život, Ilona Borská - Doktorka z domu trubačú, cestopisy Bengta Danielssona, Richarda Halliburtona, knihy od Irvinga Stonea... Je toho strašne veľa.

grace55
11. okt 2020

@lucimax Zo Langerova. Stefan Hlavac- Po priamych cestach, Silvester Krcmery. Uz spominana Agatha Christie. Super sa citali Mojich 7 zivotov od Agnesy Kalinovej. Ak mi napadne este cosi, doplnim.

lucimax
autor
12. okt 2020

@aniele dakujem ;)

lucimax
autor
12. okt 2020

@grace55 vdaka ;)

denkatn
12. okt 2020

Aj ja som citala od Ghandiho tu knihu, ked som kojila v noci a nemohla som potom zaspat, je to take filozovicke niektore pasaze, ze urcite zaspis, je to fakt pre intelektualky🙂 ale v podstate aj mna to obohatilo v tom, ze on chcel byt zasadovy za kazdu cenu, drzal sa vlastnch principov aj keby mal ist za to do vazania. Takch politikov keby sme mali! On si povedal, ze verejne veci bude robit zadarmo a aj ked doniesli jeho zene dar za jeho pomoc, tak jej ho zobra! ze nie! on robi pre dobro ludu zadarmo, len sukromne veci robi platene. je to velmi pritazlive na cloveku, aj z tej stranky ma to zaujalo. ja som si vyberala zivotopisy tych osobnosti ktore som v niecom obdivovala lebo som chcela vediet ako to robili, napr o Marylin Monroe, o Kalasovej - spevacke (tam som chcela vediet co jej spravil ten Onasis, velmi ju to ranilo, ale nemala sa na neho viazat, kym neboli svoji. on si skratka z nicoho nic zobral za zenu Jackie Kennedyovu a Kalasova si to precitala v novinach!) tak podla toho si vyber, ze koho mas rada vo filmoch, alebo koho poznas.

grace55
12. okt 2020

@lucimax este uplne top pre mna je od B.MacDonaldovej Co zivot dal a vzal, mam ju v cestine.Jej pribehy z liecebne na TBC su hlavne teraz velmi povzbudzujuce.

cakankaa
12. okt 2020

Agatha Christie, Winston Churchill

lucimax
autor
12. okt 2020

@denkatn ďakujem za podrobný popis :* Ghandi je famózny, videla som aj film. Ďakujem za inšpirácie..presne , rada čítam o niekom kto ma zaujal..ženy prezidentov, ale aj Sharon Osbourne bola perfektná. Teraz som dočítala indickú princeznú..v knižnici mi odporučili tento skutočný príbeh osudu princeznej, hoci som o tej princeznej predtým nič nevedela, bolo to očarujúce, spoznať ako indovia žijú, rozmýšľajú, ako funguje harem...a vôbec ..ako sa Spanielka stala indickou princeznou. Odporucam. A ďakujem za tvoje tipy ;)

lucimax
autor
12. okt 2020

@grace55 nebolo to veľmi smutné?

grace55
13. okt 2020

@lucimax prave naopak, bolo tam par smutnych miest, ale inak som sa nahlas rehotala