Aliexpress - doručenie
Baby, kedysi som nakupovala na Wish, ale tentokrát som teda skúsila ospevovaný Aliexpress. Zadala som všetky potrebné údaje, no zarazilo ma, že aj napriek tomu, že som zadala svoje meno aj priezvisko, aj tak ma oslovili v potvrdzujúcom e-maile ako zákazník + číslo. A moja objednávka bude doručovaná iba na adresu, tá sedela, ale bola to len ulica, popisné číslo a mesto. Bez môjho mena. Pýtali aj číslo, čiže poštárka potom zavolá, že má pre mňa balík, alebo ako to funguje? Prečo mi to meno a priezvisko v podstate ako keby odignorovali? Ako objednávate vy? Je to síce malá suma, ale aj tak sa bojím, že sa balíkov takýmto spôsobom nedočkám 🙈
@sasanka605 prosím ťa,kde to ukazuje v aplikácii,ak dali balíky dokopy? Už som si stiahla,ale nejako to nevidím.
No je zvláštne, že nad 10€ odosielajú do 15 dní, lebo ja som objednala hračku za 12€ a nejaké drobné a ťa stále nie je vybavená a hračka, ktorá stála 4,45€ tak o nej mi už email prišiel... No budem to sledovať, dúfam, že sa dočkám 😊
@lukbe uz mam doručené take objednávky ale ked idem cez app tak kliknem na objednávku a niekde pri trasovani tam bol riadok a obrázky tovaru co boli v tej jednej objednávke spojené.
@sasanka605 ďakujem,teraz som tak jedno našla,ale dve veci mi aj tak chýbajú, ukazuje mi,že sú už doručené,tak teraz neviem,či už začať spor či ešte počkať. Vlastne by už mali byť u mňa doma,nechápem to...
CAINIAO a express one doručovacia služba... 26.5. mi došiel e-mail, že majú pre mňa balík a že doručujú obvykle nasledujúci pracovný deň ...
To je ten balík z Aliexpressu? A aký je kuriér express one, to som ešte v živote nevidela, ani nepočula...
Dnes zatiaľ nič, čiže zajtra by mi malo prísť?
Pôvodný dátum doručenia mal byť 9.6...
@levandulova111 áno,doručuje express iné, dá sa vyhľadať aj t.c.,je v pohode, ak poslali avízo,balík by už mal prísť. Tie dátumy si nevšímaj, niekedy balíky prídu skôr,niekedy neskôr 😉. Horšie je,ak píše Aliexpress,že balík je už u mňa a ja pritom nič nemám. Práve to riešim pri dvoch balíkoch,našťastie za pár eur,asi sa to niekomu zapáčilo,alebo netuším.
@levandulova111 oprava express one má byť
@lukbe hej hej, včera mi volal kuriér a došiel malej plyšák 😅 to bolo radosti 😅 len tú spoločnosť nepoznám a priznám sa, keď som zišla dole, tam auto niečo ako menšia dodávka, antracitovej farby, neoznačená ničím, ani názov, nič, iba tmavé sklá vzadu a za volantom chlap jak hora, holohlavý, nebolo mi všetko jedno 😅😅😅 ale bol milý, opýtal sa či som tá a tá, podal mi balíček a ufujazdil preč, dokonca bol tak milý, že ja som zadala adresu doručenia trvalý pobyt, lebo som nevedela, že to už nechodí poštou, ale kuriérom. Tak som mu nadiktovala adresu podnájmu a bol ochotný prísť až pri činžiak, kde momentálne bývam 😁
@levandulova111 tak super,jediné mínus na nich je to,že kuriér zavolá až keď je 2 minúty pred domom🙈. Našťastie som vždy bola doma.
@lukbe no to som aj ja bola prekvapená, že žiadna sms, ani správa na vibery, alebo email, že v ten deň mám čakať... ale inak tiež spokojnosť 🙂 len som zvedavá, či aj ten druhý plyšák dorazí, ten je písaný až na 10.7. že má byť doručený.. a či ho dovezie ten istý kuriér... Či si mám číslo uložiť a popredu zavolať zmenu alebo ako... 🤷
@levandulova111 tak to si nepamätám,asi nevozia tí istí kuriéri, ale spôsoby majú tie isté😂, jedine sa dá zavolať do tej spoločnosti, dá sa vygooglit, oni podľa čísla balíka možno zariadia presun, inak neviem. Ale ak budeš nabudúce objednávať,tak by som v profile už zmenila adresu,ak bývate inde.
@lukbe tiež mi to napadlo, zmeniť to. Len ja som moc dobrá v angličtine není a hlavne som chcela, aby doručovacia adresa bola zhodná s adresou, na ktorú je registrovaná karta... Bála som sa, aby neboli problémy s tým, keď by si overovali kartu, tam iná adresa a doručovacia by bola iná... A teraz ako to po slovensky vysvetliť 😅
@levandulova111 myslím,že to nie je problém,adresa môže byť iná. Inak ja teraz riešim veci,ktoré mi nedošli a píšem po slovensky,veď nech si dajú do prekladača 🙂.
@lukbe tak došiel aj druhý plyšák, mal dátum doručenia 10.7. a prišiel už včera 😊 a doniesol ho iný kuriér aj iná kuriérska služba a vedel hneď, že na novú adresu, že kolega mu dal avízo, že adresa zadaná na doručenie je len trvalý pobyt ale bývam inde... Čiže super 😊
@levandulova111 tak super, paráda,mne tie dve veci nedošli,aj keď všetko ukazuje,že dôjsť mali,stalo sa mi to za pár rokov prvýkrát, dosť ma to sklamalo, našťastie sú to malé sumy,ale aj tak...
@lukbe tak eurá človek nezbiera zo stromov, škoda každého eura... Musí sa to nejak dať spraviť, aj keď malá suma... Držím palce
@levandulova111 dik,jasné,nie,nechcú to refundovat,lebo pýtajú papiere,doklady,týkajúce sa prepravy,no čo im mám poslať,keď nič mi neprišlo,ani žiadna spoločnosť ma nekontaktovala.
Dobry den, chcela by som sa opýtat mate skusenosti stým že už dva tyždne sledujem balik a nepohne sa.. pisala som predavajucemu dal , mi kontakt na Madarsko ale ja im nerozumiem ako mám postupovať ? Dakujem
@levandulova111 mne zatial doslo az na jednu vec pred rokmi vsetko. Teraz dokonca uz sledujem aj ci je dorucenie do 15 (sklady v eu preto je to rychlejsie) a vyberám si tych predajcov. Ak ti vec nepride, vies reklamovat, sa mi zda, ze 3 mesiace su tam a vratia ti peniaze. Zatial nebol problem. Plysakov som tiez zvykla objednavat z rozpravok. Vsetky su pekne a nesmrdia. Balicek ti posiela kazdy predajca zvlast. Volakedy to dorucovala posta, Cize ak si mala v jednej objednávke 10 roznych predajcov, tak prislo 10 balíkov v roznych termínoch doručenia. Teraz to nosi kurier a donesie jeden balik ale v nom je viac objednávok. Ak chcem nieco rychlejsie, tak teraz využívam Temu. Je to nieco ako Ali ale pride to do 10 dni v jednom balíku vsetko.
@betulinka1 no ja som v novembri objednala 4 veci, bohužiaľ nedali sa všetky od jedného predajcu, neviem to tak vyhľadať 🙈 zatiaľ mi prišla len jedna, na tri ešte čakám 🙈 ale ani email ani nič, tak dúfam, že to príde po vianociach 🙈🥴
@levandulova111 Pozri si priamo v objednávkach konkrétne ku každej cez "track order" aký je očakávaný dátum dodania a kde sa nachádza zásielka. Neposielajú žiadne extra maily, nanajvýš správy v schránke priamo na ali.
@levandulova111 na Ali vies málokedy od jedneho predajcu. Ak ti to nepride v lehote, tak vies otvorit spor. Peniaze vratia.
Zdravím baby,, objednávala som po dlhšej z Aliexpressu,dnes bol posledný deň na doručenie ale nič mi neprišlo..Kto nosí teraz balíky, prosím vás? pošta?

@levandulova111 ja všetky objednávky objednávam zvlášť každú vec.. ale väčšinou mi prídu spolu..