icon

Aliexpress - poštovné

july0
16. júl 2021

Ahojte chcem sa spýtať ako vlastne funguje to poštovné keď si chcem kúpiť napríklad 4 gél laky od jedného výrobcu tak prečo tam mám zarátané poštovné za každý jeden lak to je trochu blbé :D

katka17787
16. júl 2021

@july0 tak to majú niektorí nastavené a druhá vec, už pravdepodobne zaplatíš aj clo

july0
autor
16. júl 2021

@katka17787 to viem len ma štve to poštovné strašná blbosť to je. Už keď si vymysleli to blbé clo aspoň to poštovné nech je spravodlivé.

katka17787
16. júl 2021

@july0 ja som včera platila na poste clo + poštovné , údajne ( tak mi bola vysvetlené druhá suma )

ice8
16. júl 2021

clo ste neplatili, platili ste DPH. A postovy colny servis. Clo sa plati az od 150eur (okrem vynimiek). Od 1.9.2021 bude super duper slovenska posta narokovat na 4 EUR postovny poplatok, ja to volam vypalne, alebo pokuta, za predlozenie balika colnici. Je v tom neskutocny bordel v celej europe. Dodanit ludi do 22eur to ano, ale transfer pricing a uniky BILIONOV eur rocne, to je v pohode.. Ale co ludia chceli, to maju, co dodat.

kristina1001
16. júl 2021

@july0 clo sa neplatí do 150 eur iba DPH Aliexprese má zatiaľ ako jediný s mala že už u predajcu platíš DPH cize by sa nemalo nič doplácať a však ak predajca nebude mať správne zadané nejaké informácie ktoré colnica vizaduje tak sa platí za každú informáciu 2 eura a k tomu postovnemu niektorý predajcovia takto zarábajú treba nájsť iného predajcu tých gél lakov dokonca niektorí majú keď si napríklad objednaš 5 gellakov tak neplatis vôbec poštovné

rainee
16. júl 2021

Poštovné je ešte najmenej, je presne vyčíslené alebo sa dá nájsť pošta zdarma. Skôr ma zaujíma ako to bude po novom s clom a DPH, úplne tomu nerozumiem. Snáď keď objednám vec za 2e nebudem platiť ďalšie 4 za clo 😲

kristina1001
17. júl 2021

@rainee za clo do 150 eur sa neplatí iba DPH a na Aliexprese to platíš hneď predajcovi doma budeš platiť poštárka iba ak na colníci nebudú pasovať nejaké informácie od predajcu za každú nesprávnu alebo nedohladanu informáciu 2 eura