Budúcnosť umelej inteligencie
Ako si predstavujete nastup umelej inteligencie? tak o 20 - 30 rokov? co budu ludia robit, ked ich nahradia stroje? cisto otazka na zamyslenie
@anonym_autor nic ruzove to neprinesie, tymto tempom bude co nevidiet kazdemu cloveku nutene, dat si znak na pravu ruku alebo celo. Bez znaku totiz nikto nebude moc nic kupit ani nic predat. Takze likvidacne. A k tomu, kto znak odmietne (pretoze to bude satansky znak so zatratenym) bude prenasledovany a ak bude dolapeny, tak bude zabity. Do toho hlad, mor, vojny, prirodne katastrofy, zomrie tretina ludstva. To je v ramci biblickych proroctiev. Takze nejaky ruzovy staly prijem, za ktory si clovek bude spokojne zit a vacsinu prace urobi Al a jej stroje necakam, myslim si ze technologicky rozvoj bude v konecnom dosledku pouzity na zotrocenie.
@tilonka znak na ruku alebo čelo? To je nové a som si myslel že mám dobrý prehľad 😜
@anonym_autor nic ruzove to neprinesie, tymto tempom bude co nevidiet kazdemu cloveku nutene, dat si znak na pravu ruku alebo celo. Bez znaku totiz nikto nebude moc nic kupit ani nic predat. Takze likvidacne. A k tomu, kto znak odmietne (pretoze to bude satansky znak so zatratenym) bude prenasledovany a ak bude dolapeny, tak bude zabity. Do toho hlad, mor, vojny, prirodne katastrofy, zomrie tretina ludstva. To je v ramci biblickych proroctiev. Takze nejaky ruzovy staly prijem, za ktory si clovek bude spokojne zit a vacsinu prace urobi Al a jej stroje necakam, myslim si ze technologicky rozvoj bude v konecnom dosledku pouzity na zotrocenie.
@tilonka tie byliny predávaš? Ty kokos 😂
"AI o rok so získanými informáciami...ako ich spracuje a na čo použije"
So ziskanymi informaciami? Ktorymi? Pretoze AI sa cvici na existujucich informaciach ktore prave v dobe kedy sa uvedie model existuju.
Ak si myslis ze tvoj textovy vstup trenuje AI model do ktoreho pises - tak nie. Netrenujes ho.
@hiro si si istý? Podľa mna AI môže niektoré informácie vyuzivat pre svoje zlepšenie, na niektorých odpovediach a aj pri hodnoteniach odpovedi sa môže učiť. Resp.jej vývojári to môžu použiť k vylepšeniu.
@denkabemommy ale kazdy by dostal peniaze zadarmo...plus kto by pracoval, mal by este prijem
@anonym_autor myslím, že väčšiu blbosť tento víkend už citat nebudem(e). Na tomto by nejakí populisti mohli postaviť svoju predvolebnú kampaň 🙄🤣. Ešte prosím ozrejmi pár detailov:
- tie “peniaze zadarmo” by boli rovnaké pre bezdetného a doteraz nepracujuceho 20 rocneho Fera z Humenneho, 70 ročného alkoholika Jara na dôchodku, aj 50 ročnu ťažko pracujúci matku odrastenych deti v Bratislave? Či zohľadňovali by sa aj “zásluhy”, životne naklady, atd?
- a Rakúšan by dostal toľko čo Slovák?
- a najmä: na tie “peniaze zadarmo”by niekto pracoval? Slo by to z nejakého rozpočtu? Alebo by to len “niekto” vytlačil a rozdal? 😉 A keď už sa bude rozdávať, nemohli by sa do radu postaviť aj hospice, nemocnice, škôlky, atd?
@anonym_autor myslím, že väčšiu blbosť tento víkend už citat nebudem(e). Na tomto by nejakí populisti mohli postaviť svoju predvolebnú kampaň 🙄🤣. Ešte prosím ozrejmi pár detailov:
- tie “peniaze zadarmo” by boli rovnaké pre bezdetného a doteraz nepracujuceho 20 rocneho Fera z Humenneho, 70 ročného alkoholika Jara na dôchodku, aj 50 ročnu ťažko pracujúci matku odrastenych deti v Bratislave? Či zohľadňovali by sa aj “zásluhy”, životne naklady, atd?
- a Rakúšan by dostal toľko čo Slovák?
- a najmä: na tie “peniaze zadarmo”by niekto pracoval? Slo by to z nejakého rozpočtu? Alebo by to len “niekto” vytlačil a rozdal? 😉 A keď už sa bude rozdávať, nemohli by sa do radu postaviť aj hospice, nemocnice, škôlky, atd?
@mirkam3 každý by dostal rovnako...na hlavu...a kto by na tie peniaze pracoval? Stroje...zvýšila by sa enormne produktivita práce a z toho by sa to platilo. Čo by robili ľudia? To,čo ich baví a čo by chceli robiť.aj teraz niektorí nerobia nič a iní vo svojom voľnom čase sa venujú iným veciam.ludia by napr. cvičili psov,venovali sa charite,pestovali plodiny,sušili byliny,vznikli by komunity,kde by si tieto veci vymieňali ..hlavne by robili,čo ich baví a čo im dáva zmysel
@anonym_autor to nikto netuší všetko začína nevinne aké môže sa to zmeniť na Matrix al môže zničiť ľudstvo samo to priznáva pokiaľ sa to vymkne kontrole. Potom by to bolo zle ja sa toho desím úprimne ľudia keď začni prichádzať o prácu už len to bude katastrofa.
@mirkam3 každý by dostal rovnako...na hlavu...a kto by na tie peniaze pracoval? Stroje...zvýšila by sa enormne produktivita práce a z toho by sa to platilo. Čo by robili ľudia? To,čo ich baví a čo by chceli robiť.aj teraz niektorí nerobia nič a iní vo svojom voľnom čase sa venujú iným veciam.ludia by napr. cvičili psov,venovali sa charite,pestovali plodiny,sušili byliny,vznikli by komunity,kde by si tieto veci vymieňali ..hlavne by robili,čo ich baví a čo im dáva zmysel
@anonym_autor to co popisujes fungovat nebude, inak by to fungovalo uz v minuloati i dnes, bez Al a strojov. Problem je hriesnost cloveka a korenom vsetkeho zla je tuzba po peniazoch a to tu bude aj spolu s Al. Al ani stroje nas nezachrania, ani nebude mat ludstvo vdaka nim na ruziach ustlane..
@anonym_autor to co popisujes fungovat nebude, inak by to fungovalo uz v minuloati i dnes, bez Al a strojov. Problem je hriesnost cloveka a korenom vsetkeho zla je tuzba po peniazoch a to tu bude aj spolu s Al. Al ani stroje nas nezachrania, ani nebude mat ludstvo vdaka nim na ruziach ustlane..
@tilonka čo popisujem,popisujú mnohí,ktorí sa tomu venujú...skús pozrieť články,videá ohľadne umelej inteligencii
@tilonka tak nám ostáva veriť že Boh nás príde zachrániť ako slubil
Ja si nemyslim, ze to nahradi nejake velke percento profesii... skor ma desi, ze napr. nebudem vediet odlisit, co odfotil/napisal clovek a co AI. Ja som clovek, co si velmi vazi pisany prejav, tvorivost... a teraz tu bola diskusia, ze prianie k 50tke napisala AI 🤦🏻♀️ neviem, no... asi som stara alebo co... mam 33 , robim v IT, ale niekedy uz co je vela, to je moc. To ludske teplo treba pridat...
@basska_b netreba to brat tak tragicky...ty si z IT takze si s takymito veci v kontakte a clovek co nie je, tak pre neho je to ako zazit nieco co ine, specialne... Ty to mozes pocitotavat pri pouziti niecoho s cim nie si v kontakte dennodenne. Ja si takto uzivam ked ideme s detmi opekat a zalozim ohen ako kedysi davno. Myslim sa?
@basska_b netreba to brat tak tragicky...ty si z IT takze si s takymito veci v kontakte a clovek co nie je, tak pre neho je to ako zazit nieco co ine, specialne... Ty to mozes pocitotavat pri pouziti niecoho s cim nie si v kontakte dennodenne. Ja si takto uzivam ked ideme s detmi opekat a zalozim ohen ako kedysi davno. Myslim sa?
@solvina88 Hej, tiez si myslim, ze nejake katastroficke scenare nehrozia 👌🏻
@tilonka ja som teraz pocuval taku audioknihu a tam to presne takto bolo v buducnosti :D :D (Nimbus)
@tilonka čo popisujem,popisujú mnohí,ktorí sa tomu venujú...skús pozrieť články,videá ohľadne umelej inteligencii
@anonym_autor ľudia sa potrebujú venovať nejakej zmysluplnej činnosti, realizovať sa, prinášať hodnoty, zlepšovať sa, byt súčasťou komunity, pracovat. Zároveň si potrebuju zabezpečiť primerane životne podmienky. Ak by teda AI prebrala nejaké prace (skôr rutinne), v iných profesiách bola poradcom a pomocníkom, neznamena to, že ľudia prestanú či nebudú chcieť pracovať. Možno prechodne / dočasne. Skôr nejaká ina praca nabudne na dôležitosti (remesla, fyzická praca, kreatívna, ľudsky prístup a blízkosť), ktorá bude lepšie ohodnotená a ta, ktorá ma veľký zmysel v dlhodobom horizonte, ale menšiu okamžitú pridanú hodnotu sa možno bude dotovať (ochrana ziv.prostredia, upratovanie odpadkov, pestovanie, udržateľný rozvoj).
@tilonka ano preto si dajme od nej profilovku. Fnuk. A co ludia si navzajom robia dobre a pomahaju si? Kazdy mysli najviac na seba
@solvina88 ved prave, je naivne si mysliet ze "priroda" cakala tisice rokov na Al, aby sa ludia konecne mohli mat dobre. To je nezmysel. Problem je hriesna prirodzenost cloveka s Al ci bez Al.
Videjko po anglicky ale veľmi vhodné_ Here's how ChatGPT is slowly destroying your brain and learning ability, and what you can do to avoid this harm.
https://www.youtube.com/watch?v=6sJ50Ybp44IOpýtaj sa umelej inteligencie, tá ti povie ako to bude