Dá sa dôverovať platbe cez e-shop zo zahraničia?
Ahojte, písala som to tu už raz, ale nikto mi nevedel odpovedať. Tak v kútiku duše dúfam, že sa nikto do týchto veci vyzná a poradí mi. ❤️
Ide o to, že som dala niečo ušiť na mieru až z Prahy. Našla som to na instagrame. Keď som si s niki písala, vtedy robili online e-shop. Teraz prešiel nejaký čas a už ho maju. Tým , že chcú dopredu peniaze a nedá sa na dobierku, mam celkom obavy. Na instagrame majú malo like na príspevkoch a do 3700 sledovatelov.. už som im zaplatila 50% a včera mi napísali, že už to je hotové ze mi pošlu faktúru na doplatenie. Posielajú normálne faktúry.
No, vyzera ze to podvodnici nie su v zmysle ze by ti to nedodali. Ale na 99% to nesiju oni ale si to objednavaju/kupuju to z Ukrajiny 🙂 Su to identicke casti, vzory, ozdoby, sitie, vankuse, vrkovce atd.
Bud si to objednavaju ako kompletku alebo kupuju rozne komponenty a podla zelani zakaznika mu to nakombinuju z tych veci z tej Ukrajinskej (jedine ze by to bolo naopak a Ukrajinci si davali sit u tych cechov :D ). Alebo nakoniec to siju v cine a vsetky tieto stranky to od nich beru 🙂
Aha napriklad:
https://mokotow.com.ua/ua/p1174668611-bortiki-c...
@simca06022011 suhlasim s tebou, ze je to amaterske.
Autorka, radsej budem za dementa ako sa nechat oklamat. Ale ako chces.
Ti su dobri a ich "tym profesionalu" uplne nahodou vyraba rovnake vankusiky s identickou krajkou, rovnako vzorovanou, latkou rovnake oramovania postielky... aspon ze napisu ze "nekolik vyrob v Evrope" a vlastne Ukrajina je v Europe 🙂
pockaj na fotku, ci dostanes to, co si si objednala. Vyzera to tak, ze nie je to uplne mala handmade znacka, tu treba hladat skor na sashe. Majitelka je asi Ukrajinka zijuca v Prahe, moze mat aj ten ukrajinsky eshop.
je to ukrajinec,ktory zije v Prahe a vytvoril tento pribeh.On nevyraba nic,len zbiera objednavky a tie zadava do vyroby.Preto ti nevie poslat fotku,môze to byt vyrabane na Ukraine,ale aj v Čine alebo v Turecku.Dnes nie je problem vyrobit,ale predat.Vzdy ma najväcsiu maržu obchodnik.Ten pribeh,ze vyrobene špec.pre Vas,dava tomu pridanu hodnotu.Tak,ako stôl od stolara-zakazkova vyroba,stoji viac,nez stôl z Merkury Market.Ak to ma certifikat Ecotex,mal by mat kazdy kus nasitu etiketu,tak isto aj zlozenie a udrzba.Môze to byt super,ale aj nemusi,neda sa to posudit na zaklade informacii,ktore mame.
pisu na IG ze vyroba 2-3 tyzdne a dorucenie 1-2 tyzdne… v dnesnej dobe ide zasielka 2 tyzdne fakt asi len z Ciny 🤨 som zvedava ci poslu foto… zaplatila si uz dost vysoku zalohu… dost blbe, kedze ide o tovar pre deti, ktovie z akej vyroby
Ale fotku tu neposlu.....ak by ju mali...poslali by hned
@pieksamaki Písali že môžu odfotiť - ale to odfotia tí čo to šijú - tak preto že by kvalita fotky nebola vysoká. V každom prípade to znamená že sú v dennom kontakte s výrobcami.
mohla si objednat z ali alebo temu a bolo by to to iste, len lacnejsie… a presne do toho zapada “nekvalitna fotka”… ktory mobil dnes robi az take zle fotky, aby na to bolo treba upozornit? mozno toho 10-rocneho dietata co to sije 🤪
@radostka podľa mňa to neni že úplná blbosť ta ich kvalita. Vyzerajú kvalitne .. áno z ali atď by to bolo určite lacnejšie 🤣
Tak poslali mi už foto. Presne tak ako som chcela je to fakt krásne
Nedas sem fotky?

Inak ked mas taketo trapenia a obavy, tak si nedavaj robit veci na zakazku kadetade, lebo to je uplne bezne, ze sa to plati vopred a cele vopred. Tu myslim, ze keby bol problem tak ani nasa soi ti nepomoze, riesis to potom cez cesku. Dobierka medzi CR a SR je uplne psycho a draha vec. ASpon posledne ked som to mala riesit zo zakaznikom.
@la_dolce_vita nemusi byt ak to nemaju spojazdnene vobec, tolko firiem pouziva este aj gmail :DDD si predstav ze to je nejaky chlap so zenou, co to siju napr. doma, tomu aj zodpoveda ta stranka napriklad, lebo je fakt uplne jednoducha. Kopa ludi si nevie spojazdnit email pod svojou domenou.