Depresívne influencerky
Čaute, neviem, či len ja som si všimla, taký trend toho, no myslím konkrétne jednu osobu, som zvedava kto spozna, ale aj tak všeobecne, Mam pocit, že mamičky influncerky, ktoré ostanú doma, aj napriek tomu, že majú deti v inštitúciách, tak majú depky, úzkosti, Panické ataky, nič nestíhajú, doma maju bordel..a kopec vyhovoriek, prečo musia oddychovat nemôžu upratať, musia predýchať. A potom sme tu my, pracujúce matky, ktoré stíhame, čo stíhame, plátame veci a deti, aby všetko fachčilo a na úzkosti nemáme čas mať. Nie je úzkosť taká výhovorka z nudy? Nechcem zľahčovať reálne uzkosti, ktoré su na papieri.. ale toto? Dajte názory.
Klestincova?
@anonym_autor toto su ale temy. ozaj.
Asi si nikdy nemala depresiu alebo uzkosti.
Klestincova?
@personality klestincova? Ta mi nepride ako depresivna, ta je praveze uplne top🤣
@anonym_autor úzkosť, depresie , ataky buď máš alebo nemáš. Tam si nevyberieš či máš na ne čas. Ver tomu, že človek ktorý tým prechádza by bol oveľa radšej aktívny ako ležal len tak "bez duše"a aj sa o to snaží len to nejde. Ten človek si napr. uvedomuje, že má doma neporiadok, ale nevládze s tým nič urobiť a potom sa cíti ešte horšie.
Mne stačí vidieť tie herečky čo plaču do mobilu ako o život 🙄 mladé baby lebo sú mesiac s niekým a sklamane životom ....a nie nesledujem ale vyskočia mi na instagrame .
@anonym_autor úzkosť, depresie , ataky buď máš alebo nemáš. Tam si nevyberieš či máš na ne čas. Ver tomu, že človek ktorý tým prechádza by bol oveľa radšej aktívny ako ležal len tak "bez duše"a aj sa o to snaží len to nejde. Ten človek si napr. uvedomuje, že má doma neporiadok, ale nevládze s tým nič urobiť a potom sa cíti ešte horšie.
@marth16 a ešte dodám teda, že to majú aj ľudia ktorí to nemajú na papieri ako píšeš. Stále žijeme v celkom konzervatívnej krajine. A preto pre mnoho ľudí je hanba ísť k odborníkovi. To však neznamená, že tieto stavy nemajú reálne
@anonym_autor Ach, aby ta nedohlbehla fakt klinická depresia alebo úzkosť, potom sa budeš hanbiť za vetu-my, ktoré nato nemáme čas.
Dostaneš rakovinu pankreasu a niekto ti povie, phe, ja na takéto nemám čas. Asi takúto kravinu si vypotila.
Inak si super žena, teš sa z toho.
@personality klestincova? Ta mi nepride ako depresivna, ta je praveze uplne top🤣
@hederamonstera nie, myslím inú. Kleštincova aj za mňa top.
@anonym_autor a koho myslis? Barboru Betakovu?
@anonym_autor matka domaca?
Baby, veď ja nezlahčujem. Ako píšem, som si vedomá, že je to choroba a treba sa tomu venovať.. skôr mi to príde, že už každý na sebe hľadá uzkosti a dovod, prečo nejsť do roboty, prečo si neupratat.. veď podľa mna práve to vypnutie v práci ma udržiava pri zmysloch, vypadnúť spomedzi 4 stien medzi ľudí. Nie natáčať videá a premýšľať. A mat kopec času.
Baby, veď ja nezlahčujem. Ako píšem, som si vedomá, že je to choroba a treba sa tomu venovať.. skôr mi to príde, že už každý na sebe hľadá uzkosti a dovod, prečo nejsť do roboty, prečo si neupratat.. veď podľa mna práve to vypnutie v práci ma udržiava pri zmysloch, vypadnúť spomedzi 4 stien medzi ľudí. Nie natáčať videá a premýšľať. A mat kopec času.
@anonym_autor tazko sudit ked sa do toho my “bezne matky” nevieme vcitit. To nie su len mamy influencerky teraz ich je viacero aj tych bezdetnych influ co nariekaju ake su pretazene. Vsetky v podstate do toho spadli a ja to beriem ako istu formu zavislosti ze maju potrebu vsetko zdielat, fotit, pozovat. Pritom by sa svet nezrutil keby nepridaju prispevok ale ony to nevidia maju asi pocit ze ked sa nebudu ukazovat v online svete tak akoby prestali existovat. Smutna doba kde si niektori mladi ludia vazia samych seba len na zaklade poctu zhliadnuti.
Ja sledujem jednu co asi ani jeden cely den s dietatom nestravi, lebo pondelok zacne kadernikom, dalsi den masaz, potom nechty, potom cvicenie, potom bielenie zubov a zrazu zacne dalsi tyzden tak treba masku na vlasy a pedikuru a obocie a znovu masaz. Pri takomto sposobe zivota sa asi necudujem ze nezvladaju tie bezne veci. Jedna vec je sa o seba starat ale aj tu ma byt nejaka miera. Potom je vysledkom presny opak ziadna psychicka odolnost a asi ich rozhodi aj mensi pocet likeov na fotke.
@anonym_autor Ach, aby ta nedohlbehla fakt klinická depresia alebo úzkosť, potom sa budeš hanbiť za vetu-my, ktoré nato nemáme čas.
Dostaneš rakovinu pankreasu a niekto ti povie, phe, ja na takéto nemám čas. Asi takúto kravinu si vypotila.
Inak si super žena, teš sa z toho.
@enmery skôr som to myslela tak, že každému by už išlo na mozog keby je doma zavretý 6+ rokov, a nahovaral si kadečo, nemyslím keď reálne niekto ma uzkosti.. u nej mi to príde ako taka zasterka. Možno by ozaj stačilo sa zamestnať a mať aj taku inú činnosť v rukách a hlave. A fakt nezávidím, ja chodím do roboty rada, práve kvôli ľuďom a to som fakt mega introvert, ale potrebujem aj činnosť aj ľudí okolo seba. Tiež som si myslela že som antisocialna a nezamestnantelna, nič som nestihala, rozmýšľala nad kadečim prečo hento takto.. teraz na to reálne nemám čas, ale som produktivna lebo je to balans.
Alexandra?
Nepoznám žiadnu influencerku a nemám čas ani náladu sledovať ich depresie, takže neviem posúdiť.
Alexandra?
@anonym_660701 podla mna isto mysli Barboru B. alias matka domaca, ta ide na nervy aj mne, nesledujem ju a aj tak mi vyskakuje na IG ci FB... Strasne nesympaticka osoba
@anonym_660701 podla mna isto mysli Barboru B. alias matka domaca, ta ide na nervy aj mne, nesledujem ju a aj tak mi vyskakuje na IG ci FB... Strasne nesympaticka osoba
@anonym_5840dd áno myslím ju. Strašné niečo.
@anonym_5840dd aha, to netuším, kto je
Ja deti ani nemám, ale ochutnala som existenciu bez mentálnych problémov a aj s nimi. Je to ako deň a noc, to sa ani nedá porovnať. Veci, čo sa dajú stihnúť bez depky za jedno poobedie zrazu trvajú týždeň. Banality zrazu z človeka vysajú život.
Mali ste niekedy vec, ktorú ste odkladali, lebo sa Vám to z nejakého dôvodu nechcelo? Buď to bolo nepríjemné, zložité a nevedeli ste ako na to. Alebo "príliš veľa" a prišlo Vám to ako doslova hora, ktorú treba zdolať. Niečo, kde by ste si doslova radšej nechali zuby trhať, než sa do toho pustiť. Toto je depresia, ale pri úplne všetkom. Jednoducho chýba dopamín v mozgu a bez dopamínu sa nemôže spustiť funkcia. Hovoríme tomu motivácia, ale je to chemikália, ktorú fyzicky potrebujete na to, aby ste sa postavili a urobili vec.
Ľudia čo majú skutočne vážnu depresiu nie sú schopný upratať si, urobiť základnú hygienu alebo sa najesť. A toto už nie je lenivosť. Lebo rozdiel medzi lenivosťou a mentálnou disfunkciou je že lenivosť je zábava. Je zábava vykašlať sa na niečo a zahrať si hru, alebo váľať sa v posteli. Depresia je, keď vás tie hry nebavia a nebaví vás ani ležať v tej posteli. Alebo spať mesiace na gauči, lebo na posteli máte horu vecí a bordelu a nemáte vôľu to odpratať, tak sa krčíte na gauči. Depresia je keď vám vyhnijú zuby z úsť a prekračujete špinu a bordel a hanbíte sa za seba a absolútne sa nenávidíte. Depka je keď keď ste hladný, radšej zaspíte na gauči, ako sa ísť najesť. Je to keď sa zamyslíte a zistíte že si nepamätáte kedy ste mali naposledy dobrý deň. Od momentu ako otvoríte oči je to iba premáhanie sa a znechutenie. Nie je nič, čo by vás tešilo alebo bavilo a nič načo sa dá v budúcnosti tešiť. Keď si poviete že kebyže ste zomreli pred 10 rokmi, tak by ste absolútne o nič neprišli. A nedbali by ste zomrieť aj hneď, lebo život je tak bezútešný. Nechcete zomrieť, ale racionálne viete že vás nič nečaká a nemá to pointu.
Depka sa poslednou dobou trochu moc romantizuje a ľudia to radi používajú namiesto osobnosti... Robí to trocha zlé meno, ale zase na druhej strane ľudia mali vždy potrebu aby ich ostatní ľutovali a ospevovali aké to majú v živote ťažké. Moja babka mala pred 30 rokmi nezhubný nádor, ktorý jej vytiahli a nič jej nie je. 30 rokov to hovorí pri každom stretnutí, aký je ona "onkologický pacient". Všetky predavačky v okolí vedia aké to má ona prevelice ťažké s tou rakovinou.

@anonym_autor žiadna nemá rovnakých 24hodin a ty buď rada, že nemáš psychické problémy 🙂.