icon

Eshop suprisimo.sk

fbibiana123
27. feb 2021

Dobrý deň,máte niekto skúsenosti so stránkou suprisimo ? Obiednala som si s tadiaľ tovar a stále neprichádza. Ďakujem za odpoveď 🙂.

roho
18. dec 2021

Podať trestné oznámenie ako ja , alebo čo najrýchlejšie ísť do banky a stornovať platbu !

roho
18. dec 2021

Ak chcete bojovať o svoje peniaze , môžete sa vy všetci podvedený pridať k hromadnému trestnému oznámeniu !

roho
18. dec 2021

@adriana14 treba podať trestné oznámenie , neuvidíte abi tovar ani peniaze ,. su to podvodníci !!!

roho
18. dec 2021

@apollyon urob to čo najskôr v banke , oni sú podvodníci , okrádajú tu na Slovensku lúdí , lebo malú sumu na policajtoch ako podvod nik nenahlasuje .Ak nebudete úspešný , Treba potom následne podať hromadné trestné oznámenie , alebo sa pridať k aktuálnemu......

siska1313
18. dec 2021

@zarad ja som čakala tých 40 dní, potom som ich dvakrát urgovala,nakoniec som odstúpila od zmluvy a žiadala vrátiť peniaze. Vôbec sa k tomu nevyjadrili,tak som zistila, že číslo balíka, ktorý vraj poslali, neexistuje. Vytlačila som si upozornenie SOI o obchodoch bonky a suprisimo, že sú to podvodné firmy a varujú ľudí pred nákupom. Toto všetko som zaniesla do banky, spísali sme reklamáciu a ešte v ten večer mi volali z banky, že mi vrátia peniaze. Na druhý deň peniaze nabehli na účet.

erulka77
19. dec 2021

@siska1313 ahoj co si to konktretne vytlačila? Kde to najdem na stranke SOI? A mala by som cakat aj ja 40 dni ze ? Dakujem za odpoved

monika74sk
20. dec 2021

@barbora0308 tiez som nastvana ze som o nich objednala snurky do topanok na magnet lebo mi trebalo surne 🙂 a to som si blba nevsimla ze to je z Ciny...medzitym som stihla ja sama objednat z ALi, kedze tam uz mam zlaty ucet...a mala som to za 2 tyzdne..natahujem sa v mailoch s nimi.... V ZIVOTE NEODPORUCAM TUTO STRANKU ...na Aliexprexe by mi uz davno vratili peniaze, keby meskali s tovarom.. proste SKLAMANIE!!!!!!

marian123654
20. dec 2021

Presne je to hrozná banda oj.....kov. Neobjednávajte si od nich nič. Tiež čakám už 60dní a stále odpovede len cez počítač. Zabudnite na tú stránku.

siska1313
20. dec 2021

@siska1313 no,tak som dnes zostala prekvapená, prišiel mi balík, takže mám aj balík,aj peniaze. Bohužiaľ,asi na to doplatí ten čínsky predajca,nie suprisimo.

psyfactor1
20. dec 2021

treba pozriet tu vytlacit stranku zaniest do banky https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-verejnost/...

psyfactor1
20. dec 2021

UPOZORNENIE NA INTERNETOVÉ GALÉRIE WWW.BONKY.SK A WWW.SUPRISIMO.SK
Kategória: Informácie pre verejnosťDátum: 20. 8. 2021
Upozornenie na internetové galérie www.bonky.sk a www.suprisimo.sk
Slovenská obchodná inšpekcia zaznamenala množiace sa spotrebiteľské podania proti internetovým galériám www.bonky.sk a www.suprisimo.sk.

Z informácií dostupných na predmetných webových stránkach a z priložených podkladov v spotrebiteľských podaniach vyplýva, že prevádzkovateľom internetových stránok je spoločnosť so sídlom v Číne, Shanghai TingYou Trade Co.,Ltd, Čína, ktorá predmetnú stránku označuje ako online trhovisko, prostredníctvom ktorého predávajú výrobky zahraniční predávajúci, so sídlom v Číne alebo v Singapure. Prevádzkovateľ v Obchodných podmienkach, s ktorými je potrebné vopred sa oboznámiť, tiež uvádza, ako je potrebné postupovať pri nákupe výrobkov, príp. pri ich reklamácii alebo odstúpení od zmluvy.

Spoločnosť EPHEMERA SOLITUDE ECOMMERCE s.r.o., Rybná 716/24, Staré Město, 110 00 Praha je len sprostredkovateľom predaja, teda nie je predávajúcim a nevlastní predávaný tovar.

Spoločnosť Shanghai TingYou Trade Co.,Ltd v obchodných podmienkach výslovne uvádza, že zodpovedá za prijímanie objednávok od zákazníkov, vybavovanie reklamácií tovaru, zodpovedá za celkový chod platformy a tovar, ktorý platforma ponúka.

Kupujúci je zároveň upozornený na to, že kúpna zmluva na vybraný tovar v online trhovisku vzniká medzi kupujúcim a dodávateľom, nie medzi sprostredkovateľom a kupujúcim.

Z obsahu spotrebiteľských podaní však vyplýva, že po uskutočnení objednávky a jej následnom zaplatení nie je tovar spotrebiteľovi doručený. Viacero spotrebiteľov si taktiež uplatnilo právo odstúpiť od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu, predávajúci odstúpenie akceptoval, avšak peniaze im nevrátil. Navyše, po uskutočnení nákupu a realizácii platby, s predávajúcim nie je možné komunikovať žiadnym zo spôsobov uvedených na stránke internetového obchodu.

Kontrolná činnosť SOI je v rámci jej kompetencií zameraná na podnikateľské subjekty so sídlom na území SR. V prípade spotrebiteľského problému s podnikateľským subjektom z Číny majú spotrebitelia možnosť obrátiť sa na dozorný orgán v Číne:

State Administration for Market Regulation

8# Sanlihe Donglu, Xichengqu

Beijing 100820

CHINA

Kun Zhang

zhanglun@saic.gov.cn

Xiaodong Wang

wangxiaodong@saic.gov.cn

V nadväznosti na vyššie uvedené a vzhľadom na intenzitu podnetov spotrebiteľov s poukazom na to, že Slovenská obchodná inšpekcia nie je oprávnená vymáhať platby za nedodaný tovar, odporúčame spotrebiteľom dôkladne zvážiť všetky spotrebiteľské rozhodnutia týkajúce sa zakúpenia produktov prostredníctvom vyššie uvedených webových stránok.

SPÄŤ NA INFORMÁCIE PRE VEREJNOSŤ
Poskytovanie informácií v zmysle zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám: info@soi.sk
Elektronická podateľňa: https://www.slovensko.sk
Informácie o nebezpečných výrobkoch: 0850 111 937

Domov

marian123654
21. dec 2021

No jasné alibisti. Slovenská obchodná inšpekcia sa z toho zasa vyzula. Ako vždy.

matkahelka
21. dec 2021

@siska1313 prosim ta a je nutne cakat tych 40 dni? ci to mozem riesit uz aj po 3 tyzdnoch?

siska1313
21. dec 2021

@matkahelka neviem, treba sa opýtať v banke. Mňa sa pýtali, či už uplynula lehota na dodanie,a či som skúšala komunikovať s obchodom.

apollyon
24. dec 2021

@roho Tak ja som zaplatil 108€. A v banke som nakoniec ešte nebol, pretože chcem radšej počkať kým uplynie tá 40 daňová lehota. Objednával som 3.12. no pochybujem že mi to do 12.1. dôjde. Potom pôjdem do banky s tým že mi objednávka nedorazila v termíne a že si ani neviem skontrolovať kde sa práve nachádza. Stále keď vypíšem číslo objednávky tak mi vyhodí reklamačný formulár. Ukážem I'm aj stránku SOI kde o nich píšu a budem dúfať že mi banka peniaze vráti. Jak tak pozerám, tak každým týždňom sa ďalší a ďalší ľudia nechajú nachytať a stránka im stále pekne beží a peniažky sa sypú. Ja sa pokúsim zistiť viac o tom človeku ktorý spravuje tú webstránku. A keď už nikto s tým nič na Slovensku nerobí, určite sa za ním pri ďalšej návšteve Česka zastavím.

apollyon
24. dec 2021

Firma: Finalty target media s.r.o.
Rybná 716/24, 110 00 Staré Město, Praha, Česko.
Jednateľ KAMIL GABRIŠ, Železný Brod.

apollyon
24. dec 2021

Dátum nar. 17 januára 1986,
Masarykova 402, 468 22.

apollyon
24. dec 2021

Za 5 minút pridám jeho fotku ak by niekoho zaujímalo.

apollyon
24. dec 2021
roho
24. dec 2021

@apollyon no buď je to cigáň , alebo nejaký aziat z indie .... či s ktorej planétny , no dobre tu ludí okráda .

77mikey
24. dec 2021

Dobrý deň, vopred ďakujem za odpoveď dnes 24.12.2021 na vianoce mi stále neprišiel tovar, ktorý som objednával pred 3 týždňami a moja otázka je. Príde vôbec tovar alebo nie Ďakujem.

apollyon
24. dec 2021

@77mikey tak to ste objednávali asi v ten deň ako ja. Tiež mi nič neprišlo. A keď vám mám povedať ja si myslím že vám to nepríde ani do februára. Sú vianoce, onedlho nový rok a veľa ľuďom neprišlo ešte spred troch mesiacov. Mne tu tiež jedna pani poradila počkať tých 40 dní čo garantujú a potom ak nepríde ísť do banky a vypísať papier na reklamáciu platby. Ja tak isto spravím myslím že banka vám to vyplatí ak to nedôjde na čas. Ale treba dať vedieť aj známym a rodine aby sa vyhýbali týmto eshopom.

apollyon
24. dec 2021

@77mikey keby som vedel že to posielajú z Číny tak som si to mohol objednať z aliexpressu za polovičnú cenu a čakať pol roka.

77mikey
25. dec 2021

@apollyon to veru Ano este jak majú za stránkou .sk to je strop no dufam v Čínu, ak nebude vojna a nepríde tak tam osobne priletím a správim poriadky nech si ma neželajú. A to je samozrejmosť že dam vediet aj rodine aj známym 😂😂😂

lubossi
29. dec 2021

Nj. Všetkých vás odrbali Číňania. Naše úrady majú pôsobnosť v SR a za hranicami nie, takze sa nevyhovaraju že vám nemôžu pomôcť, ale je to fakt. To je tak keď sa pre 5 usetrnych eur odvrátite od našich overených eshopov a posielate peniaze do Číny

prvoska
29. dec 2021

@lubossi tak keby sme vedeli že je to posielanie do Číny tsk tie peniaze nepošlem ! Tieto stránky vystupujú ako slovenské !

monika_ma
2. jan 2022

Fuj ja som pol roka bojovala no ale stale pribudaju podvedeni.preco sa tato stranka nestiahne z internetu boze ved aka je tazka doba a ludia prichadzaju o peniaze a nejaky ojebavac si mydli vrecka

monika_ma
2. jan 2022

Chce sa mi grcat nevieme meno toho cigana uz na fotke vyzera ako ojebavac

erulka77
2. jan 2022

@apollyon nedalo by sa že by sme ho nahlasili policii????