Filmy nášho detstva, na ktoré najradšej spomínate?
Keďže zajtra je výročie pádu komunizmu, nostalgicky sme doma zalistovali v archívoch filmov a seriálov z nášho detstva a niektoré filmy chytili aj moje decká😃. Úplne naj je pre nich Jak vytrhnúť veľrybe stoličku, Jak dostať tatinka do polepšovny, Saxana, Spadla z oblakov... Hit mojho dospievania bola Anna primabalerina, tá sa ale nedá nikde stiahnuť, bohužiaľ... Aké sú vaše spomienky? Na Aké filmové vychytávky z tých čias si spomínate? Date tipy 😉?
Co prináša rieka, Nony a Many, Laura tulene mláďa...
Goro biely pes, Biely Bim, čierne ucho
Andel na horach, Andel na dovolene, Arabela, este taky film o snehuliakoch co ozili a hovorili Kozi kuzi kuzuka 😊 a kopec dalsich
Skippy
Copak je to za vojaka
Alžbetin dvor 😀
@sonia1712 neboli to Dva roky prazdnin? "Vzhuru na palubu dalky volaji..." https://www.csfd.cz/film/105683-dva-roky-prazdn...
@h2 podľa googli je to toto https://www.csfd.cz/film/158861-zbojnicke-fasia...
Ale vôbec neviem čo to je. Celkovo tu slovenskú tvorbu veľmi nepoznám, napríklad ani to Spadla z oblakov som nikdy nevidela. Ale čo bola doma doslova povinnosť každý raz v telke pozerať bolo Slovácko sa nesudi a Svako Ragan, kvôli regiónu odkiaľ pochádzam ja a moja rodina 🙏 a to potom človeku lezie už na city, hlavne keď som si popritom robila čosi iné a ani som to nevnímala, doteraz neviem presne čo sa tam dialo.
@dopolbokaodrata Áno, to je presne ono! Zvláštne, že človek si najviac pamätá tie najväčšie blbosti. 😂
@jaja1979 ja si pamatam serialy od P.D.James s Adamom Dalglieshom typu Zahalte jej tvar, Cierna veza(?)...vzdy ked som bola chora som to pozerala lebo doobeda opakovali.
A este jeden britsky serial Chocky(?) "Čoky" to bola taka divna elektromagneticka vesmirna "postava" ktora sa kamosila s nejakym chalanom. Teraz ked si spomeniem tak to bolo celkom strasidelne.
A potom Skippy stepna kengura, australsky serial.
A este Domcek v prerii kde hrala este ako mala Shannen Doherty (Brenda z Beverly Hills 90210).
Z detstva a dospievania Anna zo zeleného domu, Seriál Teta, Arabela, Beverly Hills 90210, Nekonečný príbeh (film) a iné.
Pan Tau, Spadla z oblakov
@h2 áno, jasné, boli, neviem ich ale nájsť v slovenčine, v angličtine sú na youtube, aj tie novšie, kde je Adrian už dospelý. Tu je prvá časť:
https://www.youtube.com/watch?v=1gXniLpFbbINiet zač

Damy, ktore ste boli zamilovane do Patricka Bacha? Vozickar z anna balerina?
@ervenka jaaaaa, toto si pamätáš?
@maciatkolulu jasne. Laaaaura a Luis tuuuuuzia po laaaaske. Patrick tam hral knaza jestli se nemylim
@ervenka anoooo
Ženy, ja keď počujem úvodnú znelku z Beverly Hills 902 10 alebo z Baywatchu, ja som opäť na ZŠ. To je moja mladosť 🙂
Film o tuleňom mláďati André
Už tu niekto spomínal Dalas? To bola pecka!

Ani nie, že by boli nejaké obľúbené, ale z detstva si spomínam, ako som bola s rodičmi v kine na E.T. mimozemšťanovi. Bála som sa potom ísť aj na záchod. 😁 A ešte si pamätám na jeden rozprávkový seriál, musela som si na googli pohľadať názov, volalo sa to Zbojnícke fašiangy. Hrala tam Eva Pavlíková a Ivan Vojtek, ich postavy sa volali Marčuška a Pecko. Nebolo to nič svetoborné, ale neviem prečo, veľmi dobre si na to spomínam (no dobre, až na ten názov 😁 ), dokonca by som presne vedela zaspievať úvodnú pesničku. Eva Pavlíková sa mi odvtedy už navždy spája s touto postavou Marčušky. Spomína si na to niekto?