Hacknutie

sweetjanka
26. aug 2023

Ahojte, z úctu kamarátky prišla správa na msg, že sa zapojila do súťaže Ikea, poslala som jej telefonnne číslo aj dočasne overovacie kódy. Ona bežne ma zapája, keď k nej prídu podomových predajcovia atd.neprišlo mi to v daný moment zvláštne, tak som poslala. Prosím máte niekto takuto skúsenosť a co mi hrozí? Viem že som krava sprostá!! Viem! 😭

janai1
26. aug 2023

overovacie kódy k čomu?

adalmba
26. aug 2023

@sweetjanka mne sa to stalo tiež, no keď mi o 22;30 písala,, IKEA,, že som vyhrala, bolo mi to divné. Spýtala som kamošky niečo mimo a ostalo ticho.

sweetjanka
autor
26. aug 2023

@adalmba áno a čo sa vám stalo? Prišla ste o peniaze?

adalmba
26. aug 2023

@sweetjanka nie, lebo som už na nič nereagovala. Ale tiež som sa bála. Poslala som jej 2 overovacie kódy. A za pár minút prišlo,, gratulujeme vyhrali ste,, už som na nič neklikala. Keď si nedávala číslo karty, ani nič iné okrem sms kódov, nemalo by sa nič stať

sweetjanka
autor
26. aug 2023

@janai1 dôveryhodná kamoska písala, že nás zapája do Ikea súťaže.

janai1
26. aug 2023

@sweetjanka no však ja chápem. Pytam,že overovacie kódy k čomu si im dala? k bankovému účtu? k platbe? k facebookovemu účtu?

bluemoon24
26. aug 2023

@sweetjanka klid, k cemu jsi dala kody? Pokud ke karte nebo uctu, zavolej hned do banky a vsechno zablokuj. Pokud od facebooku, tak zmen hesla + overovaci email. Proste k cemu jsi dala pristup, tak hned zablokuj, pokud se jeste nic nestalo, tak by to melo byt v pohode.

lula313
26. aug 2023

Hneď si zmen heslo a nastav dvojfaktorove overenie

adalmba
26. aug 2023

@janai1 Prišlo sms číslo ako nap. Keď dávate zľavový kupón
A to číslo/kód pýtali

gabiso3
26. aug 2023

Aj mne sa to stalo. Poslala som číslo, jeden kód druhý už nie. Už sa mi to nevydalo. Dcéra mi zmazala tel.č.z konverzácie. Už som prestala reagovať. A nakoniec asi po dvoch dňoch mi prišlo. Ze moje číslo dal ma sexuálne stránky. Dcéra pozerala, ale našťastie asi ako ho zmazala tak tam nič nebolo.

dadis
26. aug 2023

@sweetjanka Prides o ucet na instagrame a budu to preposielat tvojim sledovatelom https://zive.aktuality.sk/clanok/yJtPm5k/slovak...

gabiso3
26. aug 2023

@dadis áno ta známa od ktorej mi to prišlo mala heknuty účet.

ruxandra
26. aug 2023

ak to ešte ide, okamžite si zmeň heslo, na tom messengeri, či kde ti to poslala..ale predpokladám, že je už neskoro :( tie overovacie kódy boli zrejme na to

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sweetjanka
autor
27. aug 2023

@mandzula myslíš, že to bude súvisieť s uctom?

sweetjanka
autor
27. aug 2023

@ruxandra som úplne zrušila Facebook a Messenger.

mandzula
27. aug 2023

@sweetjanka nie, sekla som sa, ma to suvisiet s uctom na socialnej sieti, cez ktoru ti sprava prisla. Svoj prispevok vymazem, nech nesirim hluposti.🙂

sweetjanka
autor
27. aug 2023

@mandzula som sa úplne doplašila. Na toto si naozaj dávam pozor, ale fakt to prišlo od dvoveryhodnej kamošky, ona za to samozrejme nemôže, ale ja som uverila 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

mandzula
27. aug 2023

@sweetjanka pozri si link, co prilozila dadis, tam je to pekne vysvetlene. Proste to robia tak, aby clovek naletel.

janai1
27. aug 2023

@sweetjanka a kamarátku upozorni, že ma vírus 😉

sidhar
2. sep 2023

Ahojte...pozná dáka z vás dákeho hackera? Viem že partner chodí potajomky na pokec ale popiera to a mne to neda a chcem zistiť o čom a s kým si tam píše...ďakujem za každú radu

dadis
2. sep 2023

@sidhar ked to vies, a viesaj, ze ti klame, nie je to dostatocny dovod na ukoncenie vztahu? naco sa vrtat v jeho sukromi?