Je bezpečné objednávať z Temu?
Prosím vás objednávali ste už niekedy niečo z temu? Je to bezpečné? Trvá dlho kým tovar príde a ste s tovarom spokojné? Chcem tam objednať veci pre mačku len sa bojím ísť do toho ďakujem vám pekne
Ja som dcére na 1 narodeniny nakúpila zo stránky mojaparty výzdobu za takmer 300e. A to bola len balónová brána (60e!!!!! ... na tému za 5e) , nejaké tematicke poháriky, tanieriky, obrúsky, heliove balóny, a helium.
Na temu to nakupim do 50e aj s banerom
Takže nech si odsudzuje každý koľko chce, ja na temu nedám dopustiť.
Ale naučila som sa už nenakupovst vo veľkom. Viem ze mi nič neujde
@simona20201309 Klarna je švédská společnost, která se zabývá zprostředkováváním plateb v oblasti elektronického obchodování. Byla založena v roce 2005 a v roce 2019 se stala největší evropskou firmou v oblasti finančních technologií. Klarna celosvětově zaměstnává asi 3500 lidí a sídlo má ve Stockholmu.
- funguje to tak, ze si objednam z eshopu, dorucene na moju adresu a splatnost je 30 dni. Mne toto vyhovuje hlavne v pripade oblecenia, topanok. Pretoze si tovar (napr.CaA, Reserved, HaM) vyskusam, mam 2 tyzdne na vratenie, co mi nevyhovuje - to vratim spät a platim len za to, co mam fyzicky doma- za to zaplatim na ucet Klarny, sparovany s variabilnym symbolom s tym ktorym eshopom - obchodom.
(oni maju vela obchodov, IKEA, XXXLutz, lekarne a pod.)
ja som z Temu spokojna, objednavam len drobne veci, oznacovace na strikovanie, na sitie, strihacie kliestiky, noznicky, pätky do sijacieho stroja, ktore mi urobia za par € rovnaku sluzbu ako tie drahe a nemam pocit, zeby boli vyrobene nejak specialne.
Objednala vždy došlo do 2 týždňov . Sťahovanie z účtu po mimo objednávky som nemala ani raz . A skôr sa oplatí kúpiť kade aké hovadiny ako textil , oblečenie pre ľudí
Ak sa chceš aj trochu zamyslieť nielen bezhlavo nakupovať,lebo však lacné to je....
Odporúčam poklikat aj na linky v príspevkoch...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/pravda-o-fast-fashion-je-potrebne-ju-podporovat/
Asi takto je to bezpecne, extemne toxicke a skodlive. Ale pokial ti to nevadi, smelo nakupuj
@gab ďakujem
@simona20201309 Tak balony nekupujem, je to humus. Co sa tyka handier, nikde som sa nedocitala, ze Zara, Next ci H&M su plne toxickych chemikalii. Aspon zatial. Celkovo sa obchodom ako Tedy, Pepco a spol. vyhybam...V zivote som si neobjednala nic z Aliexpresu. Nie je Cina ako Cina. pokial uz SOI vyda varovanie, brala by som to vazne na tvojom mieste
@mircalla tak jasne, oblečenie by som tiež nikdy nekúpila z Číny, ale také vyrezavacky, makety, akrylové fixy a pod..... to iste kúpiš aj zo slovenského eshopu, minimálne 20x drahšie.
Produkty z temu ktoré mám doma predávajú aj eshopy s tovarom pre materské školy.
@simona20201309 nebuď smiešna, snáď so nemyslíš, že ti z temu a eshopu pre materské školy príde rovnaká vec, akurát s 90% "zľavou"
@dominikamacakova ....a prečo nie?Zober si akúkoľvek vec v peračníku tvojho dieťaťa a zistíš,že je vyrobené v Číne.
My sme odtial nakupili uz vselico ale napr my oblecenie nekupujeme tam 😀 pre mna je "kriz" diamantove malovanie 🤣🤣🤣
Nakupujem, zatial prislo vsetko v poriadku, oblecenie nekupujem skor iba take drobnosti, kt. su tam za par centov a tu za to pytaju 100nasobok… Uz som nie raz videla, ze niektore influencerky nieco ponukaju ako super “zbozi” za nekrestanske peniaze a na Temu (ale tipujem aj ine cinske eshopy) to najdes za par centov… ale tak, kazdy zaraba ako vie 😉
Oproti AliExpress je to drahé. Ale je spôsob, ako odtiaľ mať veci zadarmo. Na youtube je o tom kopec videí.
@dominikamacakova načo to komentujes keď nemáš o tom ani páru?
@doriiis
@simona20201309 bavíme sa o Temu a nie je Čína ako Čína, ale chápem, že si treba svoju závislosť na schitoch nejak obhájiť. Treba "dekorácie" do bytu 🤣
Originál e-shopy pre škôlky objednávajú veci z Temu, no na dnes interetov stačilo.
@dominikamacakova Presne tak
@simona20201309 Nemas o tom paru skor ty...presne tak, nie je Cina ako Cina....Je ine, ked v Cine vyrabaju pre znamu znacku ako shit, co kupujete vy. Dievcata, skutocne by som si mohli rozsirit znalosti. Zrazu ani jedna nekuujete oblecenie, pricom sem kazda druha davate linky na handry z Shein a nadchynate sa, ake su nadherne
Ozaj nebudem seba ani detom kupovat chemikaliami napusteny hnus
A prosim ta, ja ked idem do papiernictva, vacsinou su to vyrobky zo Slovenka alebo Ciech a ano, radsej si priplatim
@dominikamacakova ....ach bože.Dobre,ako povieš.Lebo internetové obchody objednávajú z inej Číny ako zvyšok sveta.To isto.
Kľudne plat ďalej za niečo čoho výrobná cena v Číne je 2 € desať násobok.
Aj tvoje papierníctvo musí predsa z niečoho žiť.🤷🏻♀️
@mircalla doris má pravdu, zbytočne vysvetľuješ ľuďom, ktorí majú na háku. Oni budú objednávať aj keby tam bola veľká smrtka s nápisom toxické, hlavne, že máme nové oblečenie, ktoré síce vyzerá lacno z troch kilometrov, ale bolo to "lacné" 🤷😄
@doriiis urcite si kupim nemecke ceruzky ako https://www.koh-i-noorhttps://www.stabilo.com kde su najprisnejsie normy kvality ako ma moje dieta obkusovat cezuzky za par centov napustene kde cim
Nieco ako normy, znacka, ISO, kontrola kvality ti nic nehovori. Blbost ludi je ozaj nekonecna a za par eur si daju koleno vrtat. Nic take pre tieto produkty z Temu si Shein neexistuje
Organizácie urobili nezávislé testovanie oblečenia z lacných internetových obchodov. Zistili, že obsahujú nebezpečné látky ako kadmium či olovo. Ohrozujú reprodukčné zdravie, nervový či kardiovaskulárny systém, ale môžu zvyšovať aj riziko rakoviny. Aj Slovenská obchodná inšpekcia ľudí varuje, aby sa týmto stránkam radšej vyhli.
Oblečenie a výrobky z lacných internetových obchodov môžu vážne poškodiť zdravie. Niekoľko organizácií testovalo v laboratóriách rôzne odevy a kozmetiku a prišli so šokujúcimi výsledkami.
Oblečenie vrátane detského obsahuje nadmerné množstvá chemikálií ako sú ftaláty, kadmium či olovo.
Európska únia je zatiaľ prikrátka, pretože ide o reťazce, ktoré dovážajú veci z Číny. Komisia sa tým už zaoberá a parlament prijal aj novú legislatívu.
@dominikamacakova Okrem toho je este aj priserne
@dominikamacakova Mama bola chemicka, pracovala s ISO normami, tieto zeny nemaju tusenia o com rozpravaju a ake su tie normy prisne a musia ich firmy splnat.
To sa tyka vsetkeho....nielen handrier

@gleep1 pri nákupe z temu musí byť človek naozaj veľmi veľmi opatrný a ostat pri zmysloch, pretože človek je naozaj schopný nakúpiť aj za 100e totálne nezmysly. Mam kamošky ktoré pravidelne objednávajú 2-3x mesačne cez 100e také ze držiak na tašky do auta, návleky na topánky. ...
Ja tam nakupujem rada dekorácie a ak idem kúpiť nejakú výzdobu nič iné do košíka nehodim (dobre.... väčšinou nič 🙈🙈🙈)
Ja si myslím ze sa musíme trochu všetci z toho spamätať, aby sme nenakupovali ako posledný krát v živote. My sme proste nezvyknuti ze to co sme doteraz kupovali za 20-30e si vieme kúpiť rovni z Číny za 3e. Preto hneď rovno 4ks nech mame aj dobuducna.