icon

Je odpoveď na inzerát podvod?

maurika67
3. júl 2025

Žienky prosím vás. Prišla mi na meil odpoveď na inzerát. Absolútne v tom nemám skúsenosti. Ale zrejme ide o podvod?

Je odpoveď na inzerát podvod?
Strana
z2
anouschka5
4. júl 2025
@sevrin

@melalex tých 3500 si mala na účte len tak alebo na niečo nachystané? Lebo ak "len tak", tak mať na bežnom účte 3500€ je jedným z vrcholov finančnej negramotnosti.

@sevrin a tiež je dobré nastaviť menší denný limit

mondolina
4. júl 2025
@melalex

@sevrin z kasicky si previedli na bežný účet.

@melalex
a kto im dal údaje na prístup do tvojho účtu? banka? polícia? 🙈

liz_lemon
4. júl 2025
@melalex

@maurika67 ja som mu tak naletela pred mesiacom,z účtu mi zmizlo 3500 eur,už ich neuvidím.Ani polícia ani banka s tým nič neurobili.

@melalex a co s tym ako mali robit? ako ta ma banka a policia chranit pred tvojou hlupostou? banky do aleluja apeluju na ludi, robia sa videa, kvizy, upozornenia vyskakuju, aby boli opatrni, aby sa zamyslali nad tym, co robia, ale ludia ako ty bez rozmyslania daju udaje kadekomu, a potom, ze nic s tym nerobia...

mondolina
4. júl 2025
@liz_lemon

@melalex a co s tym ako mali robit? ako ta ma banka a policia chranit pred tvojou hlupostou? banky do aleluja apeluju na ludi, robia sa videa, kvizy, upozornenia vyskakuju, aby boli opatrni, aby sa zamyslali nad tym, co robia, ale ludia ako ty bez rozmyslania daju udaje kadekomu, a potom, ze nic s tym nerobia...

@liz_lemon
to je to isté akokeby dala dobrovoľne peňaženku s peniazmi niekomu a potom by sa hnevala, že polícia ho nevie vypátrať.

nelka93
4. júl 2025
@melalex

@sevrin z kasicky si previedli na bežný účet.

@melalex mozes nadávať na slovensko, na políciu, na kohokoľvek, ale je to tvoja chyba. Babka prízvukuje, že netreba zdieľať údaje do IB s inými ľuďmi a aj tak to robíte. No žiaľ drahé ponaučenie sa

nelka93
4. júl 2025
@nelka93

@melalex mozes nadávať na slovensko, na políciu, na kohokoľvek, ale je to tvoja chyba. Babka prízvukuje, že netreba zdieľať údaje do IB s inými ľuďmi a aj tak to robíte. No žiaľ drahé ponaučenie sa

@nelka93 opravujem banka, nie babka

evaevinka
4. júl 2025

@maurika67 podvod je to

romino
5. júl 2025
@biba_18

@maurika67 predtým než by on platil nejakého kuriera by od teba chcel bankové údaje ktoré by si musela vypísať a nešlo by to tak by si musela vypísať čislo karty lebo “packeta len na kartu posiela”… píšem, že cez packetu nemá ako previesť peniaze - packeta túto službu neposkytuje…

@biba_18 pre zaujimavost som takemu odpisal, ano, v dalsom maili bol link na falosnu packetu a logo kazdej SK banky, kde po kliknuti som mal zadat udaje do IB.
Som zostal prekvapeny, ze naco su podvodnikovi moje udaje do IB, ved mam 2faktorovu autentifikaciu.
Ale takto to je teda, ze dalsi krok by bolo, ze akoze nefunguje, zadajte radsej aj kartu ...

Ktovie k akym peniazom pridu v priemere za mesiac. To budu tazke 10tisice...

priscilla07
5. júl 2025

Áno, je to podvod. Vylakaju všetky informácie, a myslia si že ľudia su blbci. Aj mne take chodi, keď niečo chcem predať cez Bazoš

surfujbezpecne
8. júl 2025

@maurika67 Ahojte. Viackrát mi už vybehlo, že niekoho na modrom koniku okradli o peniaze na internete alebo sa (v lepšom prípade) takto pýtal. Spravil som si teda účet len na to aby som vám mohol niečo povedať z kyberbezpečnostnej stránky.

Je mi veľmi ľúto čo sa vám stalo a v poslednej dobe aktívne bojujem proti týmto podvodom ktorých je viac ako dosť. Kyberbezpečnosť študujem už viac ako 2 roky, praxujem v kyberbezpečnostnom tíme a pravidelne sa vzdelávam certifikátmi a školeniami. Chcem ľuďom pomáhať, aby sa nedali nachytať na internetové podvody.

Vytvoril som preto projekt Surfuj Bezpečne na Instagrame a YouTube kde učím ako nenaletieť na tieto podvody zábavnou cestou pomocou Reelov.

Odporúčam pozrieť odkazy nižšie, ja z toho nemám ani cent, je to len pre dobrú vec. Dúfam, že sa už žiadnej z vás podobná vec nestane.
Ak by ste mali nejaké otázky, pokojne píšte na Instagram, tu pochopiteľne nebudem chodiť, som chlap 🙂

https://www.instagram.com/surfujbezpecne

https://youtube.com/@surfujbezpecne

Strana
z2