Kde kúpim pravú dubajskú čokoládu online?
Dlho tu nebola tato tema 😀 prosim dostala som za ulohu kupit “pravu” dubajsku cokoladu. Prosim, ti ktori sa vyznate, date mi tip na konkretnu predajnu/eshop? Nemyslim lidl ani nejaku predrazenu hovadinu vyrobenu u Gitky vo Vrbovom (Gitka prepac) 😀 prosim ak sa da ozaj len odpovede k veci.
V Kauflande majú 🙂
Kúpila som dnes v Lidli 99 g za 4 €. Konštatujem, dalo sa to zjesť. To je cele. Ta cokolada si nezaslúži tu cenu.
@xckaretxxx keď to hodnotis podľa tej z Lidla tak určite je to hnus 😄. Dnes som kúpila 5 kusov a myslela som ze to pôjdem vrátiť. Prvú som mala z Ománu a bola neporovnatelne lepšia. Ta z Lidla je totálne otrasná...
Neviem original, ale my sme si ju vyrobili doma a bolo to strasne dobre
Ako bolo spomenuté, pravú kúpiš jedine v Dubaji.Ostatne už majú naozaj hocikde, Lidl, Kaufland, Matove akcie a pod.
@nikha2809 aha. Tak do Dubaja teraz nejdeme a tie z kauflandu/lidla som pocula, ze su presladene a horsie ako obycajna milka. Tak asi pockam ked tak na ten Dubaj. Dakujem za vsetky odpovede, na recept som aj ja zvedava
zeny ja som to sice este nejedla iba som citala recept, ale nechuti to proste jak pistaciova pomleta baklava v cokolade ? 😀
my sme tiez robili doma zhruba tak ako je pisane v tomto postupe https://www.muuw.cz/blog/dubajska-cokolada/
akurat som nepouzila mlete pistacie, ale pistaciovy krem. Zakladne ingrediencie su teda cokolada, pistaciovy krem a tie "anjelske vlasy", tie sme kupili v Rakusku u turkov. Je na to mnozstvo videi aj na tiktoku ako sa to robi 😉
Precitala som si zlozenie a recepty, a teda ak su tam tie “kunafa” presladene tenke rezance, tak to musi byt naozaj sladke az az. Skoda, myslela som, ze ide o cosi spesl ale toto je cokolada plnena pistaciami, cukrovym sirupom a mukou… alebo su tie rezance nesladene v tej origos cokolade? Lebo vsade pisu, ze v zlozeni je “knafeh”, co je uz dezert a nie len to oprazene cesto, to sa tusim vola kadayıf.
Pravú neviem, ja som mala z Grizly, nebola to originál, ale bola z Dubaja a bola výborná, vôbec nie presladená.
tie original rezance, co idu do tej cokolady nie su presladene, to myslis asi ten dezert do ktoreho sa pridava sirup, ale to uz je iny dezert
Kadaif su tenke turecke slize, ktore sa pripravuju z muky a vody
https://ostatne.bazos.sk/inzerat/174964558/duba...
Táto je originál, na zadnej strane má krajinu výroby Spojené arabské emiráty.

Ak chceš pravú dubajsku Fix čokoládu, objednaj si ju cez Deliveroo. Kazdy den o 14:00 a 17:00 si ju máš sancu “chytiť” … vypredaná je do 2 minút. Doručujú ju v rámci Dubaja aj to nie všade. Na Palmu to nešlo. Všetko ostatné su len napodobneniny tej čokolády …