Keď teraz objednám z anglického eshopu, tak budem musieť platiť clo a dane?
myslim, ze od 1.1.2021 ano... prechodne obdobie bolo minuly rok, teraz tam nevidim ziadny posun, ze by to nemalo platit. Treba si ale overit eshop konkretny, nakolko napr. next som videla, ze mal na stranke, ze budu odosielat tovar z Nemecka.
@veronika4495 ja tiez povodne, ale hladala som to a nic o 1.7.2021 som nenasla.. mozno niekto najde nejaky link 🙂
ano uz musis platit od 1.1.2021 to z ciny to je zasa ine to je zakon eu
z uk platis lebo skoncilo prechodne obdobie
resp over si ci ti to vobec poslu naklady znasa obchodnik napr next uz posiela z nemeckeho skladu nie z uk
Áno budeš platiť, tiež som si neuvedomila🙄
@noemi1983 to sa musais opytat predavajuceho. napriklad na e-bay je cena vyrobku + vycislene postovne a pripadne clo ak to ide napr z USA
@veronika4495 ale to je cina... to je zase ina vec, tam sa rusi aj limit na dph a preclievat sa teda budu aj par eurove baliky...
@noemi1983 mne poradila prepravná firma, sú to Slováci, M+M sa volajú. Objednávam si z eshopov k nim na sklad v Anglicku, tam sa mi zbierajú balíky a potom mi to privezú naraz domov. Daň som ešte neplatila nikdy a to som objednávala aj veľa vecí, tak neviem. Oplatí sa poslať cez nich skôr viac krabíc naraz.