Kedy vlastne začal AI boom?
Poslednú dobu si všímam len upravené fejkove videa co nemajú nič spoločné s realitou falošné ig účty komentáre v diskusiách co by povedala umelá inteligencia. Ľudia už nepíšu svoje skúsenosti a rady ale kopíruju co povie AI bez ladu a skladu často úplne hlúposti. Kedy ľudia tomu tak prepadli? Ako vyselektovat tie videa aby mi ostal na fb reálny obsah? Som zhrozená. Ľudia sa učia radšej od AI ako ísť na kurz alebo doučovanie mladí si stamad vygeneruju cele eseje a úlohy nemusia vôbec používať mozog. Postupne ten diablov vynález vytláča ľudí. Navyše ukladá info z našich zariadení ktoré môže zneužiť vlastne hociktora app. Desim sa toho ze realita úplne vymizne a ľudia si budú žiť v tej virtuálnej falošnej umelej. Deti sú z toho tiež blbé nevedia prečítať súvislý text s porozumením písať do mobilu áno ale rukou horko ťažko. Je mi z toho zle. Vnímate to podobne?
@midka Je to viac ako dobrá ukážka toho, že AI žiadne neprekonateľné pravidlá o tom, ako reagovať pri téme samovraždy, nemá. Tento text pochopil každý z nás ľudí, ale zatiaľ žiadny model AI nie je ani zďaleka tak ďaleko, aby videl, čo v tom texte vidí každý z nás.
@annm81 ale ako vies, ze toto navrhla AI,, toto presne,, napadne len cloveka,, spojit tieto 2 veci....jasne, ze toto vygeneroval clovek..
Myslím, že časom bude veľmi nebezpečná.
@annm81 ale ako vies, ze toto navrhla AI,, toto presne,, napadne len cloveka,, spojit tieto 2 veci....jasne, ze toto vygeneroval clovek..
@midka presne to predsa vravím - navrhol to človek a AI to nie je schopná dekódovať. Vyššie padlo vyjadrenie, že AI má v sebe naprogramované, že nikdy nikoho nebude navádzať na samovraždu - no nemá, inak by taký obrázok nevygenerovala. Je na dobrej vôli vývojára, či tam nejaké poistky implementuje, ale ak áno, budú len veľmi primitívne a ľahko priepustné. Dobrú vôľu (a peniaze navyše) samozrejme nebude mať software, ktorý niekto vypustí do nepriateľskej populácie s cieľom sabotáží. A už vôbec nie ten, ktorý sa používa priamo na zabíjanie.
@monsterablue kde,kedy
ono na tú AI sú rôzne pohľady, iný je technologický pohľad, iný psychologický. v podstate my psychológovia v tom vidíme problém vtedy, keď prídeš do bodu, že v množstve informácií nebudeš vedieť vyselektovať, čo je realita a čo AI...človek prirodzene túži hľadať pravdu, ale keď sa nemáš o čo oprieť, tak si stratený. a niektoré prognózy hovoria o tom, že keďže technológie nás do dosť veľkej miery ničia, prídeme k bodu, kedy sa ich budeme sami chcieť dobrovoľne vzdať🙂 myslím, že mnohí rodičia by to privítali minimálne u svojich detí🙂 aj tí, čo sa snažia dobre vychovávať mi často vravia, že nad technologiami akoby nemajú moc a kontrolu. ale to som trochu odbočila od AI. aj to súvisí, aj nie..
Dnes mi vyskočilo toto. Tiež je to AI, keď o tej samovražde..
@lenkakravcova čo má s týmto AI ? Je to iba reklama na fotovoltaiku.AI vytvoril obrázok s textom podľa zadania.
Tupci tu budú stále, či je AI alebo nie. Potrebujete generovanie= predsúvanie názorov cez AI alebo ich potvrdenie tu cez MK?!
@midka presne to predsa vravím - navrhol to človek a AI to nie je schopná dekódovať. Vyššie padlo vyjadrenie, že AI má v sebe naprogramované, že nikdy nikoho nebude navádzať na samovraždu - no nemá, inak by taký obrázok nevygenerovala. Je na dobrej vôli vývojára, či tam nejaké poistky implementuje, ale ak áno, budú len veľmi primitívne a ľahko priepustné. Dobrú vôľu (a peniaze navyše) samozrejme nebude mať software, ktorý niekto vypustí do nepriateľskej populácie s cieľom sabotáží. A už vôbec nie ten, ktorý sa používa priamo na zabíjanie.
ono na tú AI sú rôzne pohľady, iný je technologický pohľad, iný psychologický. v podstate my psychológovia v tom vidíme problém vtedy, keď prídeš do bodu, že v množstve informácií nebudeš vedieť vyselektovať, čo je realita a čo AI...človek prirodzene túži hľadať pravdu, ale keď sa nemáš o čo oprieť, tak si stratený. a niektoré prognózy hovoria o tom, že keďže technológie nás do dosť veľkej miery ničia, prídeme k bodu, kedy sa ich budeme sami chcieť dobrovoľne vzdať🙂 myslím, že mnohí rodičia by to privítali minimálne u svojich detí🙂 aj tí, čo sa snažia dobre vychovávať mi často vravia, že nad technologiami akoby nemajú moc a kontrolu. ale to som trochu odbočila od AI. aj to súvisí, aj nie..
@zuzinabila Naopak, úplne správne si popísala dva najvážnejšie problémy spojené s AI. Analýzy o tom, ako nás AI jedného dňa ovládne, či rovno vykynoží, sú filozofické debaty. Problémy so zamestnanosťou sa vyriešia tak, ako sa vyriešili v minulosti. Ale ako riešiť problém s dezinformáciámi a s psychickými následkami u ľudí, to je niečo, čomu čelíme už dnes a nemáme ani len teoretické návrhy, ako z toho von.
Stejne jako jsme si prosli technickym vyvojem a následně průmyslovou revoluci, ted si prochazime dalsi spojenou s AI.
A bud tu situaci vyuzijeme a naucime se s tim pracovat a vyuzivat AI ke svému prospěchu a nebo se tomu budeme branit, bat se toho a nechame se prevalcovat lidmi, kteri se s AI pracovat naucili.
Samozrejme ze vidim v AI mnoha rizika, se kterymi se musime jako lidstvo jeste poprat, ten vyvoj je totiz strasne rychly, a my na nej nejsme dobre pripraveni, ale zaroven (i jako lékař) v AI vidim obrovsky potencial.
AI nam umožní delat ukoly, zpravovat napady, ktere nam trvaly tydny, za par hodin/dni, a tim se nam generuje obrovske množství casu, ktere muzeme vyuzit ke svemu prospechu.
Sefuju si svou AI a prizpusobuju ji svym potrebam.
Nechavam si předčítat odborne clanky a zpracovavat je do podkastu, abych si je mohla poslouchat, kdyz ridim auto. Ptam se na otazky, kdyz potrebuju neco vysvetlit.
Nechavam se zkouset, abych si své znalosti upevnila.
Kontroluju si zdroje, ktere mi AI nabizi, zadavam zdroje, se kterymi ma pracovat.
@zuzinabila Naopak, úplne správne si popísala dva najvážnejšie problémy spojené s AI. Analýzy o tom, ako nás AI jedného dňa ovládne, či rovno vykynoží, sú filozofické debaty. Problémy so zamestnanosťou sa vyriešia tak, ako sa vyriešili v minulosti. Ale ako riešiť problém s dezinformáciámi a s psychickými následkami u ľudí, to je niečo, čomu čelíme už dnes a nemáme ani len teoretické návrhy, ako z toho von.
@lenkakravcova a prečo by toto nemala vytvoriť? Je to vtipná reklama.
@annm81 normálne ty si už odborníčka aj na umelú inteligenciu, teba je tu škoda
@lenkakravcova a prečo by toto nemala vytvoriť? Je to vtipná reklama.
@annm81 normálne ty si už odborníčka aj na umelú inteligenciu, teba je tu škoda
@dominikamacakova A máš aj dačo k veci, ty odborníčka na aplikáciu argumentačných faulov? Okrem toho, že si nepochopila vlákno o tom, prečo by to AI nemala vytvoriť, si sa nezmohla na jediný argument, ale len spamuješ osobnými útokmi.

@lenkakravcova ..toto ti napise kazdy druhy chuligan fixkou na stenu ... je to uplne zly priklad o tomto AI nie je
@midka Je to viac ako dobrá ukážka toho, že AI žiadne neprekonateľné pravidlá o tom, ako reagovať pri téme samovraždy, nemá. Tento text pochopil každý z nás ľudí, ale zatiaľ žiadny model AI nie je ani zďaleka tak ďaleko, aby videl, čo v tom texte vidí každý z nás.