Ktoré profily o výchove najradšej sledujete na Instagrame?

15. dec 2023

Ktoré profily vás Najviac inšpirujú podieľte sa o typy. Ja na styl Nevychova a pod.🤗

lucy_ms
15. dec 2023

Napr. Eli pre deti je fajn

natall113
15. dec 2023

Mamina s hranicami, niekomu sa môže zdať divna lebo je priama ale podľa mňa je súper, má výborné príklady zo života

juliacenc
15. dec 2023

Ja som slefovala zdenku sip alebo tak nejak ale potom mi to uz prislo ako sekta okolo nej tie matky premotivovane hltajuce kazdej jej slovo… tak si len vezmem od kazdeho rozka troska co mi pasuje najlepsie

katkadud
15. dec 2023

Neznášam ich všetky rovnako 😄🙈
Obyčajné vymyvanie mozgov a prehlušenie nejakej prirodzenej intuície, snaha presvedčiť matky ze nerobia dosť, nie su dosť dobré a keď nebudú robiť to čo radia tak deti budú mať doživotnú traumu.
Otras celé tieto influencerky zarábajúce na takýchto blboatiach a využívaní neistoty matiek.
Ešte uznavam psychologicky, učiteľky alebo pediatricky atď ktoré robia naozaj odbornú osvetu cez sociálne siete, to je ich mega šikovnosť.
Ale radoby výchovné poradkyne ktoré okolo psychológie deti ani nešli, nemajú ani poňatia o vývine mozgu a vývoji dieťaťa, len placaju jednu cez druhú nejaké rady ktoré si prečítali v knihe ci pozreli na inom účte, to je čistá pakáreň🤦‍♀️ strašná strata času, chvíľu som to sledovala ale lepšie mi je keď to nesledujem a venujem svoj čas dôležitým a prospešným veciam a vo veciach výchovy počúvam odborníkov a svoj materinský inštinkt.

danieladeley
15. dec 2023

nikoho nesledujem, spolieham sa na svoj vlastny zdravy rozum

minka201
15. dec 2023

@katkadud Ja nad týmto tiež dosť premýšľam. Ja by som to asi takto ostro nenapísala, ale tiež mi niektoré rady o výchove prídu prehnané. Potom rozmýšľam, či som ja tak mimo alebo tieto akože odborníčky na výchovu. Prekáža mi to, že omyly sa rodičom netolerujú. Matky sú totálne zhadzované za každý krok vedľa. Za každé skríknute, capnutie po zadku, nezvládnutie stresovej situácie v pokoji sú hodené do vreca k tyrankám, cholerickým beštiám, sú zatracované a strašné tým, že ich dieťa bude mať z toho traumu na celý život, že sa ich už bude navždy báť, že už sa viac nebude cítiť milované... Akoby láska detí k rodičom a šťastné detstvo závisela len od toho, či sa budú rodičia pohybovať vo vopred určených koľajničkách dokonalých postojov.
Potom rodičia strácajú dôveru v schopnosť svojich detí ľúbiť aj svoju nedokonalú mamku a nedokonalého ocka.
Samozrejme, učiť sa chápať myslenie svojich detí, porozumieť ich neverbálnej komunikácií je veľmi užitočné. A tiež je veľmi dôležité snažiť sa byť dobrým rodičom, učiť sa trpezlivosti a obetavosti.

martinka13
16. dec 2023

Nikoho nesledujem. Prečo by som mala.....

3009
16. dec 2023

nikoho nesledujem

misinka0611
16. dec 2023

Nesledujem, keďže neviem ako to reálne za ich dverami vyzerá. Môžu dávať rady, tváriť sa ako je to správne aké sú super, ale realita môže byt iná.

katkadud
16. dec 2023

@misinka0611 presne, stačí mi keď vidím ze zdieľajú svoje deti. Píšu o citlivých veciach z ich detstva a neštítia sa verejne vycapit ich tvár, to je u mňa Red flag. Zdieľanie deti na sociálnych sieťach je no go, ešte keď majú nejaký dosah to môže byť až nebezpečné do budúcna.
Hlavne ze melú o rešpekte a nerešpektujú ani len právo dieťaťa na súkromie 🤦‍♀️

autor
16. dec 2023

Jasne, ze instagram je 1 vec a realita druha, ale aspon pre inspiracie, myslienky, su tie profily fajn. Kazdy si vyberie, co mu sedi. Dakujem 🩶

zuzinka888
16. dec 2023

@katkadud tak tie co sledujem ja je ich asi 5, no ani jedna nedava ziadne fotky deti a dokonca varuju pred fotkami kde je na tvaricke dietata nalepene srdiecko ci smajlik. Takze asi sledujes " nespravne" zienky.

mikadooo
16. dec 2023

Nesledujem. Bola z mojej strany snaha počúvať nevýchovu, ale fakt som to nedávala 😬. Potom som ešte naživo stretla jednu odborníčku, subjektívne nebola pre mňa uveriteľná, tak umelé úsmevy a silenú "pozitívnu komunikáciu" s vlastným dieťaťom som ešte nevidela. To mi stačilo. Jednoducho sa na to nedokážem pozerať. Radšej si vypočujem podcast s nejakou detskou (alebo aj dospeláckou) psychologičkou či terapeutkou. Netvrdím, že sú zlé alebo čo, jednoducho nie sú pre mňa uveriteľné tieto instagramové ženy.

autor
16. dec 2023

@zuzinka888 Poradis, koho sledujes, ktore zienky? 🙏

autor
16. dec 2023

@mikadooo bonznes, ze kto to bol? 😁

joannita
16. dec 2023

"mamina s hranicami" to je jedna taka pani, samozvana vychovna poradkyna, ktora by sama potrebovala poradit. Chova sa arogantne, na otazky odpoveda ustipacne, nechape ze niekto nechape jej metody. Sleduje presny pocet jej sledovatelov a pise storky ze zasa ju prestalo 20 ludi sledovat, rusi a obnovuje svoj profil ked ma depky. Tipujem ze max. zajtra bude tento moj koment v jej storke, pretoze neznesie kritiku a vychutna si take jej akoze male samozvane vitaztvo ze nachytala niekoho ako sa o nej zle vyjadruje. Chvalabohu si to neprecitam, lebo ma zablokovala potom, co som si dovolila slusne jej oponovat v komentari 🙂
Tipujem vlastne, ze tuto diskusiu zalozila ona 🙂
Tymto Vas teda mila pani pozdravujem ❤️

autor
16. dec 2023

@joannita nie nie, to nie som ja 🙂 Maminu s hranicami sledujem par mesiacov. A v com ste si oponovali, na aku temu?

betkaulicna
17. dec 2023

Ahoj 🙂 na Instagrame sledujem Becky Keneddy, založila projekt Good Inside. Skús pozrieť, možno osloví.
A ešte dr.Siggie 🙂

denithestrange1993
17. dec 2023

Neviem ci uz niekto spominal Mamagang

katkadud
17. dec 2023

@joannita mne je jej až ľúto aká je ona pomýlena a zranená. A ešte viac mi je ľúto jej maminy ktorú verejne hejtuje, a jej dcéry ktorá nemá na výber len slúžiť ako ukážka jej výchovných metód a je prezentovaná na sociálnych sieťach bez toho aby mohla o tom rozhodnúť 🙄
Strašne preceňuje ten svoj ig a svoje myslienky. U nej sa asi silno podpísali nejaké traumy, okrem iného aj z nekojenia, to nemá hlavu a pätu ako hejtuje kojenie, keďže u nej kojenie=helikopterova matka ktorá svoje dieťa nevychovava. Vo väčšine tém je stratena, nemá skúsenosti ani vzdelanie na patrične rady.
Diskusia na jej profile neprichadza do uvahy, tiež som dostala blok a to som teda reagovala oveľa miernejšie ako v tejto diskusii 😄🙈

joannita
17. dec 2023

@katkadud lepsie by som to nenapisala. Ano na to som zabudla ako hejtuje svoju mamu. Tiez je mi jej vlastne luto, ona je vlastne take male ranene stratene dieta, ktore sa mozno len snazi ukazat ostatnym nejaku cestu, ktora je v skutocnosti pomylena a ktoru ona nikdy nezazila.

autor
17. dec 2023

@betkaulicna Dakujeem! Dr Siggie uz poznam, idem pozriet tu druhu 🤗

zuzuliennka1
17. dec 2023

ziadne, ale sledujem lekarov, lekarky, pediatricky,..

joannita
17. dec 2023

@juliacenc to je Deti jsou taky lidi?
Ano to je cista sekta, to niekedy sa az rozum zastavuje..
Toto je pani ktora zastava nazor, ze dieta ma byt doma s matkou co najdlhsie, t.z. Nema chodit do skolky ani do skoly. Rodicia maju urobit vsetko preto, aby dokazali dieta vzdelavat doma, lebo dieta v skole trpi. To ze rodic musi aj pracovat, nieje asi podstatne 🤦‍♀️
Mne sa rozum zastavoval nad jej prispevkami a hlavne nad tym, kolko zien jej pritakava a kde sa podel taky ten zdravy sedliacky rozum.

joannita
17. dec 2023

Neviem uz na aku temu sme si oponivali, bolo to cca pred rokom. Ale casom sama zistis...
Ja sledujem Mamazment Barbara Skalova, to je celkom fajn profil, ona ani tak neradi o vychove, ale ako si zorganizovat a zmenezovat cas na materskej. Takym milym nesilenym sposobom.

denithestrange1993
17. dec 2023

@joannita mne sa pacia jej reelsi co posledne mesiace dava,kde vysvetluje ako mozu urcite situacie poskodit dieta. V poslednych dnoch som zachytila od nej aj nieco take,ze si mame odpustit,ak sme zlyhali v rodicovstve. Co ja viem,podla mna to mysli dobre. Je to kontroverzny profil,uznavam. Vzdy ked je rec o rodicovskych metodach ju niekto spomenie.

joannita
17. dec 2023

@denithestrange1993 ja verim ze to mysli dobre. Len ten sposob a arogancia....a hlavne nech neradi ludom ked sama ma problemy. Tym sa jej vobec nevysmievam, ale z nej to srší ze nieje vyrovnana s niecim z detstva a nema to spracovane. Takyto ludia preboha nech neradia inym 🙏
Pardon, ona to prezentuje ze ona neradi. Ona len ukazuje ako to robi ona.
Som zvedava co jej zapar rokov povie jej dcera ked sa uvidi ako pokusny baranok, zverejnena vo videach a fotkach. Aby nakoniec aj ina nemala rovnako zly vztah s dcerou, ako mala jej mama s nou.

evaachesa
17. dec 2023

@katkadud tvoj príspevok mi pripomenul túto fanatickú matku YouTuberku ktorá denne natáčala svoje deti a dávala super výchovné rady. Neskôr sa spojila s ďalšou ženou (tuším psychologičkou) a vytvorili "podpornú skupinu pre matky". Väčšina žien sa skutočne inšpirovala ich tipmi na výchovu ale našťastie druhej polovici prišlo že nie je s nimi všetko v poriadku. Neskôr sa prevalilo že 2 najmladšie deti nejaký čas väznili a týrali. Čistá hrôza čoho sú ľudia schopní. A takýchto šialených profilov je vraj viac než dosť a ženy/matky sa tým inšpirujú. 😱 Najlepšie nič nesledovať. Ja som si Instagram zrušila ...strašný požierač času.

https://www.youtube.com/watch?v=VdiDyzCF2C4
denithestrange1993
17. dec 2023

@joannita pokial viem nezverejnuje fotky deti,resp tvaricku. Dalsia vec podla mna je nas do toho nic aky vztah bude mat s detmi o par rokov,rovnako jej moze byt jedno aky vztah mame s detmi my vcera,dnes a zajtra. Ona len ukazuje vzorce vo vztahoch,ktore mozu byt chybne a zle ovplyvnit deti do buducna. Mam co to nastudovane v tejto oblasti a uznavani psychologovia hovoria cca to iste ako pani Šíp,cize asi si to len tak nevycucala z prsta. Ak ta jej ig irutuje nesleduj ho,ja mam vela takych profilov,ktore mi vadia ludski alebo odborne a nesledujem ich radsej. Co sa tyka domskolactva tuto vetvu jej profilu uprimne nesledujem,lebo si nemyslim,ze je to nieco prospesne pre mna a moju rodinu.