Majú matky potrebu chváliť sa na sociálnych sieťach?
Ja to beriem ako miesto kde ked mas nejaky problem opytas sa kedze sa mamicky mozno s tym trapia tiez alebo maju nieco navyse ( jedlo, lieky, oblecenie..) a posunu ho dalej..
Ale nechapem dieta zacne stvornozkovat, chodit, spievat, prve prikrmy, prve slova, prve hov.. v nocniku, dalsie pozitivne tehu testy a prve co rychlo rychlo nahram do skupiny a cakam kolko like budem mat a ako kazdy bude dieta chvalit ake je sikovne a matka kazdemu dakuje s bozkavajucim emotikonom ako keby oskara vyhrala za najlepsiu matku sveta
Ja som svoje dieta na socialnej sieti nikdy nezverejnila a ani nezverejnim ( ano ani v skolke nedam suhlas aby bolo moje dieta fotene a zverejnovane) a tesim sa z jeho pokrokov ale nikdy by ma nenapadlo to dat na socialne siete keby to tie matky stihaju?! Tu davaju statusy a zdielaju tematiku ohladom “unavenej matky” ze sa cely den nezastavia ale teda aktivita na socialnych sietach neskutocna..
Mam nejaky pokriveny pohlad na svet alebo som len nemoderna matka 21.stor?
Ja som zatial len v tehotenskych skupinach ale cudujem sa ked vidim ako na fb baby pridavaju fotky svojich bruch, ultrazvukov so vsetkymi udajmi 🙈, tvarou…. Do skupin kde su sami cudzi ludia. Potom zdielaju naozaj brutal sukromne zdravotne veci…
A co sa tyka dietata moje dieta tiez nebude na socialnych sietach nikde a teda hlavne jeho tvar ☺️
Tak ako aj ty si toto stihla napísať tak oni stíhajú sa podeliť o radosť 🤷🏻♀️ nevravím, tiež mi to príde veľa krát ako chvalenie sa... ale veľa krát je to už akoby "komunita" kde tie ženy celé mesiace komunikovali od začiatku tehotenstva a sa tak spoznajú.. tiež som si našla vďaka tomu 2 kamošky a keď niečo urobí naše dieťa zdieľame si radosť.. a či niekto uverejnuje dieťa, každého vec... Podľa mňa si tiež nie sú vedome rizík toho uverejňovania ale nemusia to myslieť zle 🤷🏻♀️
Z vlastneho rozhoddnutia nie som v takych skupinach a odpprucam to aj tebe 🙂
Väčšinou sú to ľudia, ktorí nemajú pri sebe rodinu a kamarátov, tak im dopraj aspoň ten virtuálny svet na socializáciu.
Presne kvoli tomu nie som v ziadnych terminovych skupinkach. Nesledujem ani stenu (donedavna som ani nevedela, ze tu nieco take existuje). Cudzie deti ma fakt nezaujimaju.
A ked rodicia maju potrebu chvalit sa a ukazovat svoje deti kdekade, neuvedomujuc si rizik, ktore z toho plynu, je to ich vec. Vacsina deti im v buducnosti "podakuje", ked sa najdu vycapene niekde, kde nechcu...
a este matersska demencia kazda len pocita hovienka a zjedene lyzicky ...
NERIES !!!!!!!!!!!!!!!
nevidim na tom nic zle, moj zivot to ziadnym sposobom neovplyvnuje 🤷♀️ ak to je ich forma ako sa potesit, pochvalit, citit sa lepsie, preco nie, kazdy to inak vyjadruje a potrebuje
ty si mozno opacny extrem a rovnako to oni nemusia chapat, preco nedavas dieta na socialne siete a preco nebudes suhlasit so zverejnovanim fotiek zo skolky a? tvoje dieta tvoje rozhodnutie, ich dieta ich rozhodnutie
a zverejnit status na FB vies aj pocas umyvania zubov, to sa nijako nevylucuje s tym, ci niekto je alebo nie je unaveny 😄
@bublinka1426 “kazda len pocita hovienka a zjedene lyzicky” skoro som cvrkla 🤣🤣🤣 perfektne vystihnuté
@kristinka92 zial je to tak. :D
Sociálne siete sú na sociálnu interakciu a keď sa ti konkrétna skupina nepáči nikto ťa nenúti tam ostať. A je úplne jedno či ide o mamičky alebo niečo iné.
Podla mna su tie skupiny super a ked sa mi nahodou nieco nepaci alebo ma to nezaujima tak si to proste necitam jednoduche 🙂
ja som zatial len v tehotenskej skupine tu na MK, ale ak by sa to zmenilo na to co popisujes tak odidem ... ja ani socialne siete nemam okrem toho, ze som tu na MK a aj tu som len preto, ze castokrat tu najdem odpovede a rady, ktore hladam...takze ak si nemoderna matka 21. storocia, tak nie si sama, patrim do tej skupiny urcite aj ja 😅
Tak napriklad v skupine kde som ja okrem pochvalnych komentarov citam a moje dieta to nerobi a moje dieta hento nerobi a lutuju sa aj dieta
Napr par mamiciek zo skupiny odislo, pretoze im to nerobilo dobre na psychiku
@bublinka1426 Nezabúdaj ani na materinský plurál (papali sme, kakali sme, ...).
Tak.. na jednu stranu ich tesi pokrok svojho dietata, na druhu stranu, asi nemaju kamaratky, nejake blizke osoby, ktorym sa pochvalit, tak to vesaju takto verejne cudzim matkam... ale ty si tiez dost mimo :D ja "milujem" aj take ako ty, co si myslia, ze ich dieta je tak specialne, ze potrebuju podpisat taku chobotinu v skolke... za mna mas velmi obmedzene zmyslanie
A nie rizika zverejnovania si neuvedomuju
Kamaratka bola kontaktovana policiou pretoze pri vysetrovani nejakeho podivneho pana pre podpzrenie na pedofiliu mu nasli v pocitaci fotky jej deti- samozrejme ze ich sama zverejnila
Odvtedy vsetky socialne siete zrusene
Je to dost desive
To nie je chvála, tie matky sa nechvalia, sú hrdé, pyšne na svoje deti, na ich pokroky, na všetko nové, co sa deti naučia. Ja to nerobím, ale rozumiem tomu, preco to robia. Keď mala začala chodiť, mala som chuť všetkým o tom dookola rozprávať. A aj pri iných veciach. Inak je zaujímavé, ze Ta to trápi až tak, ze založis tému...
@ivka225 ale toto mne obcas uslo = priznam.
nebezis s dobou a chranis si sukromie. To sa teraz uz moc nenosi, skor je to raritne. Mna tiez zbytocne by niekto gladal na soc.sietach, personalisti sa o mne dozvedia iba to, co im napisem do zivotopisu 😅 ... ale deti sa mi nepodarilo podobne uchranit, lebo ex je presne opacna, sice nevycapuje vsetko na siete, ale posuva to svojej rodine a kamoskam, ktore su no.1 v klebeteni a zverejnovani... No co uz, zivot je uz raz taky. Mozno o par rokov sa zacnu lydia uvedomovat. A mozno aj nie.
@ivka225 tak materinsky plural je smrt 🤣🤣🤣🤣 to psychicky nedávam. Som tehotna, koncim 7 mesiac, sme v podstate dvaja ludia v jednom tele ale ani teraz ma nenapadne pouzit my 😇 proste bábo je samostatna jednotka uz vo mne 🙂))
ja zasa nechapem tejto potrebe riesit co ine matky robia a co nerobia - na co? na co je dobra takato tema?
@petamich preco ked ti to nedava zmysel plytvas svojim casom a pises sem? Scrolluj dalej alebo chod robit nieco uzitocnejsie
Materská demecia podľa mňa. 🤷 Prečo inak by vyrovnaná žena, ktorá má rodinu a priateľov mala potrebu chváliť sa s každým 💩 cudzím ľuďom na internete, kde môže byť a aj je aj kopa úchylákov? 🤔 Ešte ti povedia, že závidíš, keď ty decko nevycapuješ. 🤦 Tiež som v živote svoje dieťa na internet nedala a ani nedám aj keď je to najkrajšie a najúžasnejšie dieťa na svete.
V prvom rade poviem, že ja už tiež svoje deti nezverejňujem a kedysi som síce čosi pridala, nebolo to často.. ale poviem aj iné.. že naozaj nerozumiem prečo toto ma niekto potrebu riešiť a irituje ho to.. tak niekto sa cez soc.siete socializuje, tak pridáva fotky, statusy a komunikuje s podobne ladenými ženami.. nevidím na Tom nič zle.. naopak, vidím v zlom svetle to, keď niekto sa stále potrebuje vyvrsovat na ostatných tým, že súdi ich konanie a ešte štýlom že "tak ako to robím ja, tak je to lepšie".. (nepíšem len o tejto téme, ale o všetkých podobne ladených)
Fakt niektorým ženám by prospelo vypnut modrého koníka a prestať sa neustále presviedčať že sú lepšie ako ostatné.. nikam to nevedie a sebavedomie vám to nezvýši..
@jana_eyre_2 pretoze su aj slabsi jedinci hovorim zo skuoiny museli odist mamicky pretoze ich to deptalo ved nech sa pochvalia rodine preco skor nez manzelovi povedia ze su tehotne vycapia test do skupiny aby mali gratulacie a umely pocit statsia To uz je chore
A preco by sa nemohli pochvalit uspechmi dietata? Alebo testami? Keby boli vsetci ako ty(alebo ja)tak soc.siete zakapu. Uprimne, kazdemu su uspechy cudzieho dietata volne, nechapem ze to teba tak irituje ze o tom temu zalozis. Mne je uuuplne jedno co postuje Gitka v skupine, pozriem, neriesim.
Ako vsetko, kazda vec ma svoje + a -
Ja som v terminovkach bola a aj som. To ze mamicky sa chvalia, alebo zverejnuju fotky/videa deticiek, o nahote radsej pomlcim, je mi jedno, mam svoj rozum. ALE umoznuje to ziskat niekedy veci, o ktorych by som inak mozno nevedela. Mozu to byt nejake vysetrenia v tehu, nejake tipy na nakupy, moze to byt kontakt na dobreho fyzio, ak sme v tej istej lokalite, na akciu na plienky napriklad atd...tipy na dobre knizky... je to na mojom zvazeni, co si z toho vezmem.
Ja by som sa skor zamyslala nad tym, preco to riesis. Ze to ony riesia? Normalka, su pysne, potrebuju sa s nikeym podelit a uprimne inym ludom je dost ukradnute ake H urobilo Tvoje dieta a ci do plienky alebo do nocnika... kdezto v terminovke to ludia zeru... pretoze casto maju podobne starosti.

niektore su aj normalne , neboj.