icon

Mamila

10. jan 2022

Aký máte názor na túto stránku? Dá sa veriť? Napr tam dovoľujú aj antidepresíva aj xanax počas kojenia atď a v pribalivom letáku že nie? Čomu veriť?

viestta
Odpoveď bola odstránená
nekulta
Autor odpoveď zmazal
nekulta
Autor odpoveď zmazal
viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzliq
12. jan 2022

@nekulta máš pravdu, že väčšina liekov sa počas dojčenia neskúšala, preto nie je v letáku žiadne odporúčanie. Ale to nie je také jednoduché. Na začatie klinickej štúdie je potrebné povolenie od etickej komisie. A to sa získava pri testoch na deťoch a tehotných veľmi ťažko.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dada13288
12. jan 2022

@nekulta nie si jedna z tych super laktacnych :D nie nepomahaju, viac pomohli v nemocnici ... Zena nepotrebuje pocuvat aka je neschopna ked to mlieko nie je. Poznam zeny co nekoja z pohodlnosti ani sa nepokusali a ver zeny co tu pisu, sa snazili, plakali a ty ich totalne zhadzujes ... By si sa mala poriadne zamysliet, nie kazda zena dokaze a dokazala kojit ... Plno zien odchovali svoje deti na kravskom mliecku priamo od kravy, ked neboli sunare. A ver tomu ze certifikovana je ovela viac erudovanejsia nez hentie z online kurzov. Ukazala mi dalsie polohy, nejake finty, viac som zacala jest, masirovala mi prsia. Dovera neskutocna. Tota prisla ani nepomohla a rovno chcela vsetko vychadzovat a to ani nechcela pozerat na kojenie, popravde ani nestihla po tych uzasnych radach... Znama je z toho isteho cesta, presne tie iste naucene frazy mi pisala .. nie dakujem

zuzliq
12. jan 2022

Ja som bola s predčasne narodenými dvojičkami 6 týždňov v nemocnici. Za ten čas tam boli prijaté aj dehydrované vysilené detičky, ktoré maminy chceli kojiť za každú cenu. A um im odmietali dať. Sestričky vraveli, že to nie je neobvyklé. Bolo to strašné....

nekulta
Autor odpoveď zmazal
medea2003
12. jan 2022

Hovorite, ze tie poradkyne su zeny, ktorym udrelo mlieko na mozog 🙂 viete o tom, ze im po novom sefuje muz? lekar - zubar? 🙂

petamich
12. jan 2022

@medea2003 asi tam jedneho chlapa potrebovali ;) niekde sa hodi zensky pohlad a niekde muzsky

lenkakamen
12. jan 2022

Ze je to jedna sekta, kde hlavnym akterkam udrelo to mlieko na hlavu ale.ze az moc🙄🤣

orangiiina
12. jan 2022

Baby, Nekulta je pravdepodobne LP, ktorá kvôli svojmu silnému presvedčeniu a sebeckosti, nevidí, že sú ženy, ktoré naozaj trpeli, keď sa snažili svoje deti nakojit. Je smutne aké vieme my ženy byt neempaticke k druhým ženám a to ma desí.

orangiiina
12. jan 2022

@zuzliq to naozaj? Neuveriteľne, keď som odchádzala z porodnice, všimla som si, že sa sestričky nevyjadrovali pekne k laktacnym, dokonca aj moja pediatrička ich moc nemusí. Lekari podľa mna vidia aj tieto negatíva, ktoré spôsobujú a nie je im určite príjemne, že im fušujú do ich celoživotnej prace. Aj ze veľmi rady strihajú uzdicky, aj ked nie je treba.

lenkaleni24
12. jan 2022

Takisto zlá skúsenosť... Nepomohla mi poradkyňa, ešte viac ma zdeptala, taký zlý pocit som z nej mala, týždeň som sa z toho dostavala
.. Veľa peňazí to stálo a výsledok nula bodov.. Tiež mi pripadaju už ako extremni fanatici.

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzliq
12. jan 2022

@orangiiina bohužiaľ, je to pravda. Detský organizmus je veľmi citlivý a ak matka odmieta umelé mliečko a sama má málo mlieka, môže to skončiť až v nemocnici. Všetko s mierou. Kojenie je najlepšie, ale ak to nejde, nie je to koniec sveta.

pink_lady
12. jan 2022

ak laktačnú, tak certifikovanú so ZDRAVOTNICKYM vzdelanim
ak chces info o liekoch a nemas cas ist za lekarnickou alebo lekarkou, tak tu je dostupna databaza /funguje cez pocitac, cez mobil tazsie/ - su to overene informácie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501922/

sesternica je ucitelka jazykov a robi laktacnu -mamilacku. Presviedcala ma zena mlieka od 16.tt plne cecky, a že po cisarskom nemam mlieko preto lebo som nemala dieta prvy den. Tak to sa sekla, lebo som mala na sale bonding a len ma previezli na pooperacku, po tych uvodnych osetreniach uz mi sestricky doniesli maleho a mala som ho 1,5h 2x a po 8h od porodu uz som po vlastnych sla na svoju izbu a babatko mi hned priniesli na 4h.../uprimne keby tam nepride manzel asi by som to nezvladla, ale to je vedlajsie,. babo som mala aj po cisarskom takmer stale pri sebe od zaciatku

kiki234
12. jan 2022

Neodporucam, mne nepomohli. Nakoniec som si pomohla sama. Stale len dieta v satke 24 hodin denne, v noci v posteli..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nekulta
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nekulta
Autor odpoveď zmazal
evica17
12. jan 2022

@nekulta tak ono psychika po porode je dost nafigu, teda aspon u mna bolo, ze ma dalo dole hocco a plakala som. Tam treba zvolit laskavy pristup, a nie ju zdeptat, tam kazde alovo zavazi.
A moze byt zena hocaka flegmaticka a mat na.haku, po porode vsetci vieme e sa zmeni.na citlivku ohladom babatka a vlastne vsetkeho, kym sa hormony nedaju do poriadku.
Cize za mna, ak chcu pomahat nech pomahaju, ale nech to robia s laskou a pokojom, pretoze zenam to na.psychike nepomaha a ak chce zena kojit, mala by byt aj psychicky na tom dobre. Mne stacili.ich clanky a mala som.dost (nastastie som sa k nim dostala az neskor po porode a nevnimala.ich az tak citlivo, ze som zla matka ked nekojim)

evica17
12. jan 2022

@nekulta tak moj vztah s mamou a to ako ju hodnotim sa nodvija od toho ako dlho a ci ma vobec kojila. A myslim ze ziadny clovek na toto neprihliada, ale vztah sa odvoja od inych, podstatnejsich veci.

kubobubo
12. jan 2022

Skúsenosť spred pár rokov - sú to fanatičky!!!
S prvou dcérou som sa trochu potrápila pri začiatkoch, našťastie bez nich. Dojčená 2 roky, potom syn - dojčený skoro 3 roky. Od 1.5 roka som pri oboch chodila na pár dní do práce a odmietla som sa obnažovať kade tade na požiadanie, výlučne doma. Dcéra mala 4 roky a v školke natáčali reportáž, čo by deti chceli na Vianoce. Syn mal vtedy 20 mesiacov a napriek mojim pár dňom v práci som stále nemala menzes.
Dcéra povedala, žeby chcela bábiku s flaškou a cumlíkom. Na to sa na facebooku Mamily rozbehla sekta, že chúďa dieťa nemá doma príklad, že nikdy nevidelo dojčenie, obrovský kopec fejsbuk hejtu od milujúcich matiek... Skoro som odpadla, potom som napísala, že je to moje dieťa, tak to potom zmazali. Naozaj si nechcem predstaviť, čo to spraví s krehkou psychikou po pôrode.
Btw suseda dojčila tiež 2 roky, ale každý večer vulgárne vrieskala na muža. Myslím, že máme dosť času pobabrať deťom život v puberte a to či bolo alebo nebolo dojčené bude jedno.

nekulta
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evica17
12. jan 2022

@nekulta neviem, vyjadrila si sa ze je pre teba lepsou mamou lebo ta dojcila dlhsie nez je zvykom. Pochopila som.to vztahovo.
Ale ani o zdravi to nie je vzdy pravda, ze kojene deti.su zdravsie ako.tiw na.UM

nekulta
Autor odpoveď zmazal