Mamy mimo davu
Ahojte,
nedávno som natrafila na profil mamy mimo davu na IG. Páčilo sa mi, že berie výchovu inak ako sme boli my vychovaní hlavne čo sa týka komunikácie ale prekvapilo ma toto video. Čím ďalej tým viac si začínam myslieť, že dieťaťu vlastne nemôžme nič vyčítať aby sme mu nepodkopali sebadôveru a sebavedomie. Mám aj kamošky ktoré jedne jej výchovu berú ako "desatoro" a kamošky ktoré vravia že to preháňa
https://www.instagram.com/reel/Ciw5hdePQjg/?igs...
Sledujem vsetky tieto insta matky s alternativnym sposobom vychovy. Co sa mi paci, rada aplikujem. Je par veci, s ktorymi sa nestotoznujem, ale mozno funguju inde. Moje deti su vychovavane slobodne, no aj s hranicami. Myslim, ze vela mám intuitivne vyciti, co je pre jej dieta spravne a co nie. Takze suma sumarum. Rada sa necham inspirovat, no mam vlastny sposob vychovy.
Ako tehotná som ich sledovala…príprava na materstvo 😁V tom čase robila take rozhovory aj s nejakou Natáliou. Po čase mi to začalo liezť na nervy, taký “mampiči” štýl mi nevonia a deti by mali byt usmerňovane, a ani prikyvovanie a chválenie na všetko dietatu sa v budúcnosti nemusi dobre obrátiť voči rodičom…vlastne za všetko čo dieťa urobi, má prísť pochvala alebo porozumenie, ziadne opravovanie…proste len tlieskať, usmievať sa a chváliť deti aj za to, že domaľovali celu obývačku…veď možno kritikou, že obývačka sa nesmie pomaľovať znicim budúcnosť nadejneho maliara… dnes som to opäť prebehla, len tak kvoli tejto téme…aa ja ti nevím, Karle. Treba mat aj pri výchove deti zdravý sedliacky rozum, toť vše.
Doplním: ale niektoré veci dávali zmysel, no zobrala som si k srdcu, len to, čo mi dávalo logiku-pre mňa. Takze ak to niekoho inšpiruje, smelo do toho
stale je dobra rozumna stredna cesta...aj chvalit ked treba, aj pokarhat. Kto ukaze dietu vo svete co je dobre a co nie, co je spravne a co nie ak nie rodic?
Asi nema velmi dobre vyjadrovacie schopnosti, video sa jej nepodarilo a vidim ze zmiatla vela ludi.
No, tak niekto jej túto diskusii prezdielal ale som si aj všimla že komentáre pribudli ktoré s ňou nesúhlasia na tie ani neodpovedá. Asi som aj šťastná že som to prestala tak riešiť 🤔
Vypocujem si, ale spravim si po svojom. Na riesenia jej systémom musi mat clovek aj povahu.... ja niesom "mamvp*cista" takze ked ma dieta 2x neposluchne s kludnym tónom, idem uz riadne rázne... ziadne take ze tvarime sa ok a rozvíjame nieco ked si da po tisíci raz naopak topanky... neexistuje. Dieta u nas nikdy nebol šéf. Ani prve, ani druhé, ani tretie nebude.
Ma vystudovanu zurnalistiku na komenskeho univerzite ma nacitanych vela knih. Pacia sa mi jej myslienky a sposob vychovy. Nie vsetko aplikujem ja pri vychove mojich deti. Ale paci sa mi ze ide inou cestou🙂
@darijja treba sa zamyslieť aj nad tým o akom veku dieťaťa tu hovoríme ( 2r.). Dieťa, ktoré chodí do školy ma už tieto veci poväčšine zvládnuté, a keď nie, tak to s ním komunikujem inak, ako s tak malým dieťaťom.
@danulicek kde beriete istotu, že to takto zvláda len preto, že ma len jedno dieťa? (; zn. domnienky ✌🏻
Zeny, ste svojpravne bytosti. Ked vam nesedi profil/styl vychovy prezentujuci na internete dajte unfollow. Nemusite tu potom pisat aka je moderna vychova pritiahnuta za vlasy,aka je extremistka atd. Je miliarda inych uctov a urcite si najdete to svoje. Mimochodom podla mna nie je zdrave ked niekto berie nazor IG tvorcu ako desatoro. Tento ucet dava len napady ako sa pozriet na urcitu situaciu inak. Menej zosmiesnovania a viac inspiracie vam prajem 👌
@sulinkal v tom, že to zvláda ona len pri jednom dieťati a pri dvoch už nebude, neberiem istotou nikde 🙂 napisala som, že inak je priestor analyzovať veci pri jednom dietati a inak pri viacerych deťoch. Nikde som nenapisala, že pri dvoch to zvládať nebude 😃 ani by som si take nieco nedovolila tvrdiť. Takze ake domnienky? 🙂 ak ste čítali môj koment cely, napisala som, že ju sledujem dlhsie a veľa veci stoji za zamyslenie. Pre mna urcite. Tiež sa snažím ísť inym smerom, ako som bola vychovaná ja a aj jej profil mi je inspiraciou. Ale nie vo vsetkom a tak to ma byt - každý nech si vezme, čo mu pasuje. Ak nic, zbytocne sledovat a riešiť, ako to robí iná mama…Ja len tvrdím, že každé dieťa je povahovo iné, na každé plati nieco iné. Presne o tom bol môj koment - pretože čo teoreticky plati na jedno, prakticky nie vzdy neplatí aj na druhé. Čo sa da venovat času pri jednom, pri viacerych to je potrebne rozložiť zas inak. To je všetko 😃
Tak môj mladší syn sa veľmi často oblieka naopak, či vrch či spodok. A tak intuitívne mi prišlo neriešiť to. Až v poslednom čase už sám zistil, že chce mat obrázok vpredu. Ale aby som ho neupozornila, že ma opačne topánky, to mi príde príliš.
Ja som ten profil normálne musela prestať sledovať. Akože komu to vyhovuje, prosím. Ale fakt vidím, že s dvomi, tromi detmi je to úplne o inom ako s jedným. Mne nejak v poslednom čase dáva zmysel počúvať rady mám, ktoré už nejaké dieťa vychovali a nie tých, čo sú ešte len na začiatku toho procesu. Aj keď rada sa zdieľam s každým. No biznis plán je to dobrý, to musíme uznať.

@sasitimi17 no ja mám pocit že prepínať začína z nej viacerým ženám asi podľa toho čo dáva. Niektoré napzaj nechajú dieťa vonku s nohavicami opačne a ešte ich podporuje