icon

MK - zraz zakomplexovaných žien

9. sep 2025

Nedá mi to už držať v sebe. Modrý koník mal byť miesto, kde si ženy pomáhajú a držia spolu. Realita? Jeden veľký slepačinec. 🙄 Človek sa tu pýta úprimne a dostane namiesto rady len kydanie, poučovanie a urážky. Každá vie všetko lepšie, každá má patent na rozum a keď nesúhlasíš, hneď ťa idú zožrať. Napíšeš otázku a namiesto rady dostaneš útoky. Pochváliš sa, a už ti niekto znechutí radosť. A keď máš iný názor, tak ťa doslova roztrhajú, lebo tu niektoré „všetko vedia najlepšie“. Namiesto normálnej diskusie je tu často len ponižovanie, liečenie si komplexov, frustrácie a dokazovanie si ega A úprimne? Začína to byť toxické a pre mnohé ženy skôr stresujúce ako prínosné. MK už dávno nie je príjemné miesto, ale skôr aréna, kde sa ženy predbiehajú v tom, ktorá viac urazí a zhodi inú.

Strana
z6
janai1
9. sep 2025
@karolinakr

do dnešného dňa neviem, čo to znamená ísť na stenu 😀

@karolinakr si sa nikdy neskúsila preklikať tým co MK ponúka v možnostiach? 😀

mizoko
9. sep 2025
@janai1

@janai1 vidím 1x 😁 dik

moonlight1210
9. sep 2025

@anonym_autor tak ako na insta, na reddite, na qoure a inde si musis vediet vybrat, co citat chces. A nepustat si komentare pod kozu. Aj ked niekedy su utocne s neprijemne. Stava sa.
Ale cloveka to vycvici aj do realneho zivota. Nevyletiet, udrzat si odstup a zvazit, co a ako chces povedat.

Ale nasla som tu par rad a odkazov na veci, ktore som netusila, ze existuju a vyriesili mi obratom ruky rozne problemy. Obcas i dlhorocne.
Takze za mna mk je fajn stranka. A som rada, ze mi kedysi na nu mm podsunul link.

karolinakr
9. sep 2025
@janai1

@janai1 diky, zatiaľ som ju nenašla 😀 idem na to

tim23
9. sep 2025
@mizoko

@tim23 rozpútať vášne ako vždy 😁 a ako anonym si môže autorka otierat ústa o koho chce ☺️

@mizoko zrejme, lebo na moju otázku ani neodpovedala. Odpisuje len na to kde sa dá pohádať

mizoko
Autor odpoveď zmazal
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
10. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 no čítala som si obe diskusie a nestačila som sa čudovať, aké má presvedčenie 😦 bolo mi z toho ťažko, tiež som si prešla obťažovaním v 13 a nedokážem si predstaviť, že by toto obhajovala aj pri svojej dcére, ak by sa jej niečo také prihodilo. Ani sa nečudujem za ten náklad tam, ktorý bol oprávnený. Mám syna, ktorého vediem k úcte a k rešpektu ženám, je neospravedlniteľné, aby muži páchali také veci na dievčatách/ženách a uz vôbec nie to obhajovať, že si za to násilie vlastne môžme sami (ako tam riešila oblečenie). Hrozné proste.. je mi z toho zle

mizoko
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_285 no čítala som si obe diskusie a nestačila som sa čudovať, aké má presvedčenie 😦 bolo mi z toho ťažko, tiež som si prešla obťažovaním v 13 a nedokážem si predstaviť, že by toto obhajovala aj pri svojej dcére, ak by sa jej niečo také prihodilo. Ani sa nečudujem za ten náklad tam, ktorý bol oprávnený. Mám syna, ktorého vediem k úcte a k rešpektu ženám, je neospravedlniteľné, aby muži páchali také veci na dievčatách/ženách a uz vôbec nie to obhajovať, že si za to násilie vlastne môžme sami (ako tam riešila oblečenie). Hrozné proste.. je mi z toho zle

@anonym_autor a hneď všetko vyzerá inak že áno. Keď človek nevie o čom je reč tak vyzerajú všetky ostatné ženy zle. Ale keď zistí čo sa dialo tak to už je iná vec.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
autor
10. sep 2025
@mizoko

@anonym_autor a hneď všetko vyzerá inak že áno. Keď človek nevie o čom je reč tak vyzerajú všetky ostatné ženy zle. Ale keď zistí čo sa dialo tak to už je iná vec.

@mizoko to áno, to bol extrém, čo som tam čítala 🫤 je smutné, že niekto sa dobrovoľne dá na takú vieru, kde žena má viac povinnosti a menej práv, a šíri ju ďalej a ešte nie v dobrom svetle. Viem, že islam ako celok sa nerovná násilie. V mnohých krajinách už niektoré ženy fungujú normálne ako u nás na západe. Ona nie. A ak som dobre pochopila z jej príspevkov, v podstate obhajuje radikálne skupiny a patriarchálne spoločnosti, ktoré používajú náboženstvo na ospravedlnenie násilia a ovládanie žien. Brrr... 😣

autor
10. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ja stále hovorím, že nech si každý verí v čo chce a koho chce, je to každého slobodná voľba, ale nech sa to nesnaží nikomu nanútiť a natlačiť. Asi v sebe drží presvedčenie, že to, čo obhajuje, je správne... Tiež by ma zaujímalo, či by reálne sa postavila za svoje slová, ak by prišlo do tuhého. Neviem si to ani predstaviť.

Strana
z6