Nevhodné komentáre na Modrom koníku

10. sep 2022

Milé dámy, tu na MK. Doteraz som bola len tichý sledovateľ diskusií, sem tam som prispela komentárom ale len veľmi málo. Veľmi ma zaráža správanie niektorých z vás. Zdvíha sa mi žalúdok z toho, keď čítam diskusie, kde si niekto pýta radu a vždy sa nájdu dámy, ktoré majú potrebu toho človeka uraziť a zniesť až pod čiernu zem len za to, že si pýtal nestranný názor. To naozaj musíte byť niektoré také protivné a drzé? Urážať sa navzájom? Naozaj ste tu len kvôli tomu? Vysmievať sa, ponižovať za každú cenu? Je mi ľúto niektorých autoriek, ktoré si tu pýtajú radu a dostane sa im len výsmechu, ponižovania, urážok. Naopak vážim si vás a nie je vás tu malo, ktoré viete s chladnou hlavou odpovedať na rôzne (niekedy až bizarné) otázky bez výsmechu, ponižovania.
Ženy, príde mi to ako keby ste sa nemali doma na kom vyventilovať, tak to robíte tu. Keď neviete pomôcť, radšej nekomentujte. Neurážajte, nezosmiešňujte. Je mi z niektorých z vás naozaj zle. Ešte raz klobúk dole pred vami, ktoré ste vždy ochotné poradiť a pomôcť s čímkoľvek.

bessie12
10. sep 2022

aka otazka, taka odpoved. Staci sa len pozriet na niektore hlavne anonymne temy. Tie co skutocne potrebuju pomoc, tak to je v poriadku, ale vid napriklad vcera- vysmech pracujucim zenam, lebo ona dostava rodicak 300€ a pracujuce sa jej na to skladaju z dani. To ti pride normalne ?? Takych debilnych tem je tu viac nez dost. Tak sa necuduj, ze sme take, ake sme.

loyda
10. sep 2022

🙏👏

mandzula
10. sep 2022

No vies, sme rozne povahy. Ja si tu obcas rypnem, hlavne vtedy, ked niekomu nedochadza, akurat musim podotknut, ze ja som takato aj v realnom zivote, takze to nie je o tom, ze sa sem musi chodim ventilovat, lebo v realite som taka, ze si necham skakat po hlave.

54tinka54
10. sep 2022

Presne tak, namiesto podpory alebo normálnej odpovede sú tu často zosmiešňujúce, ponižujúce a odporné komentáre. Ale 80% týchto prispievateliek ak by sa mali vyjadriť osobne a do očí, nie pod rúškom anonymity na internete, tak ti garantujem, že ich odpovede by boli úplne iné. A áno myslím si, že sú to typy žien, ktoré sú nervózne/nahnevané/ frustrované z niečoho, tak si to vyventilujú tu.

autor
10. sep 2022

@bessie12 narážam na diskusie typu "čo namiesto vložiek, keď nemám na nich peniaze" a komentáre typu hahaha ty hnusná chudera je mi z teba na vracanie čo nemáš pár € na vložky 🙂 a XY ďalších čo som tu v poslednej dobe čítala..

autor
10. sep 2022

@bessie12 ale je rozdiel to normálne vysvetliť a argumentovať, že autorka sa mýli a je rozdiel ju hrubo urážať. Aká otázka taká odpoveď ? Veď komentujúci len ukazuje svoju inteligenciu že na debilitu reaguje ešte väčšou debilitou

deti95060810
10. sep 2022

autorka... niekto nemá e na vložky? však v Jednote stoja 1 e /balík...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@54tinka54 súhlasím

autor
10. sep 2022

@deti95060810 to bol príklad. A hej sú aj takí ľudia , chudobní, bohužiaľ... Radšej za to 1€ kúpia rožky pre deti. A za to ich hneď netreba urážať

liusa82
10. sep 2022

@autor Máš pravdu.Preto aj ja ked sa pýtam tak na všetko len anonymne ale pýtam sa málokedy.Aj tak sa to vždy zvrhe väčšinou v hádky a odpovedajú stále dookola rovnaké ženy a skoro vždy uštipačne.

deti95060810
10. sep 2022

neurážam... len dávam tip

autor
10. sep 2022

@liusa82 presne to som si všimla, vždy tie isté ženy a vždy melú to isté dookola. Pár mien si pamätám, no nemám chuť ich tu označovať..

bessie12
10. sep 2022

v lidli mas vlozky dokonca za nejakych 70 centov. To bolo aj spominane v diskusii o vlozkach. Ja sama kupujem vlozky pod 1 €, len nocne su za 1,20€ myslim, ale tie casto nepouzivam, tak mi to spokojne vydrzi aj 3-4 mesiace.

autor
10. sep 2022

@deti95060810 nenarazam na vás, že uražate ale na tie ženy, ktoré tam reálne také veci a urážky na danú pani písali.

sparkling
10. sep 2022

Autorka, nehnevaj sa, ale toto co sa deje na MK poslednu dobu je fakt “nevídané”. Kolko krát ani nejde o reálne témy, ale autor diskusie sa na tom zabáva. A ak má niekto zopár eur na to, aby platil internet, tak na vložky zrejme tiež má. Ale dobre, dajme tomu…fakt je ten, ze v poslednom case je to neznesitelne. Uz pomaly neexistuje neanonymna tema.

jarmila2010
10. sep 2022

@bessie12 ja si myslim,ze taketo temy,ako napr.ty spominas,su tu dane so zamerom vyprovokovat vasnivu diskusiu...nie je to tak davno,ked sa tu jedna priznala,ze tu mala rozne nicky aj s muzom a pridavali taketo temy...a potom sa na nich bavili...

autor
10. sep 2022

Tá diskusia s tými vložkami to bol iba príklad, ktorý má v tej chvíli napadol ako prvý. Píšem všeobecne o 80% témach, v ktorých sa tu takto uráža a zosmiešňuje

janai1
10. sep 2022

Tak tu tému si pamätám a nikto jej tam nepísal, že ma z nej chuť vracať... Ale to bola zas vymyslena téma - raz autorka pracovala, potom zas nie, potom už bola na ID... No trápne celé

Ale zaujímavé, že tieto moralisticke výlevy sú vždy anonymné a opakujú sa dokola, takmer identicky napísané

autor
10. sep 2022

@janai1 nečítala som celú diskusiu, to bol len príklad. Urážky sú už v každej diskusii a vždy od tých istých autoriek.

jarmila2010
10. sep 2022

@sparkling moze byt jednou z pricin,ze aj pre tie nenavistne zeny sa tu mnozia anonymne diskusie...prave so strachu z vysmechu a ponizovania...

liusa82
10. sep 2022

@autor ale zase občas dostanem aj dobré rady.Zas aby som im všetkým nekrivdila.Presne aj ja niektoré vyslovene neznášam že ked vidim ich nick prevrátim len v duchu očami.Ale zase to je ako v živote aj tam sa každý nemusi a niekto ti je hned sympoš 🙂

cocolino234
10. sep 2022

@autorka tá téma o vložkách bola extrémne smutná a prejavil sa tam charakter mnohých matiek a také témy tu už boli dve. Sú situácie, kedy sa autor nesprávne vyjadrí alebo diskutujúci nesprávne pochopí a z takejto drobnosti sa zvrhne výmena názorov. Ale potom sú tu takéto témy, kde žena napíše, že má na účte -2€ s otázkou čo použiť namiesto vložky a dostane odpovede typu "a na internet máš?" totálne primitívna poznámka, ktorá nemá žiadnu logiku, keď dnes je internet v každej kaviarni, kde si stačí vypýtať vodu. Pritom autorke danej diskusie to zdieľaľ sused ale aj tak sa našli stupídne pripomienky.

@janai1 ja si veľmi dobre spomínam ako to bolo a autorka najskôr napísala, že nepracuje preto, lebo očakávala lynč, že z výplaty jej neostane ani euro ale dobre podotkla, že diskutujúce vtedy asi vstali zlou nohou a rozhodli sa do nej obúvať preto, lebo môže pracovať aj s ID, takže neskôr priznala, že robí všetko, čo môže. Dokonca ma aj oslovila.

autor
10. sep 2022

@liusa82 preto som písala, že klobúk dole pred tými, ktoré vedia naozaj zmysluplne poradiť a pomôcť.

autor
10. sep 2022

@cocolino234 tak z toho mi je smutno a zle zároveň, aké vedia niektoré ženy byť a ešte sa bijú do hrude,že su "matky"

bessie12
10. sep 2022

@jarmila2010 to iste si aj ja myslim

54tinka54
10. sep 2022

Ja ešte tak uvažujem nad tým, že či tie ženy ktoré píšu takéto komentáre si to reálne aj uvedomujú. Či by sa tu v tejto diskusii našli.
Lebo možno majú o sebe mienku že je všetko Ok, nič zlé som nenapisala.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@54tinka54 jednu tu vidím. 😄 Ale nebudem označovať. Očividne si to neuvedomuje, možno ani taká v reále nie je, len vtedy mala zlú chvíľku. Hold som zvedavá, koľko sa ich tu príde obhajovať

simona139469
10. sep 2022

Ahoj milá autorka. Ja s tebou úplne súhlasím, pred nejakou dobou možno rok som písala podobnú tému ako ty, že prečo je na koniku toľká nenávisť len neviem presne ako som to nazvala… a presne sa tam do mna obuli tie o ktorých som hovorila. Myslím si že tu si si tiež všimla dva typy odpovedi a to sú presne dámy o ktorých hovoríš: jedna strana ktorá bude s tebou súhlasiť sú ženy ktoré naozaj poradia a nemajú potrebu človeka zhodiť… naopak tie ktoré ti nenapíšu milého slova či neprejavia trochu slušnosti, tie ta zhodia ešte aj tu a iba ta odbiju že nemáš pravdu, potrebujes si anonymne vyliať srdce a oni majú vždy pravdu.
Úprimne? Neviem prečo je to tak ale bez určitých žien tu ( presne by som ti aj povedala pár nickov lenže nechcem byt taká …) by bol modrý koník reálne nápomocný a človek by tu nepísal so strachom že aku odpoved dostaneš a aku mrchu, klamárku, zlu matku a ešte horšiu ženu z teba urobia.