Názor na fotky detí na sociálnych sieťach
Pekný večer, chcem iba zistiť, ako to u vás- vy a manžel, funguje s pridávaním fotiek vašich detí a vášho súkromia na sociálne siete. Mám na mysli také zdravé pridávanie fotiek (pekná foto z výletu, z rodinnej oslavy, atď) v minimálnych intervaloch. Nie také, že 10 príbehov za deň a k tomu ešte xy fotiek každého prdiku 😅
Nikdy som fotku svojho dieťaťa na net nedala.
Ziadne foto, ziadne info kde, kto, ako a kedy. Kazda fotka ostane na webe uz navzdy a nevidim dovod preco by mali mat celu historiu zivota zdielanu so vsetkymi. Takze za mna nikdy. Raz bude to, ze zili v sukromi bez zdielania a bez stopy ich fotiek a vsetkych informacii okolo - mimochodom ulozenych na mnozstvach serveroch - cenne....
Vďakabohu za túto diskusiu! 💜 už som si myslela, že divní sú tí, ktorí "nežijú" na sociálnych sieťach, najmä prostredníctvom detí a svojho súkromia.. veľmi ste ma potešili, že sa v tejto dobe ešte nájdu inteligentní a súdni ľudia, ktorí si strážia svoje súkromie, a súkromie a práva svojich detí. Veď predsa kto rodičom dáva právomoc, aby si deti vystavovali na verejnosti ako nejaké artikle na výstave? A veru aj v chúlostivých situáciách...
Ja syna pridávam len na instagram do príbehu, do feedu už nie, prestala som pár rokov dozadu, lebo prišiel do fázy, kedy sa fotiť nechcel a plne to rešpektujem, teraz ked uz aj chce fotku urobíme ale zostane v mobile, ak je pekná tak dávam do fotoramiku.. No ale keď si niekto vešia na net fotky detí absolútne to neriešim, veď nech si robí každý ako chce, je to každého vec, čo by som ale na net nikdy nedala je fotka nahého dieťa
Ja fotky davam nemám s tým problém na insta malo skôr na fb je to predsa každého vec. Xy mamičiek aj tu čo sú ambasádorky aj ostatné dávajú fotky detí a keď niekto nechce nech nedava.Ja s tým problém nemám na fb mám v priateľoch malo ľudí a iba tých, ktorých chcem nie každého kto mi posle žiadosť
Keď moje deti budú vo veku že im to náhodou bude vadit budem to rešpektovat
Ak už dám svoje deti na soc. siet tak tak, aby im nebolo vidno tvár. A sú to naozaj nejaké všeobecné veci ako výlet a pod. Nikdy by som nedávala videá a foto zo súkromia. Mne samej by sa tiež nepáčilo ak by moja mama dávala všetko z mojho detstva na internet. Na internet dám fotku až ked si dieťa bude uvedomovať o čo ide a dovolí mi to. Tak isto mi príde totálne mimo dávať výlevy v podobe toho ako veľmi svoje dieťa milujem a prajem mu všetko najlepšie keď má 1 rok :D akože načo? Keď už tak pridám fotku torty alebo oslavy a pod. Ale každý nech si dáva čo chce. Je to jeho slobodná vôľa 🙂
Pridávam len raz za čas niekedy sa stane že aj čo druhý deň a niekedy tam hodím úplne niečo iné ako deti. ..mne sa skôr nepáči že niekto hodí na FB foto de dieťa kúpu chodí len v plienke alebo že ako 4)5 ročné drží fľašu v ruke a ešte za 4 roky tu spomienky zdieľa na FB 🙈
Ja som tiež proti...nevieš kto si môže deti ,,vyčíhnúť,,ja to jednoducho nedávam, aby pol republiky vedelo o tom kde sme boli ,čo sme robili a rozprávali sa ako to vedia a videli že sme tam boli...až sa mi chlpy ježia!!!je to moje súkromie a bodka!!!a ten kto chce vidieť moje deti nech ich navštívi, komu sa nedá prísť, a zaujíma sa o nich, pošlem do sukr.spravy...☺️
Raz som mala hádku s mojou mamou o tom, že jej zakazujem bez môjho vedomia pridávať na Facebook fotky so mnou lebo pridávala všetko ako sme sa išli spolu kúpať a fotky v plavkách a proste podľa mna úplne súkromné veci do ktorých nikoho nic.
A keby som vedela, že moje detstvo sledovali cudzí ľudia, že videli ako rastiem a výlety na ktoré chodím a podobne, tak by mi z tej myšlienky prišlo asi nevolno.
Myslím si že nie je problém keď dá človek fotku z oslavy kde je dieťa. Fotku raz za pol roka, za rok. Ale to čo robia ľudia čo poznám, niečo take že pokial nie je výlet na internete tak sa ani nestal, tak to je podľa mna zle. Detstvo môjho dieťaťa nie je žiadna verejná udalosť.
A toho čo tu píšete že sú fotky na serveroch a podobne- tak ak sa bojíte tohoto tak vyhodte do kosa cely mobil lebo momentálne stačí odfotiť fotku a už je ta fotka na určitých serveroch navždy, vôbec ju nie je treba pridávať na internet. Dokonca je tam kde sa pohybujete, či idete autom autobusom alebo pešo, ako dlho ste sa kde zdržali a potom aj aké fotky ste tam napríklad vyfotil.. a vôbec k tomu nie je potreba mat pripojený internet, stačí že internet zapnete potom doma a vaše dáta už putujú.
Tak do tejto diskusie určite nenapíše taká čo fotí deti aj vo vani alebo os.atú plienku 😃 ja mám v priateľoch len ľudí ktorých naozaj poznám, kamarátky ktoré žijú na opačnej strane sveta a tiež som rada keď občas niečo pridajú a viem ako práve vyzerajú, ako sa majú, ako žijú. Lebo ma to úprimne zaujíma. Instagram nemám, len fb. Fotku zverejním tak 1-2x ročne. Mne zas príde odveci zverejniť fotku, ale prekryť na nej tvár nejakým emoji, ako to robila jedna kamarátka. Nepochopila som doteraz prečo, má ma zaujímať aké má malý pyžamko? Lebo nič iné na tej fotke nebolo vidieť, len lindex pyžamko a srdiečko na tvári 😃
Niekomu sa zas akoby ani nerátalo čo zažil, kým to nedá na sociálnu sieť.
Žiadnu zo svojich súkromných foto by som nikdy nezverejnila. A to by som mala aké - keďže cestujeme svetom a nádherných fotiek by bolo.
Pre mňa nemúdre rozhodnutie nemúdrych dospelých.
A na co je dobre zverejnovst verejne info o sebe?
Ved priatelmi sa stretavame,rozpravame,fotky si posielame....aj s rodinou.
Naco cudzim ludom prezentovat ako sa mame,co sme si kupili,kde sme boli,kde ide na dovolenku...
Ja ci chcem,ci nie,musim byt na FB,lebo uz aj skoly,skolky,ci ine veci su na to napojene.
Ale neziadam nikoho o pristelstvo.
Mame milion kamosov,no niet sa s kym doverme porozpravat,zdielat s nim problemy,radosti,ci tajomstva.
Taky ten falosny pocit oblubenosti nam dava pocet laikov. A falosny pocit,ze mame okolo kopu ludi,kt.nas maju radi😁😁😁😁
A niektorym musime dokazovat,ze sa lubime,ze sme kupili novy gauc,ci novy dom?
Ved na to su priatelia. Alebo hoci jeden priatel,skutocny,v zivote.
Nedavame 🙂 ani to nemame v plane 🙂 Nikomu to neberiem , ale nemyslim si ,ze nastavenim učtu ,,len pre priatelov" to tak aj naozaj je :/ 🤷 Co sa raz ocitne na internete, ostane to tam. Ale..mier ☺️✌️
Ja nedavam nic, iba ak sa chcem vychvalovat uspechom v mojich volnocasovych zalubach 😂. Inak mam pocit, akoby to niektori ludia brali ako povinnost, ze ak sa im stane nejaka zivotna udalost, rodinna oslava, dovolenka, kupa hocicoho drahsieho, tak proste musia pridavat fotky. Aj ja som to tak mala, ale potom som sa uvedomila, ze nic nemusim a viac ani nepridavam sukromne veci a neiformujem internet o mojich zivotnych udalostiach.
Pridávam fotky pravidelne na Instagram, do storiek a sem.
V podstate je to pre mňa niečo ako práca, keďže som sa vďaka svojim deťom a ich pekným fotkám dostala k niektorým skvelým spoluprácam a finančným zárobkom, čo na materskej oceňujem.
Aj ja a aj manžel fungujeme v značnej miere na sociálnych sieťach. Za mňa je to však hlavne Instagram.
Vopred sme sa ale dohodli, že NIKDY neuverejnime fotografie, ktoré by znižovali hodnotu našich detí, či iným spôsobom ich dehonestovali.
Za mňa len, že je to skutočne každého osobná vec, čo na sociálne siete uverejní. Tie deti do toho vyrastú tak či tak. Ale súhlasím, že dávať von polonahé fotky deti už je skutočne cez čiaru.
Sociálne siete ani nemám (2,5roka dozadu som všetko zrušila), okrem mk a aj to som si založila kvôli bazaru no už uvažujem že odídem aj odtiaľto. Nemám ani Wats app, Viber a podobné komunikačné systémy ktoré vlastní Google či FB (áno, ani Google nepoužívam). Niektoré píšete, že máte súkromie nastavené pre rodinu, to si však myslíte len vy, že vaše fotky a súkromie vidí iba rodina. Stačí že používate obyčajného "uja Googla" a súkromie ste stratili. Ak ešte k tomu používate Google photo tak to už dovidenia 😀 Dosť že ľudia už súkromie nemajú vďaka rôznym nariadeniam, ale ešte si ho aj dobrovoľne sami odhaľujú. Ani môj muž nemá sociálne siete, aby som odpovedala ešte na autorkinu otázku 😀 čiže ani jeden z nás nepridáva fotky na net.
Fotky končia hocikde po svete. Ja teda toto neriskujem, najmä kvôli deťom, nepríde mi to ok.
@darja27 ja to nevnímam že musím niekomu dokazovať ,, šťastie,, jednoducho mám ig kde mám pár ľudí ktorých poznam a dávam fotky aj syna a nevidím v tom nič zle ja to skôr beriem že si ich tam akoby ukladám.. nejaký pekný výber album toho naj neriesim lajky ani nič ozaj pre seba skôr aj keď jasné v tel mám album ale tam mám tisíce foto a na ich pár. Osobne nechápem čoho sa bojíte ozaj na nete je miliarda foto detí k dispozícii neviem čo práve s vašim by sa mohlo také stať 😏ale kto ako uzná jasne je mi to jedno ✌️😁
Inak pri tych fotkach a postoch o detoch by som rozmyslala dopredu. Raz budu niekam posielat CVcko a ich potencionalny zamestnavatel si ich moze googlit, hladat na internete. Ja by som nechcela, aby mu vybehol prave profil mojej mamy a moje fotky z pred 10-15 rokov :D, Nebodaj este nejaky IG ucet, alebo blog o nasej rodine. Hambila by som sa ako pes.
Staci si pozriet na netflixe dokumenty co sa len “obtieraju” a pedofiliu (staci aj dokument V sieti) a vsetci by hromadne mazali fotky svojich deti zo soc sieti. Je to hnus a zvratene a nikdy nevies, ktory zvhrlik si vyhliadne prave tvoje dieta. A soc siete su idealnym prostriedkom.
nedavam ziadne fotky na internet a aj tu si uživatelky zablokujem čo sem vycapuju svoje fotky nechtov,handier ,domov....a na fotky,,testujeme,,to už mam alergiu....
nedali sme na fcb ani ze sa maly narodil, fotky uz vobec nie.
Nemozem povedat, ze sem tam nejaku tu fotku proste nepridam, no davam si pozor na to, ake fotky pridavam. Zas to ozajstne sukromie si proste strazime
V minulosti som pridavala foto na FB, v rozumnej miere....ale odkedy som videla dokument a nazvom Social dilemma a V siti, nesmierne vo mne rezonuje ten pocit, kto sa na to vsetko moze divat a sledovat to, cize ziadne foto zo sukromia. Pridam leda tak nejaku hudbu, tipy na dobry film, knihu, nieco pozdielam a to je vsetko.
@ndrag Niektorí ľudia sú fakt paranoidní. Absolútne neuznávam dávať na sociálne siete fotky nahých, polonahých ľudí alebo v zosmiešňujúcich situáciách. Ale čo môže byť hrozné na slušných zaujímavých fotkách detí s mamou? Lebo to môže vidieť potenciálny zamestnávateľ? A strážiť si tak veľmi súkromie? Stačí vyjsť von z domu alebo z bytu a už je po vašom súkromí. V obchodnom centre alebo v akomkoľvek obchode nakupujete a vidia vás desiatky ľudí, čo skúšate, čo nakupujete, pôjdete na kúpalisku alebo do Thermalparku, hocikde k vode, stretávate známych, neznámych a ste v plavkách, ktokoľvek si vás odfotí, aj vaše detí, vidia čo jete atď. Tak, keď niekto uverejní fotky na FB alebo IG, pre priateľov alebo rodinu, ktorí sú poväčšine vzdialení tak, že sa nedá stretávať, tak kvôli jednoduchosti, aby to neposielal každému zvlášť, tak to je také strašné alebo nebezpečné? Ja tiež dávam hlavne obrázky z môjho hoby, alebo manžela, ktorý má veľmi zaujímavého koníčka a je to pastva pre oči. Tak to ľudí poteší a nie výsmešne sa vyjadrovať o ľuďoch, ktorý sa chcú prezentovať alebo možno aj pochváliť peknými fotkami

Nedávam fotky na sociálne siete. Fotky v rámci rodiny, resp. kamoške posielam cez messenger.
Nahé dieťa striktne v rámci rodiny.