Nevrátená platba za tovar: Ako postupovať?
Ahojte, prosím vie mi niekto poradiť? Vrátila som predajcovi 10 ks oblečenia v dvoch balíkoch v hodnote 192 eur. Predtým som aj vyplnila formulár na vrátenie, kde som uviedla, ze tovar bude vrátený v dvoch zásielkach. Predajca mi vrátil len 75 eur za tovar z jedného balíka a tvrdil, že ďalší tovar k nemu nedorazil. Mne však dopravca potvrdil mailom, že mu doručil obidva balíky, napísal mi čísla zásielok a celková hmotnosť vráteného tovaru bola cca 3,66 kg (čo je adekvátne tým 10 ks), pretože balíky pred odoslaním zvážili. Ale mne predajca tvrdí, že ďalší tovar mu nebol vrátený. Ako mám v tomto prípade postupovať? Predajcu som vyzývala niekoľkokrát. Na zákaznickom chate ma zakaždým odbili s tým, že vratka sa spracúva a po 14 dňoch mi napísali, ze ďalší vrátený tovar im neprišiel, len časť a bolo mi vrátených spomínaných 75 eur zo 192 eur. Mohla by to prešetriť SOI-ka? Resp. mohla by som podať trestné oznámenie? Dlžia mi 116 eur a je im to jedno.

@vanilkovazmrzka No tak skúsim sa ešte spýtať, či SPS-ko niečim takym nedisponuje