icon

Poplatok za balné na Modrom koníku

20. feb 2025

Akurát som narazila čistou nahodou na mamičku čo predáva na MK a uvádza že balné 1€.
To je nejaká novinka? 😂 úplne ma to odrovnalo, to si ozaj niektoré mamičky účtujú príplatok za to že to ešte aj pobalia?
Pride to len mne divné ?

patka06
20. feb 2025

Nie je to novinka, je len na predávajúcej či si účtuje aj balné alebo náklady spojené s odoslaním - videla som, že si účtovala aj cestu na poštu a čas
Balné sa mi zdá celkom OK, ak kupuje obálky alebo iný materiál na balenie
Ak použije napr. obal z inej zásielky /tak to robím často ja/ tak to balné podľa mňa ok nieje.

autor
20. feb 2025

@patka06 to už si môže účtovať aj za to že to nafotí a vôbec zverejní inzerát 🤣🤣🤣 aspoň 50 centy

katkaseiner
20. feb 2025

ja tiez nakupujem tie sacky ktore sa daju same zalepit, ale neuctujem si za ne, hoci ma to nieco stoji - cize necudujem sa ze si niekto za to uctuje... akoze ked mam starsiu igelitku (cistu samozrejme) tak ju vyvratim a balim do tej, ale inak tie sacky - no, nie su zial zadarmo... zadarmo nezabalis...

autor
20. feb 2025

@katkaseiner aj ja ich kupujem na Ali, asi 7€ za 40sáčkov (tuším), ale nenapadlo by ma to prirátať k sume 😁

autor
20. feb 2025

Zvlášť potom čo si posta tak nehorázne zdvihla poplatky by ma hanba fackovala si ešte takto zbytocne pýtať peniaze naviac

chrobak7
20. feb 2025

Jednoducho - ty máš balné zahrnuté v cene predávanej veci. Niekto iný nie.

katkaseiner
20. feb 2025

@autorka, to co si pyta posta, z toho predavajuca nema nic, posta jej nezaplati balne... akoze toto pises velmi hnusne ze ked si uz posta zvysila ceny tak nech je aspon balne zadarmo... zavisi od cloveka... a ver mi ze zadarmo nic nezabalis... aj sacok do smetiaka nieco stoji a lepiaca paska tiez...
ja kupujem sacky tu na MK, vzdy za cca 7-8 E (uz neviem kolko kusov) a neuctujem si za ne, ale tiez ich nemam zadarmo. Cize mozno ak by som bola na to odkazana,

mk22
20. feb 2025

Neúčtujem si balné, ale to neznamená ze iné si nemôžu, alebo je to divne.

reanda
20. feb 2025

jasne, ze je to divne.. divne, ze si pytaju vobec nejake peniaze.. zadarmo by ti mali vsetko spravit a poslat.. a na postu utekat este skor, nez zaplatis za tovar..
vsak kup od takej, co si balne neuctuje.. a ma tovar o tri eura drahsi.. ale bez divnej polozky, ako balne 😀

earlgrey
20. feb 2025

Odkedy pošta zdvihla ceny, už ani nepredávam, síce inzeráty mám, ale asi zbytočne...nedávno som predala 2 masky, mali do 3cm hrúbku, na pošte si zaúctovala 2€ poštovné, lebo vraj zásielka nepravidelného tvaru a pritom to bolo v obálke...ďalšie...predala som nové pančuchy za 4€, poštovné doporučene 3.50€...na pošte odomňa vzala 4€, vraj list nepravidelného tvaru...nechápala som a ani nechápem, ako si to na pošte účtujú...takže ja som za pančuchy dala 8€, predala za polovicu...a ešte zo svojho som 50 centov musela doplatiť...tie masky, poštovné som od pani vzala 1.20€ ako list...malo to 20g...a zo svojho som 80 centov zaplatila 🤣 masky predala za 1.20€ 🤣🤣🤣

Môžem kašlať aj na poštu a nečudujem sa, že si niekto účtuje za balné...keď takto na pošte 50 centov tam, 80 centov tam, euro tam...no ďakujem pekne....to radšej dám zadarmo....ako baliť, trepať sa na poštu, stáť pol hodinu v rade...

sense
20. feb 2025

Divné mi to nepríde, ty kúpiť nemusíš.... Divné by mi to prišlo len v prípade že to tam uvedené nemá a následne si to zauctuje

mima73
20. feb 2025

Ak používa nové plastovné obálky,adresné štítky,tlačiareň(toner) tak sa netreba čudovať,že si účtuje aj balné,predsa ju ten materíál niečo stojí 😉 Ja používam aj nové plastové obálky aj také,ktoré už boli použité z iného eshopu a za balné si neúčtujem ani v jednom prípade,ale je to na každej predajkyni ako si to určí ona sama 🙂

viestta
20. feb 2025

Vsak ked nechces platit balne, tak od nej nekupuj. Kazdy predavajuci ma pravo nastavit si podmienky predaja ake chce, kazdy kupujuci ma pravo tie podmienky akceptoval alebo nenakupit.

taktotedanie
20. feb 2025

Tak 🤷🏻‍♀️ je to naklad navyse
Ja balim do sackov od plienok 🤷🏻‍♀️😂

danielahamar
20. feb 2025

Nie je to žiadna novinka

petulda333
20. feb 2025

Cize ona kupi papier/obalku a nema to priratat? To nemyslis vazne. A co to ma s postou?

pehavcek
20. feb 2025

Mne to vobec nepride divne. Ked si objednam obed tak mi tiez uctuju balne a dovoz. A neriesia to, ze aj samotne jedlo islo cenou hore. Teda ked sa pytas na nazor tak ja sa nad tym nepozastavujem.

mofa
20. feb 2025

Za mna je to divne. Chcem nieco predat vsak nie som obchod. Ja som raz cez fcb cosi chcela kupit, baba tam mala uvedenu cenu 15 a potom mi napisala, ze poprosi poslat 16,50 plus posta ked som sa cudovala, ze co to je tak ze to je balne. No mna skoro odvalilo🤭niektori ludia maju neskutocne zmyslanie a sebavedomie.Za mna je to odveci.

alickapusinka
21. feb 2025

logicke že ked musi ísť kupiť obalku alebo nejaku krabicu tak logický že si zaučtuje. Ked si objednavaš jedlo domov do práce tak si obal reštaurácia učtuje tiež.Ak si objednáš pizzu tiež si účtuju aj krabicu. Chceš v obchode igelitku tiež si účtuju centy.