icon

Používate ChatGPT?

27. máj 2025

Ahojte pouzivate chatgtp? A naco konkretne? Dakujem

romino
28. máj 2025
@deedol

@romino tomu tvojmu pouzitiu uplne rozumiem, lebo si to hned overis v praxi. len premyslam, odkial AI berie tie info - "netaha" ich prave z tych vselijakych IT for? a ak ano, dokaze ich modifikovat a dalej sa ucit, alebo len zhrna, co uz niekto niekde na nete napisal? (nerypem, len naozaj neviem, ako to funguje)

@deedol no taha info z tych for, z milionov uz existujucich kodov atd.
Programovanie, je nieco ako bezny cudzi jazyk ...ak v nom mas napisat nejaky text, proste ho aj v hlave skladas podla pravidiel co existuju v tom jazyku, vetu po vete, .
..nevymyslas si fungl novy jazyk s vlastnymi pravidlami.
Vyjde z toho nieco, co uz po kuskoch existuje v milionoch textoch.

deedol
28. máj 2025
@romino

@deedol no taha info z tych for, z milionov uz existujucich kodov atd.
Programovanie, je nieco ako bezny cudzi jazyk ...ak v nom mas napisat nejaky text, proste ho aj v hlave skladas podla pravidiel co existuju v tom jazyku, vetu po vete, .
..nevymyslas si fungl novy jazyk s vlastnymi pravidlami.
Vyjde z toho nieco, co uz po kuskoch existuje v milionoch textoch.

@romino chapem a dakujem za dobre prirovnanie 🙂

elenka.k
28. máj 2025
@nelka93

@elenka.k AI nemáš ďakovať. Každé poďakovanie je drahšie na vývoj ako zvyšok. Ak si nemáš s kým pokecat, tak si nájdi reálnu kamosku

@nelka93 o čom trepeš? čítaj s porozumením ...
ak ťa to trápi, či je vývoj drahší, ak napíšem o jedno slovo viac, tak choď žiť do jaskyne

To už akože nemám byť ľudská - slušná, ak píšem al?

deedol
28. máj 2025
@elenka.k

@nelka93 o čom trepeš? čítaj s porozumením ...
ak ťa to trápi, či je vývoj drahší, ak napíšem o jedno slovo viac, tak choď žiť do jaskyne

To už akože nemám byť ľudská - slušná, ak píšem al?

@elenka.k to ale netvrdi nelka, to tvrdia vyvojari AI, ze to zerie zdroje. mozes byt mila, ale minas tym elektrinu, vodu atd. chapes? 🙂

elenka.k
28. máj 2025
@deedol

@elenka.k to ale netvrdi nelka, to tvrdia vyvojari AI, ze to zerie zdroje. mozes byt mila, ale minas tym elektrinu, vodu atd. chapes? 🙂

@deedol ale prečo na to upozorňuje mňa?
Ak míňam, tak si aj platím.

deedol
28. máj 2025
@elenka.k

@deedol ale prečo na to upozorňuje mňa?
Ak míňam, tak si aj platím.

@elenka.k no neplatis 🙂 plus teda ten ekologicky aspekt ta asi nezaujima? a upozornila na to teba, lebo si spomenula, ze dakujes, nie?

elenka.k
28. máj 2025
@deedol

@elenka.k no neplatis 🙂 plus teda ten ekologicky aspekt ta asi nezaujima? a upozornila na to teba, lebo si spomenula, ze dakujes, nie?

@deedol máš pravdu neplatím, platí ju môj mn.
určite nekašlem na prírodu .... neboj 😉
XY ľudí vypisuje al

deedol
28. máj 2025
@elenka.k

@deedol máš pravdu neplatím, platí ju môj mn.
určite nekašlem na prírodu .... neboj 😉
XY ľudí vypisuje al

@elenka.k nemyslela som elektrinu, ktoru spotrebuvate u vas doma, ale elektrinu, ktoru mina ta AI niekde na serveroch v inych krajinach. ale ok. pekny den 🙂

jana_eyre_2
28. máj 2025
@deedol

@elenka.k nemyslela som elektrinu, ktoru spotrebuvate u vas doma, ale elektrinu, ktoru mina ta AI niekde na serveroch v inych krajinach. ale ok. pekny den 🙂

@deedol elektrinu na servery míňa aj MK, mali by sme si tu prestať písať 😉

elenka.k
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 prene tak, asi 👍

autor
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 presne tak. Ked som zakladala temu ani vo sne by ma nenapadlo ze niekto bude riesit elektrinu a ine zdroje

deedol
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 ano, ale ovela ovela OVELA menej. neviem, ci sa tu chceme dotahovat o tom, alebo ci si rozumieme, ale skratka pri AI je ta energia, ktoru musi vynalozit na analyzu coholkovek, co do nej dame, proste velka. ja osobne mam jedno dieta, takze mi na eko aspekte zalezi.

jana_eyre_2
28. máj 2025
@deedol

@jana_eyre_2 ano, ale ovela ovela OVELA menej. neviem, ci sa tu chceme dotahovat o tom, alebo ci si rozumieme, ale skratka pri AI je ta energia, ktoru musi vynalozit na analyzu coholkovek, co do nej dame, proste velka. ja osobne mam jedno dieta, takze mi na eko aspekte zalezi.

@deedol prepáč, ale pri Tom neuveriteľnom mnozstve ľudí čo používajú AI pomaly každu minútu, niekedy aj na neuveritelne blbosti vytiahnuť argument míňania elektriny kvôli jednému ďakujem, je smiešne.. ja mám tri deti, ekologicky žijem, ale myslieť si že ušetris elektrinu tým ako komunikujes s AI je naozaj zvláštne..

autor
28. máj 2025
@deedol

@deedol ked ti tak zalezi na ekologickom aspekte a riesis elektrinu ktoru neplatis tak potom nevar neper nemaj internet nemaj telku nesviet nekur nemaj mobil a vsetku elektroniku a mas po probleme.

deedol
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@deedol prepáč, ale pri Tom neuveriteľnom mnozstve ľudí čo používajú AI pomaly každu minútu, niekedy aj na neuveritelne blbosti vytiahnuť argument míňania elektriny kvôli jednému ďakujem, je smiešne.. ja mám tri deti, ekologicky žijem, ale myslieť si že ušetris elektrinu tým ako komunikujes s AI je naozaj zvláštne..

@jana_eyre_2 podla mna je to uplne obycajna osveta. rovnako ako sa AI nepytam na pocasie alebo negenerujem vtipne videa len preto, ze mozem. pre mna je to to iste ako zastavit vodu pri sprchovani alebo umyvani zubov. alebo zhasnutie svetla, ked nie som v miestnosti. ale robte, ako uznate za vhodne, je to vasa vec.

stannkal
28. máj 2025

mne pri tychto debatach o AI pride vtipne ako niektori argumentuju, ze ludia prestanu pouzivat mozog. Ved prave ti co pisu taketo vyroky uz prestali pouzivat mozog pretoze siria nieco co si niekde precitali bez toho aby o tom porozmyslali :D

autor
28. máj 2025

@deedol a co tam mali napisat ze nedakujeme neprosime nezadavane citlive informacie lebo to ide vsetko do pamete ? Radsej napisali o elektrine. Toto je uz vyssi level ozaj.to ci dakto dakuje nedakuje je osobna vec daneho cloveka.

angelous1991
28. máj 2025

My spolu varíme najmä . A keď som bylinky zbierala iných využitie atd .

autor
28. máj 2025
@stannkal

mne pri tychto debatach o AI pride vtipne ako niektori argumentuju, ze ludia prestanu pouzivat mozog. Ved prave ti co pisu taketo vyroky uz prestali pouzivat mozog pretoze siria nieco co si niekde precitali bez toho aby o tom porozmyslali :D

@stannkal presne tak moja rec uz.

gabrielkaa
28. máj 2025
@stannkal

@stannkal Fakt? Dcerina 16 ročná spolužiačka používa umelú inteligenciu na vygenerovanie textov na angličtinu, nemčinu, písomky z fyziky s tým rieši. Veľmi jej to prospeje v školskej činnosti a jej celkovému intelektuálnemu rozvoju.

elenka.k
28. máj 2025

- baby tu sa pomaly budeme báť napísať svoj koment, aby niekto nenašiel aspoň niečo aby mohol podpichnúť
- al som napísala po prvýkrát a spomenula som to počasie, aby som si rovno v apke o počasí mohla skontrolovať, či má pravdu
a slovom ďakujem - som slušne chcela ukončiť rozhovor .....
nevedela som, že podaktorých tuná bude ešte aj to štvať, že niekde niečo ťahám, míňam, beriem ... a ešte si za to neplatím a niekde niekto niečo narušuje prírodu .... zdroje, čičo.
Perlička:
no nič idem kuknúť na edupage - lebo mi od rána - každodenne - pípajú upozornenia, ohľadne mojich detí, ešte dobre, že ma mn. prehovoril, že nám v tomto svete stačia iba 2 deti, to by bolo "ťahania" kebyže máme trojnásobne viac detí 😲
Pekný deň a ďakujem.

jana_eyre_2
28. máj 2025
@deedol

@jana_eyre_2 podla mna je to uplne obycajna osveta. rovnako ako sa AI nepytam na pocasie alebo negenerujem vtipne videa len preto, ze mozem. pre mna je to to iste ako zastavit vodu pri sprchovani alebo umyvani zubov. alebo zhasnutie svetla, ked nie som v miestnosti. ale robte, ako uznate za vhodne, je to vasa vec.

@deedol čiže napísať x príspevkov na MK je menej ako poďakovanie AI pri rozhovore.. aha 😉

deedol
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@deedol čiže napísať x príspevkov na MK je menej ako poďakovanie AI pri rozhovore.. aha 😉

@jana_eyre_2 to neviem. Ale ked si mam vybrat, ci urobim oboje alebo len jedno z toho, tak je jasne, kedy tie zdroje setrim. Tretikrat zopakujem, nech si kazdy robi podla seba. Pekny den.

jana_eyre_2
28. máj 2025

Minula som teda pár dat na zbytočnú otázku, keď už sme teda v téme o AI.. dúfam že viac prospechu urobím tým, že zavriem vodu pri umývaní zubov.. mám rada ak je niekto milý, aj keď je to len umelá inteligencia, čítam to určite radšej ako ustipacne "nájdi si radšej reálnu kamošku"..

romino
28. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 tiez mi to pride divne, ze nejake extra slovko nazvys ma mat nejaky dopad na ekologiu.
Pri tom vsetkom co vsetky mozne servre po celom svete zozeru, uz len napr. jeden jediny youtube a tie miliony hodin prehratych videi denne (a 95% absolutne nezmysly).

A miliony zariadeni co ludia kvoli tomu napajaju / nabijaju ... a tie obrovske zdroje a energia co museli byt spotrebovane na vyrobu tych zariadeni .. pocnuc tazenim surovin, prevoz, ich transformaciu na material a suciastky .. a potom zase rozvoz do obchodov..
Nepoviem, keby tam clovek sem-tam zadava 5 slov .. a teda nejake 6.slovo .. by robilo vyrazny podiel na tom celom.
Ale v celom kontexte asi ako zrnko piesku na plazi.

jana_eyre_2
28. máj 2025
@romino

@jana_eyre_2 tiez mi to pride divne, ze nejake extra slovko nazvys ma mat nejaky dopad na ekologiu.
Pri tom vsetkom co vsetky mozne servre po celom svete zozeru, uz len napr. jeden jediny youtube a tie miliony hodin prehratych videi denne (a 95% absolutne nezmysly).

A miliony zariadeni co ludia kvoli tomu napajaju / nabijaju ... a tie obrovske zdroje a energia co museli byt spotrebovane na vyrobu tych zariadeni .. pocnuc tazenim surovin, prevoz, ich transformaciu na material a suciastky .. a potom zase rozvoz do obchodov..
Nepoviem, keby tam clovek sem-tam zadava 5 slov .. a teda nejake 6.slovo .. by robilo vyrazny podiel na tom celom.
Ale v celom kontexte asi ako zrnko piesku na plazi.

@romino presne..

lauricka
28. máj 2025
@elenka.k

kde sa dá vybrať jazyk, ako cez čo si išla? v nastavení, mne vraví iba po anglicky a nič nerozumiem

@elenka.k píše v takom jazyku, aký ja používam, keď sa pýtam slovensky, tak slovensky, keď píšem anglicky, automaticky píše anglicky

cecilia29
28. máj 2025

Inak ste ma ženy inšpirovali . V celku sa dá s tým chatom popísať. Konkrétne ma zaujímali informácie ie o viere, o svätých o zazrakoch a vedeckých štúdiách. Vcelku dosť info vie vyplut

smajliica
28. máj 2025

Ja som tam akurát hľadala dovolenkovú destináciu dnes. Podmienky - teplo a pekne niekedy v období november - február, bez rizika žijú a malárie. Dalo mi to niekoľko destinácii, ktoré to spĺňajú. Jasne, našla by som to aj na googli, ale takto to mám za 2 minúty.