Ako riešiť podvodné stránky a zrušiť členstvo?
Viem,že som urobila blbosť a nechápem či som mala zatmenie zmyslov,vždy som na takéto veci opatrná ale hold stalo sa...naletela som jednej podvodnej stránke a teraz neviem ako ďalej...vyskočila mi na instagrame ponuka na adventný kalendár Douglas za výhodnú cenu,a občas z Douglasu objednávam,aj vzorky som párkrát objednala tak som sa dala zlákať...zaplatila som za kalendár,nič mi neprišlo a naviac mi začali z účtu stŕhať nejaké členské poplatky na tej stránke...už som im napísala xmailov že ruším členstvo,neprajem si stŕhať z účtu ale stále len kolotoč odpovedí že zrušenie je v procese a že počas toho ešte môžu strhnúť ďalšie peniaze...a teraz neviem čo môžem vôbec robiť,aby mi ďalšie peniaze už nestrhli a aby som ich už nich mala pokoj...ach som trúba ☹️
Bože, ved si zablokuj kartu, nestrhnú nič, alebo prinajhoršom previest peniaze na iný účet
To vážne? Veď zablokuj kartu. Čo asi.
A je to tu....prednedávnom som sem písala, že sa objavili akože stránky Douglas za veľmi nízke ceny....volaj do banky a blokuj kartu
Vypni si na karte internetové platby, alebo nastav limit na internetové platby na 0€
Tie platby reklamuj v banke, že si nič nedostala. Otázne je čo si vlastne naozaj objednala/zaplatila ak nejakú zbytočnú službu ktorú si len nepoužila tvoj problém ale ak si objednala naozaj tovar ktorý neprišiel dá sa to reklamovať.
Ešte podvodník mohol nakupovať tvojou kartou a platiť svoje nákupy, to sa tiež dá reklamovať.
Pri tých platbách je uvedený aký obchodník?
akože ti strhávajú peniaze....to si im dala číslo karty a kód?????????????
@maranco obchodník je uvedený newfashionvip.com ...ja som objednala adventný kalendár a potom mi stiahli z účtu peniaze za nejaký ich členský poplatok...zajtra zavolám do banky či sa s tým sa niečo urobiť...ďakujem veľmi pekne za rady,som z toho nešťastná tak v mojej situácia každá rada dobrá... ďakujem ešte raz
@rozculena zaplatila som za adventný kalendár,kartou,ešte som dala možnosť že nezapamätať kartu a aj tak mi strhli z účtu ďalšie peniaze ☹️
akože načo chceš čakať,veď kartu si vieš zablokovať cez IB,prípadne na toto je nonstop linka
Preto sa na nákupy na internete používajú jednorázové karty alebo virtuálne s limitom. Aby si neohrozila svoju hlavnú kartu ktorú používaš bežne fyzicky v obchode/bankomate.
To že podvodníkovi povieš že si nemá zapamätať tvoju kartu je málo platné, nemáš pod kontrolou čo s tvojimi údajmi ktoré mu dáš urobí a kedy ich použije.
Môžeš okamžite zakázať internetové platby kartou, zajtra si vybrať z bankomatu koľko budeš potrebovať najbližšie dni a potom zrušiť kartu a dať vystaviť novú.
To si mala riešiť už pri prvej divnej platbe a nečakať, že sa to samo vyrieši.
Akú máš banku? Že ti pozriem návod ako zakázať NET platby.
@maranco VÚB banku
tu je návod, nastav si limit na 0€
https://www.youtube.com/watch?v=A0WaY69UMgQa čo ďalej je tu
https://www.vub.sk/ludia/tlacove-centrum/vub-no...
ihned blokuj kartu je to podvod banka ti nic nevrati ty si aktivne zadala udaje ale aspon minimalizuj skody
V akom si štádiu? Čo si už urobila?
@maranco zablokovala som kartu,zmenila internetové limity na 0€ a informovala som banku...banka že to bude riešiť

No žeby zablokovať kartu? Na čo čakáš?