icon

Ako riešiť podvodné stránky a zrušiť členstvo?

28. okt 2024

Viem,že som urobila blbosť a nechápem či som mala zatmenie zmyslov,vždy som na takéto veci opatrná ale hold stalo sa...naletela som jednej podvodnej stránke a teraz neviem ako ďalej...vyskočila mi na instagrame ponuka na adventný kalendár Douglas za výhodnú cenu,a občas z Douglasu objednávam,aj vzorky som párkrát objednala tak som sa dala zlákať...zaplatila som za kalendár,nič mi neprišlo a naviac mi začali z účtu stŕhať nejaké členské poplatky na tej stránke...už som im napísala xmailov že ruším členstvo,neprajem si stŕhať z účtu ale stále len kolotoč odpovedí že zrušenie je v procese a že počas toho ešte môžu strhnúť ďalšie peniaze...a teraz neviem čo môžem vôbec robiť,aby mi ďalšie peniaze už nestrhli a aby som ich už nich mala pokoj...ach som trúba ☹️

janai1
28. okt 2024

No žeby zablokovať kartu? Na čo čakáš?

dadka1997
28. okt 2024

Bože, ved si zablokuj kartu, nestrhnú nič, alebo prinajhoršom previest peniaze na iný účet

koniarova
28. okt 2024

To vážne? Veď zablokuj kartu. Čo asi.

marcellka32
28. okt 2024

A je to tu....prednedávnom som sem písala, že sa objavili akože stránky Douglas za veľmi nízke ceny....volaj do banky a blokuj kartu

maranco
28. okt 2024

Vypni si na karte internetové platby, alebo nastav limit na internetové platby na 0€

Tie platby reklamuj v banke, že si nič nedostala. Otázne je čo si vlastne naozaj objednala/zaplatila ak nejakú zbytočnú službu ktorú si len nepoužila tvoj problém ale ak si objednala naozaj tovar ktorý neprišiel dá sa to reklamovať.
Ešte podvodník mohol nakupovať tvojou kartou a platiť svoje nákupy, to sa tiež dá reklamovať.
Pri tých platbách je uvedený aký obchodník?

rozculena
28. okt 2024

akože ti strhávajú peniaze....to si im dala číslo karty a kód?????????????

autor
28. okt 2024

@maranco obchodník je uvedený newfashionvip.com ...ja som objednala adventný kalendár a potom mi stiahli z účtu peniaze za nejaký ich členský poplatok...zajtra zavolám do banky či sa s tým sa niečo urobiť...ďakujem veľmi pekne za rady,som z toho nešťastná tak v mojej situácia každá rada dobrá... ďakujem ešte raz

autor
28. okt 2024

@rozculena zaplatila som za adventný kalendár,kartou,ešte som dala možnosť že nezapamätať kartu a aj tak mi strhli z účtu ďalšie peniaze ☹️

rozculena
28. okt 2024

akože načo chceš čakať,veď kartu si vieš zablokovať cez IB,prípadne na toto je nonstop linka

maranco
28. okt 2024

Preto sa na nákupy na internete používajú jednorázové karty alebo virtuálne s limitom. Aby si neohrozila svoju hlavnú kartu ktorú používaš bežne fyzicky v obchode/bankomate.
To že podvodníkovi povieš že si nemá zapamätať tvoju kartu je málo platné, nemáš pod kontrolou čo s tvojimi údajmi ktoré mu dáš urobí a kedy ich použije.

Môžeš okamžite zakázať internetové platby kartou, zajtra si vybrať z bankomatu koľko budeš potrebovať najbližšie dni a potom zrušiť kartu a dať vystaviť novú.
To si mala riešiť už pri prvej divnej platbe a nečakať, že sa to samo vyrieši.

Akú máš banku? Že ti pozriem návod ako zakázať NET platby.

autor
28. okt 2024

@maranco VÚB banku

maranco
28. okt 2024
mamina7070
29. okt 2024

ihned blokuj kartu je to podvod banka ti nic nevrati ty si aktivne zadala udaje ale aspon minimalizuj skody

maranco
29. okt 2024

V akom si štádiu? Čo si už urobila?

autor
29. okt 2024

@maranco zablokovala som kartu,zmenila internetové limity na 0€ a informovala som banku...banka že to bude riešiť