Prečo lekár.sk vymazal všetky recenzie?
Pozerám, že ešte v decembri 2023 recenzie na lekár.sk boli, museli ich vymazať len niekedy začiatkom roka 2024. Po tom, čo po celé roky mazali negatívne recenzie mohli aspoň nechať to čo ostalo. Aj to málo, čo ostalo po čistkách, pomohlo s výberom odborníka. Myslím, že sa týmto krokom výrazne zhoršila možnosť výberu špecialistu a okrem google recenzii neviem nájsť adekvátnu náhradu :(.
@micusa2222 mne recenzie pomohli. Aspoň som vyfiltrovala tých, čo boli naozaj na hovno. (Jasné, isté riziko, že ten "super" dr. bude tiež na hovno, tam bolo). Ale recenzie sa dajú nájsť aj cez google, len sa tam ťažšie hľadá, lebo musíš ísť lekára po lekárovi (podľa mena). Ale ak si dáš tú námahu, tak nájdeš dobrého lekára.
ozaj je niekedy lepšie keď si človek urobí o danom lekárovi úsudok sám...
a v dnešnej dobe je človek pomaly rád že aspoň našiel niekoho
@kklarky tiez tomu nerozumiem … Mali to tam nechat, dost som sa tym riadila a castokrat tam prave tie negativne odzrkadlovali bohuzial pravdu , aspon Podla mojich skusenosti
tiez si myslim, ze je recenzie su skreslene.
ja som citala na jedneho dr same dobre recenzie.
na mna bol raz nerpijemny, poznam dalsich neikolko zien, co od neho odisli, kolegyna k nemu chodi a tiez s nim mala uz konflikt, vdaka jeho nevhodnemu spravaniu.
v nemocke, som sa dozvedela, ez je s nim narocna komunikacia, ze je neprijemny.
no niektori maju pocit, ze je fajn a to z jedneho dovodu,. on sa sprava dobre, pokial nedojde k nejakemu konfliktu.
Toto by aj mňa zaujímalo, prečo to vymazali. Akurát som si tam dnes išla hľadať špecialistu :( Mne to veľmi pomohlo nájsť skvelých lekárov.
Nedalo mi to. Napísala som im email, tak som zvedavá či odpíšu. Ja som si v minulosti tadiaľ vďaka recenziám našla skvelého lekára, ktorý mi konečne určil diagnózu po x rokoch chodenia po rôznych lekároch so zdanlivo nesúvisiacimi príznakmi. Myslím si, že by mala byť niekde možnosť lekárov hodnotiť. Predsa len lekári majú svoje firmy, sú to poskytovatelia služieb, a nevidím na tom nič zlé. Ak tam niekto dal zlé hodnotenie, a väčšina dobré, tak si normálny človek dokáže urobiť úsudok z toho. Ak je tam viacero zlých recenzií kde sa spomína rovnaký problém, tak to tiež niečo vypovedá.
Lekar to sam od seba nevymazal
Keby to niekoho zaujímalo, tak mi neodpísali. Ale našla som že lekar.sk patrí Dôvere a Slovenská lekárska komora sa v roku 2015 sťažovala na anonymné hodnotenie lekárov na tomto portále, dokonca sa odvolali na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. Predpokladám, že to súvisí a Dôvera tie hodnotenia musela nakoniec zakázať. Nechcem sa opakovať, ale ak má lekár čisté svedomie a robí svoju robotu poctivo, tak sa nemá čoho obávať, Ak sa tam nájde niekto čo mu tam dá zlé hodnotenie, tak stále tam bla možnosť lajkovať hodnotenia a normálny človek si vedel z toho urobiť úsudok. Báť sa mohli tí lekári, ktorí na to majú dôvod, na ktorých sa sťažovalo viacero pacientov tvrdiacich to isté. Pozerala som tam aj svojich súčasných lekárov s ktorými som bola spokojná, a kupodivu, žiadne negatívne hodnotenia tam nemali.
@haggard_222 ďakujem krásne za info aj prácu navyše s ich kontaktovaním. Je to pravda, že dobrý lekár sa nemal čo obávať hodnotenia a tiež mám skúsenosť, že dobrý kekár mal aj dobré hodnotenia. Je to normálna vec, že keď poskytujú nejaké služby, mala by byť pre človeka možnosť službu, za ktorú si platí aj ohodnotiť. Toto vnímam ako dosť veľký krok vzad, stále premýšľam, ako vytvoriť nejakú náhradu, lebo google recenzie a facebook to nepokrývajú dostatočne.
@kklarky Asi nikde už. Aj na topdoktor bývali odnotenia, ale tiež to vyzerá tak že ich stiahli a stiahli aj možnosť hodnotiť :/
Potom jedine Google, ale to je tiež otázka času. Google najnovšie dostal zákaz k výsledkom vyhľadávania a adresám poskytovať link na Google maps. Teda ak aj vyhľadáte teraz nejakú adresu, už sa kliknutím na mapku nedostanete na Google Maps. Vraj to bolo propagovanie a uprednostňovanie ich služieb...
Neviem či len mne sa to zdá, ale celkovo nejako cúvame vzad, ako píšete, a to vo veľa veciach. Nezmyselné zákony ktorých účlom je ochrana a spravodlivosť, ale v konečnom dôsledku to vyzerá skôr ako obmedzovanie a narúšanie slobody, či už slova, alebo v inom význame. A väčšina týchto nariadení ide z Európskej únie. Nie som žiaden Kotleba volič alebo čo, ani sa nebijem do pŕs ako národovec, ale nepáči sa mi toto smerovanie a diktatúra Európskej únie.
Ešte tu je dačo, ale treba sa tam pohrabať.
nechapem, kolko rokov to fungovalo, bolo to super, mne to velmi pomohlo sa "zorientovat"
skoda...
Možno by bolo riešením skrátka urobiť na MK témy s menami lekárov a diskusia k nim by tiež všeličo odhalila. Nerozumiem tomu celkom, ak je prevádzkovateľ zodpovedný za obsah, potom aj za všetky vyjadrenia o lekároch, ktoré tu už teraz sú.. a tiež môžu poškodiť meno lekára, alebo ušetriť zdravie pacienta, však..
Nech ti nie je luto, ze uz je to zrusene, lebo tie recenzie neodzrkadlovali uplne na 100 % skutocnost. Sama som sa o tom presvedcila, ked som si len tak zo zvedavosti citala recenzie na lekarov, ku ktorym som casto chodievala a mala som uz vela skusenosti s ich ambulanciami a sama som bola neraz svedkom prejavov nazorov pacientov v ich cakarnach. Ale zas chapem, clovek sa chce niecoho chytit, ked hlada, co kto napisal na ktoreho lekara. Len aby sa nestalo, ze recenzia len privedie cloveka do omylu.
@tana87 jasne že viac recenzií dávajú nespokojní pacienti. Ale keď ma lekár 50 negatívnych recenzií, náhoda to nebude.
Je to hrozná škoda že to zrušili... Ja mám teda skúsenosti s lekármi rôzne a tam som si našla pár takých, ktorým by som mohla ruky bozkávať. Práve ten portál mi ukázal že lekári nemusia byť vždy nepríjemné fiasko. Tých som aj adekvátne ohodnotila.
Jediné negatívne hodnotenie som nechala bývalej zubárke, ktorá je nie len harpia, ale ešte má aj s prepáčením v rukách nasraté. Mám 32 rokov a musím povedať že návšteva u nej bol najnepríjemnejší, najstresujúcejší a najbolestivejší zážitok v mojom doterajšom živote. Doslova to bola najhoršia vec, čo sa mi v živote stala. Hodnotenia tiež mala zlé a desí ma predstava že by som niekedy znovu omylom skončila u lekárky ako je ona.
Recenzie sú užitočná vec.
@refly presne môj názor a skúsenosti podobné!

@kklarky za seba poviem,,že recenzie sú v mnohom skresľujúce....ja som si prečítala 12 recenziíí na lekára, z toho 8 superlatívy a chvály, zvyšok 4- samé zle, išla som k menovanej lekárke... a bolo to celé zle...