icon

Prečo niektoré ženy obliekajú deti menej v zime?

31. okt 2024

Čo si myslíte? Mám pocit že sa tu niekedy až pretekajú ženy v tom, ktorá napíše že dieťa oblečie menej do väčšej zimy. To je samé len tenká bunda aj v zime, žiadna mikina, dole len legíny, pokiaľ nieje -15 pomaly atď. Pritom vonku to vyzerá inak a deti oblečené sú.
Nemáte aj vy ten pocit ? Načo to je dobre ?

Strana
z3
viestta
31. okt 2024

Nech kazdy oblieka ako sam uzna za vhodne. Kto sa potrebuje pytat na MK kedy obliect pancuchace mi tiez nepride celkom kompetentny... Rovnako ako ten co neprimerane babusi dieta.

kristina2412
31. okt 2024

Každý nech si dieťa oblečie ako chce. Ja osobne nechápem mikinám , a ešte tričkám s dlhým rukávom pod zimnou bundou, teda ak človek nebýva na Orave. Každý rok investujem do kvalitných búnd a moje deti nosia pod nimi len tričko s dlhým rukávom prípadne ešte tielko ak je zima.Tiež nechápem otepľovačkám, keď je vonku 7 stupňov a široko ďaleko žiaden sneh. Keď vidím v škôlke koľko vrstiev matky obliekajú úprimne ľutujem učiteľky a to máme v BA zriedka veľkú zimu.

autor
31. okt 2024

@viestta jasné nech oblieka ako chce, len mi to tu niekedy príde ako preteky ktorá oblieka menej a ktorá viac otuzuje dieťa, hoci tomu niekedy ťažko verít

viestta
31. okt 2024

Vies co? Mna toto netrapi. Internet znesie viac ako papier a ten vraj znesie vsetko.

nika23t
31. okt 2024

Presne, a pritom keď pozerám okolo seba, všetky deti naobliekane poriadne. A to ešte ani zima nie je. Takže súhlasím s tým, ze internet znesie všetko.

cyberk
31. okt 2024

Byvam v Ba a tu je hnusne studena zima, takze obliekame sa ako snehuliaci, ale aspon mi nie je dieta chore... ale vidim aj take, co maju tenku bundu, ja sa len smejem a zaroven lutujem ich deti, lebo potom len pocuvam ako boli zas chori 🙈 “otuzovanie”

miriamzba
31. okt 2024

@cyberk no presne

lucia13022023
31. okt 2024

Za ten čas co som na MK som si všimla, že to tu je taky šport. Predbiehanie sa vo všetkom 🤣

duppka13
31. okt 2024

Ja som dnes vecer dala tricko s dlhym, flisovu mikinu a tenku bundu ze ozaj tenku, tenisky a tenku capicu a spotila sa, pritom nebehala iba chodila. Takze kazde dieta je ine, ano stretavam aj viac oblecene deti ale moja je potiva, nemozem ju babusit lebo ma hned mokry chrbat. Nikdy som to nebrala ako preteky v otuzovani preco by to niekto robil nechapem

vilma7
31. okt 2024

Každé dieťa a človek má rado inú teplotu. A podľa toho si obliekam deti a seba.
Ja len nechápem, ako sa jedna matka pýta na fóre cudzích ľudí ako má obliecť svojej dieťa??? To aká generacia vyrastá, že sa nevedia pozrieť na predpoveď počasia a dieťa obliecť podľa vlastného rozumu?
My skade mame vedieť, či byva na severu, juhu , niekde v UK alebo kde???

A k tvojej otázke, túto problematiku som tu ešte našťastie nezaregistrovala.

ela90041
31. okt 2024

A este oblubenejsie a castejsie a pre mna nepochopitelnejsie je predbiehanie, kto kuri na menej stupnov 😎

bublinka1426
31. okt 2024

@cyberk

vazne? zijem tu cez 40rokov a hnusne studene zimy som zazila tak v 80-90 rokoch ...toto co teraz je, zial uz zima nie je.

sticker
nevenka
31. okt 2024

@ela90041 🤣. To je tiez dobre, ano....😊

nevenka
31. okt 2024

@bublinka1426 vies co, nezijem v BA, ale ani v BB to nie je to, co byvalo a predsa...podla mna je horsie, take hmly, mrholenie, vlhko. Radsej minus 10 a sneh, ako hento, akurat na sirenie chorob.

bublinka1426
31. okt 2024

@nevenka no minus by trebalo.

cyberk
31. okt 2024

@bublinka1426 tak to nechcem vediet ako pocitovo muselo byt predtym 😂 ja som sa do BA pristahovala z maleho mestecka medzi horami, a veru je tu strasna zima, ale to kvoli tomu, ze tu skoro vobec nebyva sneh ;) 😢

dudos
31. okt 2024

@bublinka1426 no aj ja žijem v BA 40 rokov a predstav si dám do škôlky a aj školy oteplovačky. A v BA máme tiež mínusové teploty a k tomu aj studený vietor čo pocitovú teplotu znižuje. Syn chodí ráno o siedmej na autobus a to cez január a február tak skoro ráno určite nie sú plusové teploty.

vandica
31. okt 2024

@ela90041 presne 😀

bublinka1426
31. okt 2024

@dudos rano, tych par minut co idete do skolky
ja pisem o zime ako takej. uz to nie je riadna zima, co byvala.

bublinka1426
31. okt 2024

@cyberk cez de, byvavalo aj - 10 st. nie len rano....

pralinka86
31. okt 2024

Nie je zima ako zima. Plus 4 ked mrholi, fuka hnusny vietor, slnko tyzden nevyslo, vsade vlhko, blatovo je sto krat horsie nez minus 5 ci minus 8 a je jedno ci je sneh alebo nie.
A ludia sa vzdy porovnavali a aj budu. Obzvlast zeny.

dudos
31. okt 2024

@bublinka1426 moje deti trávia aktívne školský život aj vonku. Pokiaľ úplne že neleje a nie sú vydané výstrahy tak sú vonku stále. Bavíme sa tu o deťoch v škôlke a na prvom stupni. Chodia na ihriská, na prechádzky, do školy v prírode vlakom a pod. Žijeme na úpätí Malých Karpát, tie všetko stiahnu, vietor, mráz, mrholenie, každú jednu silnú búrku. Bratislava čo sa týka počasia je veľká, každá časť by mala mať predpoveď samostatne. Kramáre, Lamač, Petržalka, Rača a ďalšie časti.

pandorra
31. okt 2024

mozno to je aj tym, ze kazde dieta je ine..nie kazde sa chce babusit a je mu teplo.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ela90041
31. okt 2024

@1ryba jasne, tie vedia byt rovnako vyzivne 😂, plus samozrejme nezaostavaju tie, ktora viac druhov napecie, ktora castejsie upratuje a ktorej deti chodia na viac kruzkov a vyletov ako ostatne 👌

1ryba
Odpoveď bola odstránená
beata_k
31. okt 2024

Ano, aj mne to tak niekedy pripada.

anjelicek26
31. okt 2024

To teraz fakt myslis, ze si tu niektore "vymyslaju", aby boli zaujimavejsie, ze dietatu daju len tricko a vestu? By som ti dnes preposlala fotku synovca, ktory dnes v Alpach tricko pri 12 stupnoch max. kratky rukav, lebo on nie ze je mu furt teplo, on ak sa hybe vraj hori 😂 Preco? Lebo ma SVALY. Judo, plavanie, kajaky... treningy kazdy den... moji su na tom podobne, hadzana, tenis, plavanie, poziarnici... trening prakticky kazdy den... im je TEPLO, lebo ich svaly hreju... takze porovnavat rozne deti, roznu termoregulaciu, rozne kraje, nikdy ti s toho nevyjde rovnake oblecenie... a je to aj uplne jedno, ja riesim len svoje deti vdaka bohu...

andreatytler
1. nov 2024

Ha, ha.... dobre trefny postreh.

andreatytler
1. nov 2024

@ela90041 Ano, a spia pri otvorenych oknach aj v zime.😀

Strana
z3