icon

Prečo niektoré ženy obliekajú deti menej v zime?

31. okt 2024

Čo si myslíte? Mám pocit že sa tu niekedy až pretekajú ženy v tom, ktorá napíše že dieťa oblečie menej do väčšej zimy. To je samé len tenká bunda aj v zime, žiadna mikina, dole len legíny, pokiaľ nieje -15 pomaly atď. Pritom vonku to vyzerá inak a deti oblečené sú.
Nemáte aj vy ten pocit ? Načo to je dobre ?

Strana
z3
tilly
1. nov 2024

To sa musíš pýtať anonymne?
Nikto sa nepredbieha, ale tak snáď máme každý inú termoregulaciu. Ty, keď si vonku s kamoškami, všetky majú oblečené to isté? Ja napríklad neznesiem hrubé bundy, moja kamarátka neznesie niečo na krku, ďalšia mikiny, iná čiapky...

dudos
1. nov 2024

@snowflakenel no tak toto je tu u niektorých našich susedov priam že nie životne dôležitá otázka keď doručujú vyúčtovanie. Hlavne nech sme v pluse minimálne 700€ ale vôbec nevadí, že ženu a deti celý rok vydelujem z peňazí. Asi takto nejako.

jarnajar
1. nov 2024

@vev82 v BA je príšerný vietor a ešte medzi vysokými budovami to je už konečná. Chodím pravidelne na Kysuce a pri -10 mi tam nebolo tak hrozne ako vie byť v BA pri 0. Podobne moje rodné mesto na rovine JZ. Čo tam po stupňoch, ale ten vietor je na pocit hrozný. Nehovoriac o tom, že suchá zima je zase ďalší nepríjemný faktor, typicky akonáhle nábreží, tak je lepšie.

aurinia
1. nov 2024

Ja sa tomu vzdy zasmejem tym hustym rečiam otužovacim...moze ist kludne aj v slipoch von, otazka je či bude alebo nebude z toho chory. Ja som deti naucila vyslovit pocit ked im je zima. Vzdy sme mali nieco nahradne so sebou. Vseobecne si taketo veci nevšimam. Ak ma niekto irituje, travim s nim len nevyhnutny čas. Mam sa totiž rada.

jarnajar
1. nov 2024

Ale inak k téme, teraz je napr. krásne a teplo a vidím všetko od mikin po hrubé bundy. Ja som všeobecne z tých menej obliekajúcich, môj muž v tomto počasí navlečie deti do flisovych mikin a softshelliek (naraz). Vždy sa za to odhadujeme, on je úplne babušiaci typ. Ráno ich berie do škôlky, ja som už v práci a vždy im pridá vrstvu navyše oproti tomu, čo som nachystala. Tak uvidíme, čo to spraví s imunitou. Doteraz veľmi choré neboli.
Moja mama - ta im dá o vrstvu menej ako pripravím, iný extrém a u babičky asi dost nezvyklé :D ale nenachladli u nej nikdy, tak asi OK

dudos
1. nov 2024

Ja som u detí za vrstvenie. Postupne vyzliekajú. Hlavne máme tak otočený panelák, že jedna strana je celý deň v tieni (teraz som sušila oblečenie na balkóne 4 dni a ešte som ho musela dosušiť v byte) a druhá strana, je celý deň na slnku. Vyzlečie a oblečie. Podľa toho ako je potrebné.

janababana
1. nov 2024

Odpovede na MK musis brat s rezervovou, niekedy su to preteky dokonaleho materstva ♥️♥️♥️ ale castokrat tu clovek najde odpovede co hlada

lujza123
1. nov 2024

Ináč včera som bola so sestrou a jej detmi vonku, už roky žijú v holandsku. Deti v tenkých teplákoch či leginach a tenkom tričku, na ihrisku medzi inými detmi v mikinach, bundach a capiciach vyzerali akoby ich niekto práve teleportoval z iného vesmíru.
Bohvie koľko matiek ostalo pohorsenych z nich 🤷🏼‍♀️

Pre mňa je tato téma naozaj prekvapením, v živote ma nenapadlo ze niekto rieši iných koli tomu ako obliekajú deti, či veľa alebo málo. A to ze niekto napíše ze spí pri otvorenom okne či doma menej kúri je považované za nehoráznosť alebo nejaké machrovanie. WTF

zmrzlinka2021
1. nov 2024

@cyberk zo zimy ešte nikto neochorel

snowflakenel
1. nov 2024

@dudos no ved. ....a plesne.v byte, zatuchlina.....

cyberk
1. nov 2024

@zmrzlinka2021 tak chod naha po vonku v zime a v lete a uvidis kedy ochories 🙈🙈

betulinka1
1. nov 2024

Kde si to nasla v akej teme? Lebo vacsina skor navrhuje vrstvit a pouzivat funkcne oblecenie. Potom je rozdiel, ked pise niekto zo Sturova a niekto z Kežmarku.

1mina
1. nov 2024

@jarnajar toto je inak fakt nezvykle u babicky :D ja kolkokrat hodin oblecenie navyse do kabelky ked k nej ideme, ktore by som normalne nepouzila lebo podla mna netreba vobec v tom pocasi, ale viem ze budem pocuvat 20 krat za sebou ze nema to a to tak to zoberiem a nech ich nahana ak im to chce nasilu obliect :D ,,,ale ja nemam rada napr ani prekureny byt, v zime kludne moze byt 20_21 stupnov doma, a svokra tiez je z toho nestastna kolkokrat ze zima, a papuce nech si daju atd. Uz som pocula aj to ze dcera mala vraj mononukleozu z toho ze mame doma zimu :D

zmrzlinka2021
1. nov 2024

@cyberk nahá v zime sa podchladis a zamrznes. Medicínsky však ochorieť zo zimy nie je možné. Si chorá z bacilov , virusov.

snowflakenel
1. nov 2024

Ja aom zo severu. Ked prideme.k rodinendo NR,,tak je to citelny.rozdiel aj,v zime. No tiez mame.doma.21-22 srupnov. Viac nie a to chodim v kratkom rukave. V spalni cez zimu 19-20. A to som zimomrava, jento aj o zvyku

januska12323
1. nov 2024

@jana_eyre_2 veď áno niektoré tak obliekajú ako napíšu a niektoré obliekajú viac a nenapíšu nič. Neviem ako sa dá zistiť, že daná osoba klame a decku oblečie úplne iné veci. A prečo by to vôbec robila

sagitta33
1. nov 2024

@zmrzlinka2021 Áno, z prechladnutia neochorieš, ale zníži sa imunita a následne ochorieš z vírusov.
Ja deti obliekam viac ako väčšina mamičiek tu a pokojne to tu napíšem.

reisi
1. nov 2024

@h2 tiez som prvotne chcela napisat, ze asi na OnlyFans sa viac pretekaju, ktora zena si toho menej oblecie a nie na modrom konovi.🤣 A to zase nepodareny nazov diskusie. 😅

vev82
1. nov 2024

@jarnajar BA je moje rodne mesto a teda hrozna zima tam nie je ani nahodou 🤦🏻‍♂️

sense
1. nov 2024

@merrysa tak naša už nie je bábätko a dvere má zavrete. A áno beriem to aj tak že keď mi vypnuté a otvorené okno a ona kúrenie zapnuté, je tam určitý únik tepla . Ale nám to tak vyhovuje a cez deň je okno zavreté. A napr teraz keď je teplo a svieti slnko je príjemné teplo bez kurenia

andreatytler
1. nov 2024

@h2 Ja som podla nazvu cakala moralisticku diskusiu o tom ako chodia zeny oblecene v minisukniach a tielkach na ramienka.😀

Strana
z3