icon

Príspevky na diskusných fórach

noone007
27. jún 2025

Ahojte, neviem ako to vnimate vy, ale ja by som zakategorizoval na:
A) uplny trolls alebo neviem - uplne uletene prispevky, ktpre snad nemozu byt real. Typu to snad nemoze byt pravda. Bud to pise AI, alebo sa niekto bavi ci zvysuje klik? Netusim. V posledom case roztrhnute vrece. 🙂

B) ludia v problemoch - nedari sa im v zivote - nemaju pracu alebo len mizernu, nemaju peniaze, dlhy, ziadny alebo na figu vztah - pripadne kombinacia.

C) cisty opak = elita - podla textu neskutocne uspesni ludia, vybudovali alebo riadia niekolko firiem, super manzel, skratka extremne krasni, "mudri" a uspesni ludia, nic nie je problem vsetko vzdy zvladli a vybudovali sami.

Toto tvori nejak prekvapivo vela % dokopy 🙂 dufam ze to je iba poza na socialne siete v niektorych pripadoch.

D) A potom ten zvysok niekde in the middle, co by malo tvorit 80% ale nie som isty ci to je tak🙂

Mozno je to bezne dnes na soc. sietach, ja moc na sockach neficim, akurat pracovne.

Have a nice day.

viestta
27. jún 2025

Uvedomujes si, ze clovek, ktory nema problemy, nebude vypisovat na MK o tom, ze je zo zivotom spokojny, vsetko je tak ako ma byt? Tych 80% zije svoj zivot bez "publicity" na MK. Publikuju len tie zvysne percenta

aurelia2000
27. jún 2025

Priemerná mzda na SK je cca 1500€ (v hrubom). Tu na MK je cca 3000 u žien a 5000€ u mužov 🤭 co k tomu dodať 🤔 radšej nič

noone007
autor
27. jún 2025
@viestta

Uvedomujes si, ze clovek, ktory nema problemy, nebude vypisovat na MK o tom, ze je zo zivotom spokojny, vsetko je tak ako ma byt? Tych 80% zije svoj zivot bez "publicity" na MK. Publikuju len tie zvysne percenta

@viestta chapem, ale praveze je zaujimava ta polarizacia. Keby sa vyjadrovali iba nespokojni, ale vyjadruju sa aj opacni. A stred chyba, thats the point. Ale je to asi aj o ne-anononymite a soc. sietach ako celku.

liusa82
27. jún 2025

@noone007 ale čo papier a mk znesie vela hádam tomu neveríš 😃 nehovorím že tu každý klame ale prikrášlia určite sem tam a hodne .Ja sa tu chodím odreagovať,zasmiať a tým to hasne.A navyše idú prázdniny takže sa priprav ešte na väčšie sprostosti z dielne koňa 😁

viestta
27. jún 2025
@noone007

@viestta chapem, ale praveze je zaujimava ta polarizacia. Keby sa vyjadrovali iba nespokojni, ale vyjadruju sa aj opacni. A stred chyba, thats the point. Ale je to asi aj o ne-anononymite a soc. sietach ako celku.

@noone007 neber MK az tak vazne, niekedy je uplne zbytocne sa zamyslat, lebo internet znesie este viac ako zniesol papier

o__o
27. jún 2025

Tu na koni sa vacsinou riesia take ako to nazvat... priposrate problemy... ktore by sa dali jednoducho vyriesit, keby si autor diskusie otvoril usta a povedal by co si mysli a ako sa citi

bystrozraky
27. jún 2025
@viestta

@viestta 👍 presne to som chcel napisat. A este sa opytat, kde sa vidi on. Lebo podla prispevku to nie je jasne 🙂 ale to je len cisto zvedavost

noone007
autor
27. jún 2025
@bystrozraky

@viestta 👍 presne to som chcel napisat. A este sa opytat, kde sa vidi on. Lebo podla prispevku to nie je jasne 🙂 ale to je len cisto zvedavost

@bystrozraky dobra otazka ako by napisala ai🙂 uprimne som asi nieco medzi A) a C) . T.j. uspesny troll. Najradcej by som bol iba v kategorii c) uspesny a krasny. ale pre dosiahnutie tohto opojneho stavu potrebujem este vela prachov a byt trocha krajsi. Ked bude extra penazi tak to snad vytunujem.

jamimo
28. jún 2025

@noone007 Ahoj, ja to vnímam takto:
A: úplne súhlasím, určite témy sa tu recyklujú a sú zárukou, že MK ožije aktívnou, priam búrlivou diskusiou.
B: ľudia majú mnoho problémov, tráum, nevypovedané, nepraktické indivíduá, ako môj chlap povie- "stratené v lese" Nemusí to byť len soc. sieť, v živote ich stretneš bežne- ekonomická negramotnosť, naivita, žiadna schopnosť kriticky myslieť, absolútne žiadny minimálny právny základ- Jeden myslel, nedomyslel. (na veku a vzdelaní až tak nezáleží)
C: Áno, sú tu aj takí, a vôbec ich nemusím nazývať elitou. MK má okolo 1. milióna užívateľov. Každý/každá odhalí, odfotí, napíše toľko, koľko chce. Mnoho ľudí podniká, živnostníči, zdedí, má pomoc od rodičov, žije v zahraničí roky, dobre sa ožení, alebo vydá, má šťastie na job. Je teda logické, že aj tu sa nájdu ľudia, kt. sa dobre žije. Prečo nie? Tak ako aj v bežnom živote. Prajem im to, a nech si život užijú v plnom zdraví.
Ok, sama poznám nešťastné kopy a na soc. sieťach svet gombička. Nesúdim, nie som agent ŠTB aby som to analyzovala, lebo už dávno všetci vieme, že realita vs. soc. siete môžu byť diametrálne odlišné.
D: každý má inú predstavu o norme a normálnosti, slušnosti. Asi pred 2 dňami som bola v diskusii kde baba napísala druhej, že je j... tá - kvôli menu dieťaťa. Pre agresívnu, frustrovanú, nešťastnú osobu norma. Po upozornení sa ešte ohradila 🤔 Nech sa páči, to ti je elita národa, to stretneš hocikde, nemusíš chodiť ani na soc. siete. Napriek tomu si myslím,že aj tu na MK sa nájdu aj fajn diskutérky, dobré rady, info, recepty.
Maj sa pekne 😉