icon

Problémy s vrátením tovaru do Temu: Skúsenosti?

danielala
3. dec 2023

Ahojte, nechala som sa teraz pred Vianocami zlákať a naobjednávala veci z Temu. Vraciam nejaké mikiny kvôli kilometrovým rukávom a vyzerala to byť skvelá bezplatná služba : označíte položky, ktoré chcete vrátiť, Temu poskytne štítok na vrátenie, ktorý nalepíte na balíček. Postupovala som podľa pokynov t.j. snažila sa vrátiť balík cez dpd balíkomat, ale zakaždým mi vyhadzuje na displeji, že kód je neplatný. Prostredníctvom zákazníckej linky resp. chatu Temu mi bolo odporučené, žiadosť zrušiť, založiť novú a skúsiť šťastie s novým štítkom. Situácia sa zopakovala aj s novým štítkom, ani po vyťukaní kódu manuálne to proste nefunguje, aj pri inej DPD pickup Station to proste hlási neplatný kód. Manuálne sa zmestí vyťukať len 14-miestny kód - zákazníckou linkou Temu som bola navigovaná, že ktoré čísla presne z toho predlhého kódu použiť, no bez úspechu....

Chcem sa opýtať na Vaše skúsenosti, či ide zo strany Temu o podvod a zásielky sa vracať nedajú, alebo sa to Vám nejako podarilo? Ďakujem pekne.

Strana
z2
maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.

ewacube
18. dec 2023

@veronikaszabova Mozem sa spytat ako ste postupovali na dpd stranke? Mam vytlaceny stitok, ale na dpd stranke to stale pyta meno kontaktnej osoby a to nemam. Ako ste to poslali spat vy? Dakujem

veronikaszabova
18. dec 2023

@ewacube pisem

danielala
autor
20. dec 2023

@ewacube dpd stranku som vobec nenavstivila, teda ak neratam mapu ich odbernych miest. Len som podala na temu ziadost o refundaciu, vytlacila stitok a sla s balikom do zasielkovne (na mapu pick up miest DPD som sa tiez prepla rovno z temu). Hned v ten den uz z temu pisali, ze eviduju moj balik na ceste a posielaju mi peniaze spat na kartu... o dva-tri dni uz som mala na karte pripisane peniaze a z temu ma informovali, ze ak vrateny tovar pri kontrole nebude v poriadku, tak si ich zas stiahnu nazad... vsetky kontaktne udaje boli uz vyplnene na stitku od temu

moncici_7
22. jan 2024

@veronikaszabova mozem sa opytat chcem vratit tovar ale pise tam ze kazdy vyrobok zabalit do original sacka s ciarovym kodom.... odkial ten ciarovy kod ja mam mat ????

veronikaszabova
22. jan 2024

@moncici_7 zabalila som do novej plastovej obalky

moncici_7
22. jan 2024

@veronikaszabova kazdy tovar do sacka s nejakym ciarovym kodom. Toto nechapem

veronikaszabova
22. jan 2024

@moncici_7 to som neriesila

moncici_7
22. jan 2024

@veronikaszabova cize vam to uznali bez tych samostatnych ciarovych kodov

veronikaszabova
22. jan 2024
danielala
autor
22. jan 2024

@moncici_7 Každý tovar bol zabalený v sáčiku s extra čiarovým kódom a v tom to chcú nazad. Ja som rozbalila mikiny a nevedela som potom, že ktorá bola v ktorom sáčiku, tak som im písala cez chat a odpísali mi, že HLAVNE NECH TAM TIE OBALY SÚ PRIBALENÉ, AJ KEĎ MIKINY NEBUDÚ V NICH ROZTRIEDENÉ, že oni si to tam už vysortujú, ale že čiarový kód potrebujú 🤷🏻‍♀️

moncici_7
23. jan 2024

@danielala aha no ja nemam tie sacky vyhodila som ich
Takze asi im ani neposielat ked nemam tie sacky , neuznaju to asi ze ? ....skoda

danielala
autor
23. jan 2024

@moncici_7 napíšte im radšej cez chat, teraz tam už majú aj Čechov a Slovákov v podpore, aby sa náhodou nestalo, že ostanete bez tovaru aj bez peňazí. Mne vrátili peniaze dva dni nato, ako boli prijaté do prepravy, tak ťažko povedať, čo sa potom deje, ak niečo nesedí, keď im to dorazí nazad...Z podpory Vám hneď odpovedia a keď narazíte na nejakého nekompetentného pracovníka, tak treba skúsiť o pár minút znovu, pripojí sa niekto iný...

moncici_7
23. jan 2024

@danielala prosim vas kde najdem ten chat ?
Radcej im napisem

danielala
autor
23. jan 2024

@moncici_7 hmmm presné kroky si nepamätám, vždy som sa tam nejak preklikala cez tú konkrétnu objednávku alebo refundáciu, je tam niečo ako "potrebujete pomôcť" alebo "podpora" a môžte písať v slovenčine a čokoľvek sa popýtať. Ja som im naposledy písala, že chcem odinštalovať ich apku, ale predtým sa potrebujem uistiť, či moje refundácie boli uzavreté, t.j. či im tovar prišiel naspať v poriadku a chalan to behom minúty preveril.

moncici_7
30. jan 2024

@veronikaszabova prosim vas kde najde dpd pobocku v kosiciach

veronikaszabova
30. jan 2024

@moncici_7 co ja viem 🙂🙂🙂🙂

nikolet29
28. júl 2024

@danielala a ak nemám možnosť si štítok vytlačiť tak dá sa to aj bez štítku nejak poslať? Neviete?

moncici_7
21. aug 2024

@danielala dobrý deň prosím dá sa aj odniesť vrátiť balík na odberné miesto ? Lebo začiatkom roka ak som posielala tak sa mi zdalo ze len dpd pobočka ci ako to bolo a dosť ďaleko pri letisku až....

majkotanicka
7. dec 2024

@danielala dobrý deň. Kde prosím Vás nájdem tu návratku?? Poslali mi len kód. Ďakujem

adulikka
7. dec 2024

@majkotanicka ja som kód si napísala na papier, zabalila som čo som chcela vrátiť, išla som do Packety a ten kód som im ukázala a to bolo všetko

nikaprivatee
18. apr 2025

@danielala my nikdy nevraciame z temu veci aj keď nesedia a chceli by sme

Strana
z2