Púštny kvet - som zhnusená
Prepacte vopred za vylev ja viem ze tymto nepomozem nikomu a asi si aj poviete ze kde som zila doteraz ze to nie je novinka. Spominany film som dnes videla prvy x a som totalne zhnusena. Pozrela a precitala som si o tomto viac aj vypovede zien ktore si tym presli. Ako really v tejto dobe taketo nieco stale musi zazivat xy zien denne? To kde sme ty kokos. Pre nejake sproste a uchylne presvedcenia a pre chlapov? Ty vole ja som nasrata. Taketo hovada chce este eu podporovat? Mne keby dali zbran do ruk tal tych zvrhlikov bez lutosti poslem na onen svet. Viete si vobec predstavit kolko zivotov zien je pokaslanych od maleho dietatka kedy su najzranitelnejsie a musia si prezit takuto ohavnost? Ja grcam z ludi coho su schopni. A vraj tito neviem ako ich nazvat nemaju pochopenie pre materializmus a egoizmus co prevlada v ,,nasom svete" a oni pre svoje potesenie a chore hlavy mrzacia vlastne deti
@ktochytavzite je to slabé, ale je to bezpravie žien presne takisto oko v Afrike.... Nemajú právo povedať si svoj názor, o to tu ide.. Čiže obriezka je niečo odvratne, a pritom je to tam zaužívané a oni to nijak odvratne neberú, ale to, že tu naši Slovania si svokor alebo zemepan vzali prvú noc s vydatou ženou, to už nič nie je... Nebolo to odvratne, že matka vydala dcéru za mladého chlapca, ale ten mužský penis prvý do nej strčil svah, svokor mladej, alebo zemepan-starosta, ktorý ich v meste mal týmpádom každý deň nejakú inu.. Afrických mužov vykasteovat a Európanov nechať tak.. Trosku rozdiel robíš medzi Európou a Afrikou a pritom každý chlap a každý penis je to iste
@ktochytavzite kedze som mala kontakt s africankami a dosla rec aj na taketo veci, tak ano. Podla ich slov, najhorsie je prvykrat, u niektorych zien nanajvys do prveho porodu. Potom je to uz "roztahane" a chlapi potom nasledne nahanaju "uzsie"🤷♀️🤷♀️
A kelti su dnesni iri a skoti, pozostatky keltov mas aj u slovakov. Germani su nemci. Vikingovia- dani, nori, fini, svedi....to nie su vymrete narody, ale vyvinuli sa a dalej rozclenili. A tiez slovania mali svoje neresti -tiez urcite mucenicke praktiky ci uz hore spominana prva noc atd...
@ktochytavzite ešte chcem reagovať že si napísala na to právo prvej noci, že tak zvrhle to nebolo, nic z čoho by si grcala... Ja sa ta pýtam, čo také musí ženu postihnúť, aby to bolo na vracanie menej ci viac, ak je aj jedno aj druhé zasahovanie do jej práv? Právo ženy sa musí merať nejakým meritkom, aby bolo tebe zle? Sak aj jedno aj druhé je na grcanie = nema právo sa rozhodnúť
@ktochytavzite ja tiez myslim ze s tymi milencami u tychto zien je to hlupost. Za prve urcite nemaju chut na sex povacsine pripadov tak ako my co sme toto nepodstupili. Napr mozem povedat ze okolo mna vela zien len po porode a zasivani co sa robi uplne inym sposobom ako obriezka stratili chut na sex. Takze toto sa mi nezda a za druhe tie co maju uplnu faraonsku tak ich po prvom sexe vraj znova zasiju az do porodu. Inak toto nechapem cize oni maju sex len raz aj to za ucelom splodenia dietata alebo ako? A musi to byt neskutocna bolest ked ju chlap este aj potom rozreze a hned ide do nej ja si to nechcem ani predstavit.
@habibim ak mozem vstupit do vasej debaty este podla mna by sa tiez nemuselo porovnavat co je horsie. Kazdy clovek napr znasa aj psychicke traumy inak povedzme. Niekto to hodi za hlavu niekto si zoberie zivot nezvladne to. Napr cp mi teraz tak napadne ked zena potrati dietatko. Niektora napr mpja mamka sa s tym vyrovna lebo prezila vela zleho a je silna. Aj ked ty nikdy nevies presne co ten druhy citi. Moze sa usmievat a pritom trpi. Ina zena by sa s tym nemusela vyrovnat az tak dobre. Falt nie som feministka ale stale tvrdim ze zena si toho vytrpi za svoj zivot az az a stale sme znevyhodnovane a utlacane aj ked u nas to uz skoro vobec nje je badatelne. Teda ako kde. Ale pre mna je toto taka vec ja neviem strasne to so mnou zatriaslo. Proste je to male nevinne dieta ktore nema poznat zlo a bolest. Matka ho ma chranit. Ked napr ako to dvpjrocne dievcatko hodia na zem pred celou osadou uz len to je strasne potupujuce. A to co mu spravia ako fakt ja by som tam nemohla bht asi by som tym ludom v tej chvili ublizila nejak. Ked dvojrocne dieta krici ze chce zomriet. Tp je nieco sialene fakt proste nedokazem sa s tym akosi zmierit.
Véd o tom píšem, nemôže sa hovoriť o jednom práve žien menej alebo ako menejcennom, ako o druhom práve.... Všetko, čo sa ženám vykonáva bez ich slobodnej vôle a povolenia, je proti jej pravu... A nemôže sa to právo merať meritkom... Lebo ako si napísala, každá žena má iné vnímanie situácie a inak to na jej psychiku dolahne...
Ktochytavzite napísala, že treba riešiť chlapov... No ja si práve naopak myslím, že tým, že sú ženy silnejšie v psychickej sfére a taktiež aj rozumovo, že zmena sveta spočíva v tom, ako sa ženy zachovajú, vyucia svoje dcéry a najmä svojich synov, aby také zverstvá, ako chlapi, nepachali
@habibim nepachali a taktiez aby si to nenechali na sebe pachat tym ze si budu vazit same seba. Na tom by tiez mali popracovat. Nie brat to tak ze co mi povie chlap to je svate a to musim vykonat.
Ťažko je ženu, ktorá celý život bola vychovávana, že čo chlap povie, tak musí byť, preorientovať na tvoje, moje alebo zmýšľanie inych žien v Európe... To jednoducho neide a niektoré to ani nechcu... Waris sa nepáčilo, ako žije, sama sa tomu postavila, odišla a ukázala svetu, že sa dá aj inak... Ale nezabúdajme ženy, že veľa kníh a veľa najmä filmov je urobený h pol na pol... Pol pravdy a pol lži.. Urobene tak, aby to s citlivými povahami zamavalo, kvôli dotáciám, ktoré ani nepôjdu tam, kde majú, čo je škoda..atd atď...
@habibim s tymi filmali a knihami mas pravdu. Jeden typek ktoreho sledujem a pise knihy o tomto hovoril ze ho oslovili aby pisal pre nich a ze mu vymyslia nejaky pribeh co ludi chyti za srdce akoze mal nejake problemy atd. V pripade warris ale nemyslim ze by to tak bolo zeby az tak daleko zasli aj ked clovek nikdy nema istotu. Ale ten film je uplny slaby odvar toho ako vyzera skutocnost tohto problemu. Nebola som tam sice videla som len tie dokumenty citala pocuvala vypovede ale je mi jasne ze realita je vzdy ovela horsia nez to ludia vidia na obrazovke alebo si dokazu predstavit. Uz len ta predstava ze ti niekto do ziveho muasa napicha trne a necha tam tyzdne..no nejdem uz ani viac o tom pisat. Naco.. a ano viem ze je to tazke zmenit takto niekoho zmyslanie ale v urcitych pripadoch nie nemozne.
Tie určite prípady môžeš zmeniť, vo svojej blízkosti, blízke tvojej kultúre, tvojmu zmýšľanie, ženám, ktoré sú tu a teraz, blízko teba a nemajú možnosť alebo odvahu samé to urobiť... Ale takto svetsky a takto svetový problém len veľmi ťažko zmeníš...
Napr.kolko deti tu ostáva bez rodičov, deti utečencov, ktoré sa dostanú do Európy a sú pokope na nejakom mieste a čakajú... A nikto ich nechce... Prečo? Lebo sú utecenecke, čierne, inej kultúry, inej národnosti, iného VIEROVYZNANIA... A Európania sú niečo viac ako ony... Aspoň mne to tak príde... U nás v Bosne, máš mome talne cez 6000utecencov.. (6000, a na svk sa išli pokakat kvôli kvotam odhadom 290ks)..kto im pomáha? Obyčajní ľudia, ktorí momentálne v dnešných dňoch, keď majú ramazan, navaria večeru a odnesú im teplé slané a sladké jedlá, aby aspoň trochu prestali myslieť, že uviazli na hraniciach medzi Európou a nejakou cudnou chudobnou zemou... EÚ tu chodí každý mesiac jak na koni, aby ich videli... Vidia, povedia svoje myšlienky, dodajú nejaké peniazky a to je všetko... Ale Bože chráň, aby ich pustili ďalej... Toto sú veci, ktoré treba riešiť tu a teraz... A nie meniť tradície, alebo robiť osvetu, tam, kde o to nestoja
@derdia No Afričania, ktorí sú túto tradíciu vymysleli aj dnes spia s 12rocnymi (za ženu berú každú menstruujucu). V afrických kmeňoch je to bežné tak ako to bolo za stredoveku v Európe). 😔 Nie je to o žiadnom jednom človeku. Je to 2-3.000r starý zvyk.
@lenkakravcova ale je to strasne... Tak ci tak.
@habibim no ale je to velmi slaby odvar oproti dnesnej Afrike a este tu vidiˇ tem rozdiel,ze toto uz u nas sa nerobi.Inak som hrda na to ze Slovania neboli dako moc zvrateni,ty nie?
@vevesh hej to viem akuraz jeltmi som si nebola ista,lebo ked sa stretli s germanmi,ze vymizli.
Inak s tou roztahanostou ja nvm ako asi u kt zeny,ved aj ta waris ma dozivotnu traumu z toho,plus ak ta zakopu do zeme a nechaju ta naposoas divej zveri ako v tom filme.
Inak ja som tiez citala knihu,nedavno sa to odohralo po roku 2000,kde tieto Africke kmene naoadali Saudi tusim,moslimi ,myslim ze Saudi to boli a naoadali taketo kmene ,podplili pobrali male dievcata,cestou ich poobchytavali,niekotre nemali to stastie a znasilnili,este ze si vravelu ti Saudi ze ake su uzske tie dievcatka a ten druhy,ze su deti ze musia byt take.No a potom ich oredsli do otroctva Saudom,jedna sa dostala do rodiny ale potom ju obtazival domacej manzel,tak ju dali do anglicka ,kde sa dostala do rodiny nejakeho saudskeho diplomata,na cierno tam bola dalej otrokyniu az nejako utiekla ,mala stastie a dostala sa na slibodu,a toro sa deje asi stale,tiez hrozne.
Inak moslimi mozu mat otrokov?Tusim sa to rozoberali v inej diskusii amozu
@lenkakravcova a nahodou ako je to s otrokmi u moslimov nevies?
@ktochytavzite oficialne nemozu. Ale ked mas peniaze a moc, sama vies, ze je to mozne-aj v eu. Obchod s bielym masom prekvita hlavne v zapadnych rozvinutych krajinach😒😒
@nistika pravo ,pravo,to su slova ,tiez poviem odkial,pokial nie kazde oravo je aj eticky spravne,je to tiez uhol pohladu kazdeho,uz ken tvoj pohlad na porovnavanie nausnic a ibriezky je iny ako moj,autorky.
A ci navrhujes ty?Vzdelanie ale kde naberu na to oeniaze ked tam manu chudobu??
@ktochytavzite a s tym "roztiahnutim" mi rozpravali same zeny. Podla mna, keby sa to neroztiahlo, tak by zeny dali chlapom maximalne 1 dieta a cau, hladaj novu...a nie, ze normalne mavaju aj 8-10 deti (a zena je plodna 12hodin v mesiaci pri pravidelnej ovulacii, ktoru, ak si na pokraji hladu, nemas takmer vobec, takisto ako absentuje aj menstruacia...)
@ktochytavzite ludske prava su zakladne a vzdy eticky spravne. eticky nespravne je ich porusovanie. preto mame chartu osn ty si proste myslis ze europania su viac ze nas sposob zivota je lepsi...ok mame zivotnu uroven, nerobime obriezky sme v priemere asi vzdelanejsi....ale africania su spokojnejsi usmievavejsi a k sebe ludskejsi / i ked maju obriezky....preco to tak je? a kto vlastne urcuje co je lepsie? co je vlastne u spesny clovek? ak by sem kazda napisala ako vyzera uspesny clovek alebo co znamena dokonalost, bolo by to 30 totalne odlisnych ludi s totalne odlisnymi zaujmami a hodnotami....nic ako dokonalost nieje a preto sa neda ani odhadnut kto je k nej blizsie. tvoja kultura a sposob zivota je iny a nedokazes akceptovat ze niekto moze byt stastny aj ked zije podla teba v totalnej r.ti....
vzdelanie osveta toto vsetko robia misionari dobrovolnici zadarmo...socialni pracovnici napriklad ktorymi ako som si vsimla na kobyle zvlast opovrhuju.
@ktochytavzite každý kto upiera práva ženy je podľa mňa zvrátený, či už Slovania lebo orientalci
Akurát som pozerala tento film, dávali opakovanie. Videla som to už veľa rokov dozadu a bolo mi z toho strašne zle, hlavne keď tam ukazujú ako tie obriezky robia malým dievčatám. Mám doma skoro 3 ročné dievčatko a keď si predstavím, že by jej teraz niekto niečo takéto spravil....A tam to berú ako bežnú vec, matky dcéry samé nosia, špinavými nástrojmi, zaživa, v bolestiach, infekcie, žiadne lieky. Je to choré a zvrátené.😢😢😢😢😢😢
@ktochytavzite Otroci sú úplne iná téma. Počas vojny nesmeli moslimovia zabíjať starých, ženy a deti. Keď ale ostali same, mohli ich vziať do otroctva. Otroctvo tam však nefungovalo ako otroctvo v Amerike. Mlo sa to robiť tak ze daný "otrok" s tým súhlasil že takto bude pracovať - za jedlo, ochranu, bývanie (vpodstate ako sluha). Po určitom čase mohol byť z otroctva prepustený (bud pri dobrej službe, alebo po určitých rokoch - boli k tomu vyzývani Koranom ). Pri prepustení mu jeho pán dal aj nejakú odmenu aby vedel začať nový život sám. Ú žien sa častokrát stávalo že si ich ich pani vzali za manželky (so všetkými právami-dedenie atď).
Pan sa k otrokovi mal správať dobre. Dobre ho živiť, dat mu dobre bývanie a ochranu, otrokyne sa nemuseli zahalovat ak nechceli. Nesmel ho biť, nechať o hlade.. Atď
Proste skôr to malo byt ako zamestnanec za bývanie a jedlo, nie otrok ako na trstinových poliach v USA, alebo co predvádzajú niektorí prívrženci ISis.
@nistika a potom co mas proti potratom?Je to tiez ludske oravo zeny nakladat so svojim zivitom ako chce.
Tieto prava robili tiez ludia a za mna je v tomto prvorade dieta,ohrozene a tyrane ,nepozerala by som sa a neobhajivala by sim tam chlipnist muziv s tym ze to je "tradicia"
@nistika nie zivotom ale telom
@lenkakravcova ako si to pekne osoravedlnila to otroctvo;)Nechcem rypat ale tak otrok je itrok,sluha je sluha,olatili moslimovia tym otrokom za pracu?
@ktochytavzite zena ma pravo rozhodnut sa ci sa stane mtkou suhlasim ale nema pravo sa rozhodnut ci zabije dalsi zivot ktory za nic nemoze - z hladiska ludskych prav, nasa kulturra samozrejme tvrdi nieco ine. mame antikoncepciu, moznost adopcie rozne moznosti naozaj....takze cesta tu je ale nechat si vyskriabat dieta je pohodlnejsie....
tu sa nejedna o chlipnost muzov....ti muzi nemaju lepsi sex s tymi zenami za to ze su obrezane....neviem preco a kedy to vzniklo ale jednoducho je to nejaka uz kultura....ale toto tazko vysvetlovat...ty si sa rozhodla ze su to chlipni podludia....diskusia ma zmysel ak sa chce clovek nieco naucit, ak je ochotny byt otvoreny novym perspektivam.
akurat minule som pozerala dokument o nekvalitnych potravinach - daju ti super obal s krasnym obrazkom a pomenovanim mas pocit ze mas super uzasne zdrave jedlo....potom si precitas zlozenie a zistis ze je to odpad, ale tvoj rozum sa uz raz rozhodol ze to chces tak si to napriek tomu kupis....takto to plati zial vo vsetkom....ty si sa uz rozhodla ze su menejcenni a nechces si nechat pretvorit nazor.
@nistika nie to su ludske orava,kt ty ibhajujes alebo sa na ne odvolavas,zena si so svojim ,telom maternicou moze robit co chce,to ta nepusti.Nie kazdy chce brat Hak nakolko ma to vela nez ucinkov okus nici to prirodu,ovolyvnuje generqcie a ich plodnost. A teda ori obriezke tiez dievcata umieraju,to mozu?Ale nie mame ludske orava ,tak nech di umieraju nadalej lebo nemozme ivolyvnit naruzivost ich muziv.
@ktochytavzite toto nema vyznam naozaj...ludska sloboda sa konci tam, kde sa zacina sloboda noveho cloveka....tu nejde o zeninu maternicu nech si ju da aj odstranit to je jej vec ale az po porode....su prezervativy, adopcie analny sex ja neviem neverim ze toto musim obhajovat....nemozu dievcata umierat pri obriezke ja tvrdim ze treba na tom pracovat ale humanne tak aby oni chceli to zmenit....ty tu v porovnani s obriezkou navrhujes genocidu....naozaj koncim lebo toto nema zmysel...nechces to vidiet inak prosim nemusis....chvala bohu mame na to nejake prava osn tu je, genocidu dufam nedovoli a to staci.
@ktochytavzite a inak nie len muzi su tam naruzivi, ale aj zeny ;) tento tvoj pohlad na chlapov je zvlastny :D

@ktochytavzite kedy by sa to podla teba malo zastavit? kedy dosiahne afrika ten stav, pre europana postacujuci? co sa stane dovtedy? ako to poznaci hodnoty na celom svete? aku hodnotu za ten cas nadobudnu ludske prava? aky odkaz by to prinieslo celemu svetu?