Trhlina - Tribeč
Videla som už pred pár rokmi film, teraz som sa však dostala ku knihe a nakoľko som vášnivá čitateľka rozhodla som sa knihu prečítať. Film si už do detailov nepamätám, viem že tam boli spomenuté aj iné zmiznutia, ale nezdá sa mi, že do takých detailov ako sú spomenuté v knihe, preto ma to celkom zaujalo, napríklad aj ten o Lucii Zaťkovej ktorá sa tam stratila, neskôr vyšiel článok, ktorý som našla aj ja na internete, že sa po 30 hodinách našla s dorezanymi rukami, ale nikde som nenašla aký dôvod tých rôznych poranení uviedla. Nezaujímali ste sa niekto o to, alebo o iné prípady a neviete mi povedať viac? Ďakujem
Aj mňa, ale nikdy som to neskúmala a nepátrala po tom, tak možno niekto niečo napíše 🙂
Odporúčam video na youtube kanál pod lampou baba má o tom video na štýl fakty vs fikce má to perfektne spracované všetky tie prípady čo sú spomenuté v knihe
Ja len pridám, že chodím často do Zlatna na huby.... Nikdy som sa "nestratila"....ani nič "zvláštne" som nikdy nevidela, nepočula....a to som už odchádzala domov aj za šera..... Avšak dcéru tam nedostanem😃😃😃 často tam vídam partie mladých ľudí , ale neviem, či turistika, či iný zámer.... Len podotýkam, je tam krásne, hubársky raj...chodím tam bez akéhokoľvek strachu.. to len na okraj 😉
Čítala som knihu, aj videla film (ten je úplne od veci, keby som predtým nečítala tu knihu, ani nepochopím, o čom je tam akože reč). Podľa mňa je to jednoducho fikcia pána Kariku,ktorú "napasoval" na nejaké legendy. On ma taky celkový štýl písania, vždy prispôsobí svoje rozprávanie istej miestnej legende (Smršť, Priepasť)
To, ze sa tam stratila dotyčná slečna, tak rovnako kľudne sa mohla stratiť aj v Tatrách, a nevyvolalo by to asi takú senzáciu. No šlo o "legendárny Tribeč" takže bolo okolo toho viac rečí.
a je to pravda?
Karika zmenil môj názor na slovenských autorov mne sa jeho knihy veľmi dobre čítali. Top topov je pre mňa Strach.
Zmiznutia sú reálne, to sa da ľahko dohľadat , ale nazor si musí spraviť každý sám, ja verím na takéto veci, takže ja som otvorená aj možnosti že sa tam dejú veci nadprirodzene
@limoncino to je zaujimave, moj nazor na neho je praveze negativny ale nedopustila by som aby to vrhlo tien na tych par dobrych. On velmi zvlastne pise, ako by na niecom fical, ma divne nepravdepodobne unahlene zavery pribehov, uplne smiesne niektore casti, akoby ani nepatrili do knihy. A neznesie kritiku 😃
@babulkomale áno, Karika je spisovateľ s dosť špecifickým spôsobom písania, ktorý nebude sedieť každému. Mne sa páčia od neho knihy, ale nie všetky.
Ja ešte dodám, že keď idem na huby na Tribeč, väčšinou sama ..... 😃
My sme boli s priateľom na prechádzke tade, mala som tam taký zvláštny pocit, že určite zablúdime..... bububu
@babulkomale ja som trochu psycho tak možno preto mi sedí. Mne sa napríklad nepáči ako píše Dán, ale ja čítam malo slovenských autorov
@nitranka03 zle na to ides. Musis im vsetkym napisat ake to tam je strasne, co vsetke cudne si tam zazila a videla ... aby Ti tam na tie huby nikto nechodil 😀
A aj medvede tam urcite su premnozene ...
@aalt haha...nič tam nie je strašidelné.... Je tam nádherné ticho na reset hlavy..... A zhodou okolností, bol tam v septembri zatúlaný maco, ten ktorý sa pohyboval v okruhu Vrable-Zm- Levice..... Kto sa bojí, nech nechodí do lesa....😉 Inak našla som tam 0.50 haliernik z r.1965 .... Ale žiadny iný poklad 😃
Mňa len jedno štve.Som od Zm tiež tam často chodíme šak aj tu v dedine máme les aj odtial sa tam dá dostať na ten smer ale strašne vela ludí tam odvtedy chodí.Jak sa vydala tá kniha a bol film len bordel tam je .Dovtedy celkom prázdny les býval ani pes tam neštekol.Už sa tam o samote nedá ani riadne poprechádzať.Vždy tam stretnete dosť ludí
@limoncino to je milé, že psycho 🙂
@babulkomale 😄😄

Ja sa “pripnem” ak smiem, táto téma ma vždy zaujímala 😁