icon

Video o učiteľke z Budče šokuje verejnosť

vierkainka
11. jún 2024

Ženy ahojte.
Videli ste to video o tej učiteľke z MŠ,ktora doslova drme,taha a bije to malé dievčatko?😔💔💔💔😢Ja som to videla teraz.. su 2 videá o tom na FB a plačem.....neubranila som sa slzám...je to hrozné....Velmi mi bolo ľúto toho dievčatka 😔😔😔Taka drobná,satocky mala a tak strasne ju ta učiteľka tahala za vlásky 😭😭😭😭

simona1306
12. jún 2024

@beronsche mozno na to ludia nedozreli, ale nedozreli mozno aj preto, ako to spolocnost vnima ... ja mam napriklad dva a pol rocnu dcerku, od malinka tvrdohlavu, bojuje za to co chce az do vysilenia, tazko sa jej da v klude nieco vysvetlit a dohodnut sa s nou. Hadze sa o zem, krici, rozhadzuje vecami. A viete kolkokrat na detskom ihrisku som dostala od matiek vynadane ? naco chodim s dcerou na ihrisko, ked sa nevie spravat, co som to za matku , ze si neviem vychovat dieta , ze ONY maju ulazkove dieta ktore sa nikdy o zem nehodilo a nie su zvedave na amoky mojho dietata a mame ist radsej z ihriska prec , lebo ich deti sa boja kriku... su deti a deti.. Niektore svoje emocie prejavuju menej, niektore viac a niektore tak extremne, ze sa snimi neda nic ine ... a ak je takyto natlak na rodicov , tak ako sa to da nezlyhat ? ked mozno v tej chvili je to to jedine , co mozu spravit ... Ja urcite neobhajujem spravanie ucitelky na tom videu, je to pedagog, ktory pouzil nasilie na cudzie dieta, co je samozrejme neakceptovatelne ... ale obhajujem skor rodicov, ktory maju fakt niekedy velmi narocne deti, a mozno ta jedna vychovna po zadku v najkritickejsich situaciach je to jedine, co pomoze ...

nazu
12. jún 2024

@miskakyska vidím to presne tak isto ako ty

simona20201309
12. jún 2024

@miskakyska asi si nevidela to video. Dievčatko za vlasy dvihne do vzduchu. Počuť aj plač.

jana_eyre_2
12. jún 2024

@jamimo presne toto s tými oznamami si všímam aj ja.. okrem toho, nikto nemá ani chuť u nás komunikovať normálne, ľudsky.. nikde sa mi tak často nestáva že niekto reaguje pasívne agresívne ako sa stáva tu na Slovensku..

nazu
12. jún 2024

@simona20201309 video čo je v NČ a na Topkách? To ju tak za ruku zdrapla, že ju podvihlo, nie za vlasy.

jamimo
12. jún 2024

@jana_eyre_2 pravdu máš 👍 Tak zjednodušene: Myšlienka👉 Slovo 👉Čin.... V slovenskom národe je skutočne veľa zla, nenávisti, negativizmu, agresie... (osobne si. myslím, že aj vždy bolo) Myslím si, že sme veľmi nešťastný národ, vnútorne chorý národ, jednotlivci... Stretávam sa s prejavmi vnútornej frustrácie denne. Veru škoda, mnohým by prospelo prečítať minimálne knihu od Ctibora Bezdeka
https://www.martinus.sk/120181-etikoterapie/kniha
Kopírujem z netu:
NAJDÔLEŽITEJŠÍ VZŤAH VO VAŠOM ŽIVOTE JE VZŤAH, KTORÝ MÁTE SAMI SO SEBOU. OD NEHO SA ODVÍJAJÚ VAŠE VZŤAHY S OSTATNÝMI ĽUĎMI A AJ VÁŠ ZDRAVOTNÝ STAV. O tomto je etikoterapia – liečba zlozvykov mysle, ktoré vedú k negatívnym emóciám a liečba nesprávnych postojov k sebe, k druhým i k svetu okolo seba.

galioska
12. jún 2024

@miskakyska ani to tahanie za ruku sa mi nepaci, ucitelka vyzera nervozna a dieta sa od nej odtahuje, toto asi nebude jednorazovka ...

jamimo
12. jún 2024

@simona20201309 a nie? Sa pozri tak 60 rokov späť ( menej aj viac) ako sa zaobchádzalo s deťmi a ženami na vidieku.... Obmedzené myslenie na úrovni stredoveku, buranské vyjadrovanie, posmešky, nálepkovanie, rôzne prejavy závisti a nenávisti. A trvá to dodnes. Genetiku nevyčúraš. Krv nie je voda. (napr. dnes sa bežne v psychlógii a psychiatrii hovorí o prenose generačnej traumy).
Všimni si aj tie staré fotografie. Neskutočný smútok a žiaľ, prázdnota v očiach. (oči, okná do duše)
Nuž ale... Ako sa to spieva?... Stredovek neskončil stredovek trvááá....
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/2682...
https://www.denik.cz/historie/jak-rodice-tresta...
https://www.postoj.sk/21019/ako-spravne-bit-deti-
PS: Videla si film Zuzka Hraškovie?

oblecenie99
12. jún 2024

@jamimo U nás ani neexistuje len taká fráza "ako sa máš-dobre" 🙈 Skús sa niekoho na to opýtať, dozvieš sa o jeho každom trápení, krivde či zdravotných problémoch. Čo si ja od detstva po dnešok pamätám, čo rodinné posedenie z akejkoľvek príležitosti, to predbiehanie sa, kto má viac trapenia v živote.

monnci2226
12. jún 2024

@miskakyska
@nazu
na druhej strane tejto diskusie boli linky na fb ktore sa teraz uz pustit nedaju (ja som to pozetala rano) a teda tam to bolo zretelne vidno aku ju chmatla za vlasy a tak zdvihla.... tie videa co su na topkach a v novom case su slabucky odvar toho co som ja videla na tych vymazanych videách...

miskakyska
12. jún 2024

@oblecenie99 zvyknem odpovedať "keby bolo lepšie,tak nevydržím" čo vieš ľuďom furt odpovedať

miskakyska
12. jún 2024

@monnci2226 fakt?..tie som nevidela..bola som v tom, že v obehu sú len tie dve..😱

simona20201309
12. jún 2024

@nazu videla som video kde bolo dosť dobré vidno ze ju potiahla za vlasy. A je to úplne jedno... ani psa tak nepotiahnem

jamimo
12. jún 2024

@oblecenie99 👍👍👍Presne, poznám, aj z rodiny.
NedajBoh 👆 že si zdravá, inteligentná, úspešná, dobre si sa vydala, pekná, podnikáš, máš dobrý job, máš určitú normu a hranicu osobnej kultúry a požiadavky na okolie a prostredie v ktorom žiješ... Tak už si PANI, PANIČKA Dôležitá, rozmaznaná, fajnová a ešte neviem aká. Dlhé roky sme žili v zahraničí, vrátili sa, nezvykli si, sorry.... momentálne sa sťahujeme ( doťahujeme veci na koniec júna) natrvalo a som šťastná prešťastná. Veľa cestujeme, nech už som stretla kohokoľvek v akejkoľvek krajine, pracovisku, úrade, nemocnici, vierovyznania, chudobe, bohatstve, fakt som nestretla národ tak negatívne naladený 🤷‍♀️

galioska
12. jún 2024

aha tak ich je viac, pekne... snad sa to riesi

jamimo
12. jún 2024

@miskakyska alebo? Ako sa máš? Čo ti poviem, trochu lepšie ako drátom do oka... To povedal mojej mame synovcov syn vo veku 10 rokov 🤨

dorottka
12. jún 2024

@jamimo Suhlasim s tebou, len tie fotografie, to nie je pravda, ludia maju take merave pohlady, pretoze museli bez pohnutia stat strasne dlhe minuty, inak fotka nevysla a vyslo to strasne draho robit opakovany pokus. Z minulosti ziadnu veselu fotku nema nikto prave preto, momentky mozne neboli a usmev drzat 15 minut a viac sa proste nedalo.

beronsche
12. jún 2024

@simona1306 ja sa na to pozerám skôr tak, že tá jedna po zadku je jediné, čoho je rodič vo vyhrotenej situácii schopný.
Nemyslím to teraz ako výčitku, stáva sa to..
Problemom je, ak sa to berie ako výchovný prostriedok, ak rodič nie je schopný vidieť, že to je zlyhanie. Takže žiadne obhajovanie nie je na mieste..
A to píšem ako matka extra náročného tvrdohlavého dieťaťa (obdobie vzdoru od 2,5r do 7r 🤪, čiste peklo u nás...), ktorá žiaľ tiež pár x zlyhala..

Inak, to o tom ihrisku, čo píšeš je fakt nonsens, to čo sú za osoby, že si toto dovolia?

moonlight1210
12. jún 2024

@jamimo kedysi bolo v mode tvarit sa na portretnej foto vazne, nie vysmiato.
Mame v rodine X starych svadobnych foto (ta klasika s karafiatmi a asparagom, pre zavesom a podobne), kde sa obaja tvaria, akoby prave prisli z karu a nie z kostola po sobasi.

Proste to tak vtedy bolo. Posobi to sice depresivne a ponuro, ale zaver, ze beznadej, prazdne okna do duse - to by som z toho nerobila.

nazu
12. jún 2024

@monnci2226
@simona20201309
To som nevedela. Škoda, že už nie sú, mali to dať do správ, nech vedia, čo je to za hyenu.

jamimo
12. jún 2024

@moonlight1210 ok, môže byť. Ale aj tak to nemení fakt o zlom zaobchádzaní s deťmi, ženami...

jamimo
12. jún 2024

@dorottka môže byť, uznávam. Nič to však nemení na fakte, ako sa zaobchádzalo s deťmi, ženami...

zuzana76
12. jún 2024

@jamimo ano, aj ja si to vsimam,ale ak pracujes s ludmi,takvies, ze su schopni ti aj vyvalit dvere do ordinacie, chapem lekara, ktoreho to uz dožralo

marsmykkok
12. jún 2024

Slováci sú divná nátura, bez charakteru, večne nespokojní, neochotní urobiť niečo pre úspech, len šomrať. Už len to veľa hovorí, že napríklad gayov mi väčšina ľudí najradšej upálila na hranici alebo aspoň zavrela niekde skade už nevylezú-nech nepohoršujú spoločnosť a rovnaká tá istá väčšina volila geja za prezidenta, hoci je to verejné tajomstvo že je to gej. Ale zrazu to nevidela.

jamimo
12. jún 2024

@zuzana76 rozumiem... nie vyvaliť dvere. Iným spôsobom napísať. Aj to je prejav "niečoho" A aká akcia taká reakcia a opačne 😉

jamimo
12. jún 2024

@marsmykkok takých príkladov je milión 🙈

gubka2023
Odpoveď bola odstránená
beronsche
12. jún 2024

@gubka2023 keď dôjdu argumenty, prichádza na rad výsmech.. 🙂
Inak, je zaujímavé, že napísať, že niekto výchovnú schvaľuje, je ok. Avšak napísať, že to niekto neschvaľuje, to uz je moralizovanie bio matky.
(Vieš vôbec, čo sa označuje ako bio?)

zuzana76
12. jún 2024

@jamimo aj ja rozumiem, pises mi o slovenskej mentalite z duse. Bohuzial sme zakomplexovaný zadubený narod. Celkovo, celkove posobenie a vyzarovanie. Su tu aj dobrosrdecni a uzasni ludia.

gubka2023
Odpoveď bola odstránená