Problém s učiteľkou

fajnova
2. jún 2015

Dievcata, taka som nahnevana a neviem, co mam robit. Mam doma siestaka a minule priniesol zo skoly trojku. pisali pisomku a potom si ju ziaci navzajom opravovali. mojmu synovi to niektory zo spoluziakov zle ohodnotil a dostal trojku do ziackej bez toho, aby to ucitelka aspon videla. no super. tak som jej napisala (podotykam prvy krat v zivote som pisala odkaz do skoly) velmi slusne,ze ju pekne prosim, aby to este raz prekontrolovala, dakujem, dovidenia. na to maly prisiel zo slzami na krajicku, ze učitelka sa mu vysmiala, ze tvoja mama si mysli, ze je najmudrejsia na svete, ale nie je taka mudra 😒 ano, toto povedala... mam sa ohradit? stazovat? nechat to tak? dakujem za nazory

janinah
2. jún 2015

šla by som tam osobne s písomkou a popri tom by som sa opýtala...čo presne ste mi odkázala po synovi?

snopkulka
2. jún 2015

nacupitala by som do školy priamo za pani učiteľkou a nech ti priamo do očí zopakuje, čo povedala synovi, lebo máš pocit, že si zle počula 😅 nenechaj to len tak.... buď nad vecou, choď tam kľudná, žiadne otáčky nad 200, pohoda-klídek-tabáček 🙂

guinevre
2. jún 2015

@fajnova Si si na 100% ista, ze tam neboli chyby? Mozno aj skontrolovala a ma pravdu. Ked nie, tak by som osobne isla sa s nou porozpravat.

hradnapani
2. jún 2015

@fajnova slusne by som sa jej isla opytat, ako to myslela s tym znamkovanim (nesla by som hned s tym, ako to myslela s tvojou mudrostou - to mozno (!) az neskor a ze ci si mysli, ze jej ziaci su mudrejsi ako ona, ked su schopni kvalifikovane znamkovat. Ak ano, nema v skole co hladat). Len sa drzat slusneho tonu, lebo ked je raz ucitelka podrazdena, lahko sa to otoci voci dietatu.

fajnova
autor
2. jún 2015

ved to sa bojim, aby si na neho nezasadla. lebo maly ma vyslovene prosil, aby som jej nic nehovorila, lebo sa jej boji. ona je strasne prisna a ziaci maju z nej strach.

natalym
2. jún 2015

@fajnova No veru by som sa išla spýtať, že som tomu odkazu nerozumela.

vroni
2. jún 2015

@fajnova, nuz, slusne by som zasla za pani ucitelkou, ze syn akosi domotal jej odkaz a ty si ho nepochopila, ze ci by ti nevysvetlila, kde vlastne bol problem (lebo pravdu povediac, syn naozaj mohol cosi pomotat a ist na ucitelku "s gulometom" moze byt kontraproduktivne) A uvidis, co sa dozvies. Potom mozes konat, ako uznas za vhodne, ci uz sa priatelsky podakovat alebo menej priatelsky pani ucitelke vysvetlit, ze tak ako ty nezhadzujes jej autoritu doma, tak si nezelas, aby ona zhadzovala tvoju v skole. S usmevom, slusne a razantne.

hradnapani
2. jún 2015

@fajnova treba s nou hovorit velmi diplomaticky - teda vyzdvihnut na zaciatku aj nejake dobre stranky jej vyucovania, ale jemne sa dotknut aj problemu. Ale plne chapem synove obavy - desila som sa toho, ked isla moja mama riesit do skoly nejake znamky (ktore boli fakt nepravom). Rozhodnite sa vy - ci este pockate ci sa nieco podobne nezopakuje.

sojaso
2. jún 2015

@fajnova nepisete, ci ste tu pisomku videli a ci tam naozaj boli chyby alebo preco si myslite, ze dostal trojku nepravom......myslim si, ze nie je problem ist za ucitelkou, ale je dolezite ako s nou budete hovorit, lebo povedzme si uprimne, neboli ste tam a nepoculi, co povedala, takze s tym by ste nepochodili, skor by som hovorila o tom, ze ma ta trojka mrzi a chcela by som vidiet, kde urobil chyby, aby sa to mohol doucit....

fajnova
autor
2. jún 2015

dakujem pekne za vsetky nazory
tu pisomku som samozrejme videla a viem, ze to mal vsetko spravne, len proste spoluziacka sa pomylila pri hodnoteni, preto mu vysla trojka. oni len nahlasovali pocet bodov a podla toho ucitelka zapisovala znamky. absolutne neprofesionalne konanie.

marhe
2. jún 2015

Treba sa vždy "biť" za svoje deti, či majú rok, dva, alebo či sú už dospelí. Dnešná doba si to vyžaduje. Žiaľ.

sojaso
2. jún 2015

@fajnova a neopravila mu to? No to je naozaj zvlastne jednanie a hlavne smutne

habibi78
2. jún 2015

@fajnova ohradit, stazovat, nenechat to tak.... co si to dovoluje?? ak ti chcela nieco povedat tak mala priamo a nie takto odkazovat po dietati koza hlupa!!!! a trvala by som na opraveni znamky, ide o princip, o pravdu.... ako mame ucit deti aby boli pravdovravne a cestne ked uz ucitelka v skole sama taka nie je???

vamajka
2. jún 2015

Mali sme podobny problem ulohu z geometrie nas tretiak mal bez chyby no ucitelka mu ju celu preskrkala a dostal 4/5 . Podotykam bola to domaca uloha a robili sme ju spolu. Znamku mu dala aj na internet tak ma to dozralo isla som za nou osobne . Najskor bola nervozna tvrdila ,ze tomu nerozumiem no po dlhsej debate a vysvetlovaniu uznala,ze mam pravdu a znamku mu prepisala na1. Ucitelia si myslia,ze su najmudrejsi a dieta s rodicom si len velmi tazko uhaji svoju pravdu no ja som si bola na 100%ista. Tak som sa nedala a oplatilo sa. Dokonca sa mi aj omluvila. No aj tak si myslim , ak to bude citat niaka ucitelka, ze s ucitelom je len velmi tazke dokazat si svoju pravdu. Takze mile nase ucitelky nie len vy ste studovane a mate vo vsetklm pravdu, no aj nase deti a ich rodicia maju pravdu no s vami je velmi tazka komunikacia, tak sa niekedy nad sebou zamyslite a nekrivdite ziakom, ktorych ucite.

sorciera24
2. jún 2015

@vamajka ano, som ucitelka.....a nemylsim si, ze som najmudrejsia a mam pravdu...tu totiz nema nikto...pravda je dost relativny pojem!.....napr. najvacsiu chybu vidim prave v komunikacii medzi trojuholnikom ucitel-rodic-ziak.....ak ma rodic nejaky problem (ako vyssie spomenuty), tak odporucam osobnu konzultaciu (nie cez mail, ci cez dieta)...presne tak ako si to urobila aj ty!.....a mudrost ucitela spociva v tom, ze si vie svoju chybu aj priznat...ako v tvojom pripade....proste sa stane, nik nie je neomylny a nie sme chodiace encyklopedie......takze nehadzat vsetkych ucitelov do jedneho vreca!...ucime vase deti a vacsine z nas nam na detoch zalezi, aj na tom, co ich naucime! (samozrejme, su vynimky, ako vsade)...ale prave preto aj ako ucitel, aj ako rodic vzdy odporucam vykonzultovat problem osobne....lebo dieta si moze nieco primysliet, ucitel inak interpretovat, rodic vykomolit a je z toho riadna skomolenina, kt. ma od povodneho daleko...takze nebojte sa mili rodicia ist za ucitelmi (aby si nezasadli na vase deti)....otvorena komunikacia je doelzita a vacsina z ans ju len uvita! 🙂

bonaqa2013
2. jún 2015

Ach Bože ďalšia trúbeľa, ktorá si zmýlila povolanie a nemôže sa dočkať prázdnin.
Moju dcéru - chodí do 1 triedy učí tiež podobná a ešte hádam aj horšia ..... Niekedy zvažujem, že to napíšem tu na MK, aby ste mi poradili čo s tým. A či vôbec niečo.....

elenajezova
3. jún 2015

Pri takomto sposobe "opravy pisomiek" musi nutne prist k chybam. Aj ja mam s tym skusenosti, ze ked si deticky " opravuju pisomky " tak to tak dopadne. Mne si napriklad dcerka " zabudla " pripocitat 6 bodov, co samozrejme velmi skreslilo znamku. Aj minule zase opravovali deticky pisomku na priklady z matematiky a dcerka si zaratala ako chybu priklad, ktory mala vypocitany dobre. Podla mojho nazoru by deti nemali opravovatziadne pisomnky, lebo je to fakt nespolahlive.

marianna_peskova
27. júl 2015

Moja mama je učiteľka, bola som vychovávaná k úcte k učiteľom, starším ľuďom a vlastne ku všetkým. Takže nasledujúce riadky nie sú žiadne zaujaté útoky voči tomuto povolaniu.
Úplne na začiatok: učiteľ je platený za to, aby opravoval písomky, ktoré sám zadal. Ak to nechá na žiakoch/študentoch - nevidím v tom problém. Ale ak sa mu dieťa posťažuje, že "Aha, toto mi spolužiak zle opravil.", má sa na písomku jedným očkom mrknúť a prípadne opraviť chybu.
Zašla by som do školy a chcela vidieť písomku. Ak sa preukáže pravda na strane tvojho syna, nech vykoná nápravu - opraví známku. Nepožadovala by som ospravedlnenie sa pred triedou ani podobné ponižovanie.
To s tou neadekvátnou poznámkou na tvoju osobu si vyrieš, ako uznáš za vhodné. Svoj spôsob by som ti určite neporadila. 😎