Výbuch plynu - diskusia
Dobrý večer. Pred časom tu bola diskusia kde sa mamička pýtala, ako povedať svojej dcére , že jej otec mal úraz .Ležal vo vážnom stave na ARE, popálený, napojený na pľúcnu ventiláciu. .Písala, že mu vybuchol doma plyn.Zaujimalo by ma, ako to dcérka prijala a ako je na tom jej otec.Diskusiu už neviem vyhľadať, preto píšem nový príspevok .Ďakujem
Dobrý večer kľudne napíšte spravu to som ja
Mna to tiez zaujima, nejak verim v dobry progres toho pribehu 🙏🏻
Veľmi držím palce 🍀🍀🍀
@petraivet super pozbieral sa tešim sa veľmi s vami ale následky mať asi bude či ani tie nie.
@kiki68 dopadlo to veľmi dobre veľmi dobre už komunikuje volava s dcérou skoro každý deň ak vládze už nebude žiadna operácia nevie ani sam koľko tam bude nakoľko ma v hroznom stave celý chrbát
@petraivet toto mi velmi odlahlo, verim, ze to bude este dlhsia cesta, ale zije a dufam, ze sa vrati v co najlepsej kondicii do normalneho zivota 🙏🏻❤️🍀
@petraivet super pozbieral sa tešim sa veľmi s vami ale následky mať asi bude či ani tie nie.
@alickapusinka no to vám neviem povedať absolútne ale ak mam pravdu povedať prvý krát ako začal komunikovať tak nebolo mu vôbec rozumieť ale už lepšie a samozrejme ze bude mat jazvy a nie jednu ale to je nič hlavne ze žije
To je hotový zázrak pri 80% tela popáleného.Koľko mal transplantácii ?Ako dlho bol na plúcnej ventilácii?Dcérka je statočná.Veľmi vám držím palce, nech sa z toho dostane a má čo najmenej poúrazových následkov .
@alickapusinka no to vám neviem povedať absolútne ale ak mam pravdu povedať prvý krát ako začal komunikovať tak nebolo mu vôbec rozumieť ale už lepšie a samozrejme ze bude mat jazvy a nie jednu ale to je nič hlavne ze žije
@petraivet juj veru ľudský život sa neda ničim nahradiť.Super stal sa zazrak.Z najhoršieho je razom super dobre.
Tak to je zázrak na to ze mu dávali len 20% na prežitie operácii mal ak si dobre pamätám 8 ak nie 10 ale niekoľko hodinové na pľúcnej bol presne mesiac aj v umelom spánku taktiež mesiac
Tak to je zázrak na to ze mu dávali len 20% na prežitie operácii mal ak si dobre pamätám 8 ak nie 10 ale niekoľko hodinové na pľúcnej bol presne mesiac aj v umelom spánku taktiež mesiac
@petraivet Super že prežil a bude žiť hoci ho čaká dlhé zotavovanie. A je aj výhoda vek dcérky že si úplne neuvedomuje vážnosť vážnosť toho úrazu. Keby má o 5 rokov viac napríklad a googli o tom bolo by ešte horšie. Takto len vie že ocko sa lieči a je spokojná že si môžu volať.
@petraivet Super že prežil a bude žiť hoci ho čaká dlhé zotavovanie. A je aj výhoda vek dcérky že si úplne neuvedomuje vážnosť vážnosť toho úrazu. Keby má o 5 rokov viac napríklad a googli o tom bolo by ešte horšie. Takto len vie že ocko sa lieči a je spokojná že si môžu volať.
@marsmykkok to zotavovanie je úplne najmenej podľa mňa no hej ale prvý krát keď volali spolu tak plakala veľmi keď ho zbadala lebo mal ešte hadičku na dýchanie tak ona sama ho povzbudzovala a teraz ces víkend on ju lebo bola ona v nemocnici od štvrtku tak jej to dobre padlo a pochopila ze doktori mu pomáhajú ako jej pomohli
Veľké šťastie, že je nažive .Kedže má takmer celé telo popálené, veľká časť popálenin boli 3-4 stupňa keď mal toľko transplantácii kože.Ono najprv sa prekrýva umelou kožou ktorá sa po čase vymieňa za vlastnú kožu.Takže kľudne aj 10 operácii a jedna môže trvať i 7-8 hodín .Sú to ťažké, náročné operácie s veľkými stratami krvi kde sa spálená koža, podkožie,časť svalov, tkanív musi dôkladne zoškrabať do hĺbky, ku kostiam.Rekonvalescencia nebude jednoduchá, ešte ho čaká ťažká a dlhá cesta ale prvú prekážku prekonal.Je to statočný hrdina a verím tomu, že to dá a bude sa s dcérkou ešte dlho tešiť .
@petraivet silno držím prsty nech sa uzdraví.
@marsmykkok to zotavovanie je úplne najmenej podľa mňa no hej ale prvý krát keď volali spolu tak plakala veľmi keď ho zbadala lebo mal ešte hadičku na dýchanie tak ona sama ho povzbudzovala a teraz ces víkend on ju lebo bola ona v nemocnici od štvrtku tak jej to dobre padlo a pochopila ze doktori mu pomáhajú ako jej pomohli
@petraivet to sú výborné správy, držím palce nech sa mu to dobre hojí!
Tak včera som na to myslela, že ako ste asi dopadli. Chvalabohu, že to dobre dopadlo a držím veľmi veľmi palce v zotavovaní, veľa síl, nech sa čo najľahšie a najlepšie dostanete aspoň do ako takého normálu. Naozaj, veľa síl všetkým trom 💜
Klobúk dole, držím mu palceky a tebe a dcérke tiez, že to s ním tak statočne zvládate.

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-pripravit-dceru-na-vazny-zdravotny-stav-otca/?page=3#post-89132827