icon

Život, osud, prekliatie ?

essteresster
Dnes o 11:43

Ahojte dievčatá, v prvom rade toto nie je žiadna umelá inteligencia ale môj naozajstný rok 2025. ...
potrebujem sa vás úprimne opýtať, či to, čo žijem, je ešte normálny život, alebo už nejaké prekliatie, karma, zlé obdobie… naozaj neviem. Skúsim vám v skratke opísať môj posledný rok.
Po niekoľkých rokoch som sa vrátila bývať k rodičom. Mali veľký dom, brat sa odsťahoval a ja som bola po ťažkom rozchode. Spočiatku sme spolu fungovali celkom dobre. No rok 2025 sa zmenil na katastrofu.
Rodičia sa začali hádať kvôli úplným banalitam, až to vyústilo do situácie, keď otcovi „preplo“ a chcel podpáliť dom. Nejako sme to zvládli.
Vo februári mi môj partner oznámil, že náš vzťah končí. Vraj ma miluje, ale vracia sa k dieťaťu a manželke. V marci sa ku mne vrátil, ospravedlnil sa, že to tak nemyslel. Prosím, nesúďte ma – milovala som ho.
Krátko na to môj brat odpadol v práci. Z ničoho nič – leukémia. Veľmi rýchly a agresívny priebeh. V apríli bojoval o život. V deň, keď mi volali, že možno neprežije, stál môj partner na letisku a odlietal s ich synom a jeho matkou na dovolenku. Bola som zúfalá, zlomená a úplne sama.
Zrazu som musela držať nad vodou seba, domácnosť aj rodičov, ktorí sa psychicky zosypali. Ja sama som už cítila, že nevládzem – a tak to aj dopadlo. Odniesla ma sanitka, pár dní som bola v nemocnici. Rodičia sa zrútili ešte viac, báli sa, že prídu o obe deti.
Dostala som sa z toho a vrátila sa späť do bežného života. Chcela som odísť z práce do Bratislavy, byť bližšie pri bratovi, začať nový život. Nemohla som sa pozerať na bývalého partnera, ako si žije život s inou. Tešila som sa aspoň na zmenu prostredia. Mala som vybavený byt, bola som zbalená, všetko potvrdené.
Dva dni pred odchodom mi však zo štátnej správy zavolali, že z personálnych dôvodov moje preloženie rušia. Ostávam doma.
Ďalšia rana. Dva dni som preplakala zavretá v izbe a vybaľovala veci späť. Návrat do starej práce bol strašný. Nejako som si zvykla, bol september. Brata pustili z nemocnice – zatiaľ vyhral. Bola som neskutočne vďačná… ale radosť trvala len asi týždeň.
Krátko nato mal otec dopravnú nehodu. Stihol len zavolať mame, že niekde havaroval. My dve sme ho v noci našli – auto prevrátené na streche, zdemolované. Otec mal zlomené stavce, ale prežil. Riešili sme lieky, bolesti, dnes je na takých dávkach, že pôsobí ako živý zombie.
Do toho sa opäť ozval „pán“, ktorý stále uteká za inou, so sladkými rečami. Neverila som mu, ale z úcty k tomu, čo sme prežili, sme zostali aspoň kamaráti.
V novembri mal môj brat autonehodu – našťastie bez zranení. O týždeň neskôr havarovala mama. Tiež „len“ plechy, ale psychika rodiny už bola na dne.
Prišli Vianoce. Boli krásne. Boli sme vďační, že sme to všetko prežili a že sme spolu.
A potom zaklopal na dvere nášho domu môj bývalý partner. Zase krásne slová… a na Vianoce predsa návštevu nevyhodíte. Večer odišiel.
Na druhý deň, 25. 12., mi napísal, že so mnou vlastne nemôže byť kvôli dieťaťu. Že mal skrat, že po mne túžil a musel prísť, a aby som mu odpustila, že mi znovu ublížil.
Vrelo to vo mne. Chcela som kričať.
No namiesto toho začali kričať moji rodičia. Dňa 29. 12. opäť vytiahli staré bolesti, hovoria o rozvode. A ja mám pred očami Silvester 2024 – presne takto zle sa začal rok 2025… a presne takto pokračoval.
Dievčatá, mám strach. Mám bolesti, kŕče, pocit, že ďalšie životné skúšky už nezvládnem.
Musím sa vám priznať, že rozmýšľam depresívne a nevidím svetlo na konci tunela.
Ako sa mám vyrovnať so životom?

martinmmartin
Dnes o 11:47

Ti niesi zodpovedna za problemy ludi okolo teba

enmery
Dnes o 11:51

Tvoje témy si pamätám. Neovplyvniš to, že napr Tvoj brat je chorý, ale čo vystrájaš s tým zadaným pánom je len a len a len tvoje vedome rozhodnutie a ťahanie samej seba dole. Už v každej téme Ti k tomu zeny napísali dosť múdro. Neovplyvníme, co sa nám v živote stane-vieme však ovplyvniť, ako na to zareagujeme. Tebe niet rady. Z toho muža sa mi chce grcať. Takže žiadne prekliatie-tvoje rozhodnutia. Som si istá, že aj o dalsi rok tu budeš o ňom zakladať temy a opakovať rovnaké chyby dookola a očakávať ako blázon iný výsledok.

terezka1947
Dnes o 11:52

@essteresster no....v prvom rade prestaň riešiť ...dúfam...bývalého priateľa.....a začni žiť svoj život...lebo toto nie je prekliatie,toto je tvoja hlúposť takto sa nechať naťahovať.
Tie ostatné veci sa v živote dejú... bohužiaľ....a ostáva iba byť si v rodine oporou.
Ak si rodičia nerozumejú.....ty ich nedáš dokopy...a nevyriešia ich život....verím,že to boli...ale nezmenis to,to musia oni.

anonym_9477c9
Dnes o 11:54

@essteresster no potvrdzuješ pravidlo, že milenec žene pomáha z problémov, do ktorých by sa nedostala, keby nemala milenca. Polovicu ťažkostí si si spôsobila tým, že si sa zavesila na ženatého muža. A na Vianoce návštevu nevyhodíte? To akože fakt?

terezka1947
Dnes o 11:59
@anonym_9477c9

@essteresster no potvrdzuješ pravidlo, že milenec žene pomáha z problémov, do ktorých by sa nedostala, keby nemala milenca. Polovicu ťažkostí si si spôsobila tým, že si sa zavesila na ženatého muža. A na Vianoce návštevu nevyhodíte? To akože fakt?

@anonym_9477c9 nie on odchádzal....to skôr žena ho vyhadzoval z domu...kde ho možno trpela iba kvôli dieťaťu
Tiež nechápem autorku....toto jej počínanie je už na psychiatra.

anonym_ff5bf2
Dnes o 12:00

Ja vidím obrovské šťastie v tom, že nehody neboli smrteľné, že brat sa vyliečil, že rodina sa v problémoch stmelila… žiaľ, pokiaľ sa rodičia hádajú a nefunguje im to, možno bude pre oboch lepšie ak sa rozvodú, radšej mať dvoch spokojných rodičov od seba ako dusno v dome…prácu a prostredie vieš zmeniť, môžeš sa poobzerať po niečom úplne inom aj sama, nepotrebuješ aby ťa preložili… a za všetky problemy so ženáčom si naozaj môžeš sama, ten je tam spomenutý niekoľkokrát, už dávno si toto nemusela riešiť vôbec a možno by si aj tie ostatné veci zvládala lepšie, možno by si dokonca mala podporu v normálnom vzťahu, keby si bola otvorená spoznávať nových ľudí a nestrácala čas s týmto… ak sa nevieš odstrihnúť, posunut, cítiš sa stratená, nevieš si pomôcť sama ďalej, skús vyhľadať psychológa…

anonym_928399
Dnes o 12:03

Na tvojom mieste hladam pracu mimo bydliska a zacala by som nanovo uplne od zaciatku

januska12323
Dnes o 12:03

@essteresster ten tvoj "pán" je stále ženatý, prečo ho nazývaš priateľom, kamarátom a na Vianoce ho ešte aj pustíš do domu? S ním si svoj život kazíš sama. Ostatné veci sa proste stávajú len u vás toho bolo viac naraz.

anonym_683443
Dnes o 12:04

Autorka, oproti tomu, čo som od októbra 2024 prežila ja, je tvoj život prechádzka ružovou záhradou. A čo mám robiť? Musím žiť, nemám inú možnosť. Všetci tvoji blízki žijú. Čo chceš viac?

sevrin
Dnes o 12:06

Viac krát si spomenula bývalého partnera.

Aké veľké množstvo problémov by sa ti vyhlo, keby si si nikdy nič nezačala so ženatým s dieťaťom?

pralinka25
Dnes o 12:08

za mna teda ziadne prekliatie nevidim. vies kazdy ma nieco. keby som to zhrnula co vsetko sa poserie za rok tak to mam aj 2x tolko lebo je nas viac.
neriesim, zivot beriem ako ide. vyrovnavam sa s vecami co pridu ako sa da. ale teda ani si zivt sama nekomplikujem. naco.
najdi si byt. prestahuj sa. zi samostatny zivot. rodicov navstevuj. nie si zodpovedna za ich vztah.
milenca kopni do riti a ziadna ucta k minulosti. ser na to. zacni sa obklopovat normalnymi ludmi.
choroby tu su. bohuzial ale aj budu. vzdy. nebudem spominat nase boje ale bolo ich neurekom ale nikdy som sa takto nerutila ani nepremyslala preco my. nuz preto preco aj vsetci ostatni. kazdy ma nieco.
a autonehody. hm. no ja neviem. treba sa zamysliet preco sa vlastne stali. co im predchadzalo. jazdite bezpecne? neviem. autonehoda sa da ovplyvnit. nehovorim ze sa nestane ale zas ked ma clovek nejake skusenosti vie predvidat, predchadzat. pride mi to ze ste hlavou inde a jazdite nebezpecne.

anonym_491cd8
Dnes o 12:15

Choroby a nehody sa stavaju, to neovplyvnis. To, ze nemas oporu v partnerovi je len tvoja vlastna hlupost. Nemas sa tahat so zenatym. Rodicia su vystresovani z bratovej choroby, z tvojej a nesustredia sa na soferovanie, hadaju sa a ty este nevyhodis zenateho cicimbrusa od dveri. Je jedno ci su Vianoce alebo nie. Neda zena lezie za tebou. Osamostatni sa, zablokuj zenateho a navstiv psychologa … ziadna karma … proste sa daj do kopy. A ked si to chces vysvetlit karmou … tak mozes, sexujes zo zenatym, tak sa bude s… co sa da, kym neprestanes🤷‍♀️. Mozes to brat ako chces … ale zaciatok je rovnaky. Zabudni na toho chlapa a ries svoj zivot.

anonym_2ce35d
Dnes o 12:26

Ved v tom texte jasne vidiet, ze to pisala AI - to si si dala prepísať svoj text, alebo mu vymysliet nieco srdcervuce?

billy_jean
Dnes o 12:42

Tak si to podme zhrnut. Mas pracu, co je super. Predstav si, ze by si dala vypoved z prace a 2 dni pred nastupom do novej by ti povedali, ze nic z toho. Mas pracu v statnej sprave, vas zi to. Brat je nateraz ok, ak vsetko pojde dobre, bude ok. Dalsia super sprava. Rodicia mali nehody, ale vsetky prezili a nie su ani s tazkym postihnutim. To je uzasne. A v roku 2025 si spoznala pana uzasneho, jeho vyciny, navraty a odchody a uvedomila si si, ze toto nie je pre teba cesta. Rok 2025 dopadol pre teba napokon super. Lebo bolo kopec chvil, ktore nemuseli vyjst takto stastne. Raz budes spominat na tento rok, ako jeden z tych lepsich rokov, ver mi.

anonym_184dea
Dnes o 12:45

@essteresster teraz budem velmi, velmi, velmi zla, ale chcela si nazor. Nerozmyslala si nad tym, ze zivot ti vracia to, ze sa tahas so zenatym? Viac ako polovicu problemov by si nemala, keby si to razne raz a navždy ukončila, resp. vobec nezacala. Rodicia sa zacali hadat, ked si s k nim prisla - mozno by sa nezacali hadat, keby si tam nebola. Nehnevaj sa, ale si strasny slaboch, moze byt ten chlap aj zo zlata, ale raz je zadany, tak ruky prec. Mozno len dostavas od zivota sancu poucit sa.

januska12323
Dnes o 12:48
@billy_jean

Tak si to podme zhrnut. Mas pracu, co je super. Predstav si, ze by si dala vypoved z prace a 2 dni pred nastupom do novej by ti povedali, ze nic z toho. Mas pracu v statnej sprave, vas zi to. Brat je nateraz ok, ak vsetko pojde dobre, bude ok. Dalsia super sprava. Rodicia mali nehody, ale vsetky prezili a nie su ani s tazkym postihnutim. To je uzasne. A v roku 2025 si spoznala pana uzasneho, jeho vyciny, navraty a odchody a uvedomila si si, ze toto nie je pre teba cesta. Rok 2025 dopadol pre teba napokon super. Lebo bolo kopec chvil, ktore nemuseli vyjst takto stastne. Raz budes spominat na tento rok, ako jeden z tych lepsich rokov, ver mi.

@billy_jean len ťa poopravim, pána úžasného spoznala pred pár rokmi kedy bol ženatý a mal dieťa, tento rok pribudli len rozchody s ňou, inak všetko po starom.

billy_jean
Dnes o 12:53
@januska12323

@billy_jean len ťa poopravim, pána úžasného spoznala pred pár rokmi kedy bol ženatý a mal dieťa, tento rok pribudli len rozchody s ňou, inak všetko po starom.

@januska12323 myslela som, ze spoznala jeho spravanie naplno. Je mi jasne, ze ho spoznala predtym. Ale tento rok jej otvoril oci.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:04

@essteresster

Tak sa zacni spravat ako zena, nie ako trash. Nekontaktuj sa s tym kurevnikom, ktoreho nazyvas "partner" a bud konecne zenou, ktora pozna svoju hodnotu a ma nejake zasady. Zivot sa ti ruca a ty dumas nad osudom, karmou a podobnymi ezoterickymi srackami. Lenze tam kde mozes veci ovplyvnovat, tam to proste nerobis. Sorry, ale ja take zeny volam, ze su zamotane, zacyklene.

Uvedomujes si, ze to cudo, s ktorym randis ma zenu, ma rodinu? A nevyhovaraj sa na lasku. Lebo skutocna laska nestavia na ublizovani druhym ludom.

zmrzlinka2021
Dnes o 13:06
@enmery

Tvoje témy si pamätám. Neovplyvniš to, že napr Tvoj brat je chorý, ale čo vystrájaš s tým zadaným pánom je len a len a len tvoje vedome rozhodnutie a ťahanie samej seba dole. Už v každej téme Ti k tomu zeny napísali dosť múdro. Neovplyvníme, co sa nám v živote stane-vieme však ovplyvniť, ako na to zareagujeme. Tebe niet rady. Z toho muža sa mi chce grcať. Takže žiadne prekliatie-tvoje rozhodnutia. Som si istá, že aj o dalsi rok tu budeš o ňom zakladať temy a opakovať rovnaké chyby dookola a očakávať ako blázon iný výsledok.

@enmery

Zial s vysokou pravdepobodnostou bude zit takto aj o 20-30 rokov. Problem tychto zien je nulova sebareflexia a hladanie vinnikov v niecom/niekom mimo ich. Jednu kravinu poriesia (ak), a vrhaju sa do druhej a to je jedno, ci maju 20 alebo 50 rokov.

anonym_af70aa
Dnes o 13:18

@essteresster nevidím žiaden zlý osud ani nič. Ľudia sú chorí, ľudia zomierajú. Tvoj brat sa z toho dostal, otec, matka žijú. Nie sú na vozíkoch, postihnutí, ty sa o nich nemusíš starať. Tvoj život je vlastne úžasný, nikto z rodiny nezomrel, niekto nie je extrémne chorí a ty sa nemusíš o nikoho starať. Nemáš choré dieťa, si zamestnaná. Kde je problém? K tomu amantovi sa nebudem vyjadrovať. Tvoja chyba, tvoja vina. Raz by odišiel, viac by už ani ku mne neprišiel, ani by so mnou kamarát nebol. Tento problém si si sama vyrobila, tak si ho aj sama vyrieš. Apropo, jeden ženatý chlap s deckom nie je žiaden problém. Len ty máš problém ho kopnúť do gulí. Mas krásny život oproti iným ľuďom, ktorí fakt majú život na hovno. Máš zdravé dieťa, čo ja napríklad nemám. Takže asi tak.

maranta_leuconeura
Dnes o 13:21

1. Uz konecne kasli na milenca, prerus kontakt, ziadne kamaratstvo. Namotava ta len vtedy, ked sa pohada so zenou, videl by to aj slepy.
2. Zvazte kondicne jazdy v autoskole alebo prestante soferovat.
3. Pracu mozes zmenit aj bez preradenia. Jednoducho das vypoved a najdes si inu.
4. Odid od rodicov, zacni byvat sama, nebudu na teba tak doliehat ich konflikty. Ty nie si ich spasitel ani mediator, aby si ich riesila.
5. Ak je ti psychicky tazko tak vyhladaj odbornu pomoc. Nevyriesia vase rodinne problemy, ale pomozu ti vidiet svet aj z inej perpektivy

0silvia0
Dnes o 13:23

@essteresster prosim ta zena vzchop sa. Ten bordel si pestujes v zivote sama, lebo si samu seba nevazis.
Nelutuj sa, nevyhovaraj sa na osud, ale daj si do poriadku vlastny zivot tak, ze kurevnika bez moralnych hodnot vykopnes zo svojho zivota. Snad sa ti to v roku 2026 podari.

anonym_b8d21b
Dnes o 13:26

Prehanas. Milenca kopni do riti.

tykat
Dnes o 13:31

@essteresster je ti jasne ze 50% tvojho "osudu" ci "prekliatia" je ze si neodstrihla toho ch*ja co si z teba robi handru? A druhych 45% ze sa rucas z veci ktore nijako neovplyvnis a ktore sa nedeju priamo tebe? A potom ta zlozi aj tych 5% problemov ktore su naozaj tvoje a mala by si ich riesit.

janinah
Dnes o 13:47

Niekedy si poviem...tu škoda radiť,nepochopí,neposlúchne,nezmení sa....a to je aj tvoj prípad.

anonym_de6c97
Dnes o 14:38

@essteresster nič v zlom ale vy cela rodina potrebujete psychiatra. Okrem brata. A nevadilo ti, že rozbijas rodinu? Tak ti treba. Nech sa už ani k tebe bývalý nevráti.

moonlight1210
Dnes o 14:47

@essteresster "A potom zaklopal na dvere nášho domu môj bývalý partner. Zase krásne slová… a na Vianoce predsa návštevu nevyhodíte."

Ale ano, vyhodis. Nosi ti do zivota len opakovane sklamania. Robis mu emocny vankus. Ked mu je blbo, nudí sa, ma potrebu si ocistit svedomie, tak dobehne. (Alebo ked sa s exkou zrovna pohada, tak si basni, ako s tebou bolo dobre a dojde uzit si nachvilu byvale pekne pocity. Dopriat si ich, ako do wellnessu.)
Nabuduce ho aj s peknymi recami vykopni. A este sa spytaj, ci sa citi kompletny stale takto behat od jednej k druhej.
Absolutne sa neobzeraj na moment. Ani keby tam slzil na prahu ako vodopad.
Lebo keby si nieco znamenala, tak je s tebou. Dieta-nedieta. Ver tomu.
Jemu nestoja za to oni, ani ty. On si ide iba seba.

Takze tymto zacni. Normalne mu napis, ze tych jeho divadielok stacilo, bolo to zabavne, uz je to nudne a zablokuj ho. Radsej si poplac do vankusa, ono to o mesiac-dva prejde.
Prestan sa citit ako hrdinka naivneho romanu. Vedome si tym nicis psychiku. On o teba nestoji. Si len hracka, ktoru vytiahne vzdy, ked nie je co ine robit.

A prestan sa hrat na oporu tam, kde o to nestoja. Nedavas to, nici ta to, oni veselo aj tak pokracuju vo svojich zabomysich vojnach. Ak sa chcu rozviest, nech to dotiahnu. Ale pochybujem. Myslim, ze sa takto striedavo oblacno budu hadat este roky. A vykrikovat si rozvod.

Ak uz, sustred sa na brata. A svoje zdravie. Ak sa da, odstahuj sa. Pracuj na tom, daj si to ako novy ciel.

Na tu zbytocnu lasku si zriad zavaraninovy pohar, a ked pomyslis na byvaleho, hod tam mincu. Akukolvek, co mas v penazenke. Raz si za to kupis nieco pekne za odmenu, ked ta to prejde.
Aspon sa zasmejes, ze konecne prvy raz bol ten chlap na nieco naozaj uzitocny.

svetlonos
Dnes o 15:16

@essteresster
biblicke meno/nick ale blba tupa si ako bedňa gitu! Tak ti treba s pracou, tak ti treba s "laskou" a ty si tiez asi dovre prispela k hadkam vadich, ked si sa dovalila 'po "tazkom rozchode" s kjtom zenatym s dietatom! Dobre ti tak! Neschopna ist do najmu ake rodicov zatazit! Chrapat s otcom a manzelom - inej zeny - to vies, ale rodicia ta musia ratovat, ked sa s tebou rozide. Prosim ta povedz, ze mas max 23 rokov, toby tvoju bohapustu sprostost a bezcharakternost vysvetlovalo ciastocne...
Otec chcel podpalit dom? Hmm... Tam uz dlho u neho nieco nefunguje.
Zdravotny stav - u vas je dusno toxicky az hruza. Niet divu, ze brat ma leukemiu a ostatny nehody. Pridete mi nezodpovedni ako male decka, neschopni sebareflexie. Osamostnit sa obaja a nie otravovat dospeli rodicov.
Ale tebe bolo lutenko divat sa ako sa kreten vratil k vlastnej zebe a dietatu. No chudinka malinka, nunu, lutovat ta treba veru hej. Este by som ti priala aby jeho zena prisla, naplula ti do ksichtu a vrazila ti taku, ze by ti aspom zodva zuby vybila. A ty blbana ho na vianoce nevyhodis lebo sladke slova 🤯 .
Vela dokazem redpektovat tolerovat a tiez som urobila par chyb v zivote. Ale tvoje konanie je des. Ze pan oberkreten je kapitola sama o sebe, je na inu temu. A ze tvoji rodicia to tolerovali tiez? No co, komu neni vzhuru dano.... Vy kazdy na inu svetovu stranu a mozno vam aj dobre potom bude.
Nie som bezcitna, ale tolko debolnosti sustredenej na jednom mieste je hrôza. A teda ja byt na mieste jeho zeny, minimalne jednu by si chitila - nie koli mne ale koli detom, ze sa aktivne podielas a odoberani ich otca. S nim by som tiez inak riesila.