icon

Zneužívanie detí na sociálnych médiách

13. apr 2025

Čo sú to za matky?!
Čoraz viac mi vyskakujú rôzne reklamy na výživové doplnky, alebo aj rôzne vtipné videa s výchovným podtónom kde sú hlavní aktéri deti. To fakt nie je blbé tým dospelákom využívať na to svoje deti? A ďalšie hviezdy influencerky ktoré do svojho chorého biznisu tiež ťahajú deti ktoré nemôžu o ničom rozhodnúť?
Pre boha! Ešteže som vyrastala v normálnej dobe.
Vďaka bohu že sa na mne nezabával celý svet ako som jedla svoju prvú tortu, vďaka že ma moja mama počas horúčky netočila a nestajlovala ma s vitaminami v posteli.
Som zvedavá ako sa raz tieto deti odvdačia svojim rodičom, ktorí im ukradli súkromie. Nechcem ani vedieť aká realita sa skrýva v pozadí, keď to dieťa práve nemá svoj deň a nechce sa mu tváriť ako je potrebné.
Mal by byť zákon na ochranu detí a zákaz zverejňovať deti na sociálnych sieťach.

Strana
z2
beata_k
14. apr 2025

@beronsche Nehadzme vinu na detskych hercov. Prihlasili ich tam rodicia za ucelom zarobku. Vobec v tom nevidim rozdiel, ci film, ci youtube. Ide iba o peniaze pre rodicov. Len na vtipnu komediu ludia nepozeraju cez prsty.

mischy00
14. apr 2025

@beata_k žiaľ, toto je téma co sa nehovorí nahlas...fotenie vlastných detí a čakať celý deň na reakcie. A nikto ma nepresvedčí o tom, ze ta matka nečaká na like....mam 2 detí a nikde nie sú ich fotky, som na nich pyšná v súkromí, nepotrebujem aby mi cudzie osoby písali pochvalne komentáre...

maranco
14. apr 2025

@beata_k z čoho chceš potom nakŕmiť AI? potrebuje fotky detí každého veku v rôznych situáciách, aby mohla realistickejšie vytvárať odvodené fotky
takže taký voľný zdroj fotiek sa vždy zíde

beronsche
14. apr 2025

@beata_k kde, prosím ťa, hádžem vinu na detských hercov?
Ako sa takto dal vôbec pochopiť môj príspevok??

Keď už, vinní sú rodičia. Nie kvôli tomu, že dieťaťu umožnili hrať, kvôli tomu, že sa nepostarali o to, aby to takéto následky nemalo..
Než už boli pohnútky akekolvek, oni sú zodpovední, aby to deti zvládli aj po tom, ako nimi popularita zamáva..

beronsche
14. apr 2025

@mischy00 áno, je to smutné.. zrejme za tým bude nejaká matkina nenaplnená potreba, nejaká jej trauma ukrytá hlboko, ktoru si "lieči" cez takého prehnane zdieľanie..
Ak teda vylúčime všetky hraničné exhibicionisticke osobnosti..

beata_k
14. apr 2025

@beronsche Nie vzdy sa da postarat o psychiku dietata. Ale to, ze ho prihlasim do filmu sa ovplyvnit da. No len ako pisem. Na komediu s detskym hercom sa nepozera tak prisne ako na youtube pricom dovod vidim len jediny, zarobok rodica.

mischy00
14. apr 2025

@beronsche najhoršie je, že stačí pár komentov a matka má pocit, že sa to ľuďom len páči a doslova dychtia za novými a novými fotkami.....pritom 90 percent ľuďom je to úplne jedno a nejdú sa poskladať z cudzieho dieťaťa. Vidím to aj tu, stačia komenty a na ploche sú stále tie isté detí.....a tie bábätka nevedia povedať nie, nie musia byť nastajlovane a pozovat maminke 😐

mischy00
14. apr 2025

@beata_k áno zárobok, ved mnohí rodičia zostanú doma a majú to ako hlavný príjem. A čím viac peňazí, tým väčšia nenazranost....Ak by za to bol smiešny honorar, žiadne dieťa by už nemuselo takto v detstve " pracovať ". Teraz som čítala, že sa už uzakonil v niektorej krajine zákon, ze časť zárobku ide dieťaťu do špeciálneho fondu a keď bude dospelý, tak bude mať k nemu prístup. Nie, že rodič rozhoduje o každom eure

beronsche
14. apr 2025

@beata_k a ja sa už opakujem, ale rozdiel je diametrálny..
V komedii dieťa chápe, že nejde o jeho život, predstiera, že je niekto iný. Problémom môže byť to, čo príde po. Čiže popularita.

Vo videách na YT či tiktok sa prezentuje dieťa AKO také. Jeho vlastný život, s vlastnými rodičmi, vo vlastnom dome - často však nastaveny do určitej pózy. Dieťa nadobudne pocit, že jediné póza je ok, že nemôže byť samé sebou, že k životu potrebuje schválenie verejnosti.

jana_eyre_2
14. apr 2025

@beata_k nemyslím že tu niekto hádže všetkých do jedného vreca - táto problematika je veľmi aktuálna a živá.. a môžem povedať, že bohužiaľ začína byť viac ľudí čo to v hlave v poriadku naozaj nemajú ako tých, co sa snažia uvažovať aj nad bezpečnosťou svojich detí.. jednoducho - vymklo sa to z pod kontroly a je dobre o Tom hovoriť a zle to bagatelizovať..

(Ak ťa to označilo aj v nejakej inej téme, ospravedlňujem sa, nejako mi to preklikáva do starých tém a pridá sa príspevok tam..)

alica110
14. apr 2025

Nedávno som čítala o sestrách Olsen. Od narodenia boli na pľaci, nemali normálne detstvo, zničilo ich to. Stali sa z nich trosky. Samé povedali, že poznali len prácu, prácu a prácu. Kvôli svojim ctižiadostivým rodičom.

90909
14. apr 2025

A taktiež reality shows s detmi, ako napríklad Dance Moms, alebo Honey Boo Boo

mischy00
14. apr 2025

V podstate aj všetky detské sútaže krásy, nebolo na tom nič rozkošné a milé. Bol to tvrdý boj a dievčatá museli byť 100 percentne, niektoré už dokonca podstúpili v mladom veku vylepšenia. Už len ten makeup bol na nich úplne komicky a zabíjal akúkoľvek detskú krásu

beata_k
14. apr 2025

@beronsche Je jedno, ci chape. Makat musi cele detstvo a o tom to je. Je jedno ci maka kvoli filmu alebo youtybu. To dieta sa nehra, ale tvrdo pracuje

luteam
14. apr 2025

@beata_k no to v pohode nie je ale ty pises ze zle dopadol a ja pisem ze nakoniec dopadol dobre zije vo francuzsku ma zenu a deti to je podla mna fajn

Strana
z2