icon

Zvýšenie počtu podvodníkov

13. sep 2025

Ahojte žienky,tento týždeň som si všimla nárast žien ktoré píšu skoro rovnaké veci ako na nic nemajú a nemaju ako nakŕmiť dieta/deti.Nad jednou maminou ktorá mi napísala súkromnú správu som sa zľutovala ,pretože kedysi som zažila situáciu co je to doslova nemať začo kupit chleba a nie nemala som vtedy plnú skriňu potravín.Stala som sa vdova a zrazu to bolo ozaj ťažké a aj ked som mala rodinu neustále nieco pýtať bolo ponižujúce Preto som mala pochopenie pre tieto žienky,lebo naozaj nevieme co sa môže stať a nie každá mame ušetrené peniaze.Nezodpovedne....ja viem...ale doba je zla.NO ,ale k veci.Ozvala sa žena z mesta kde som nenašla donášku potravin.Tak som jej písala ze jej pošlem peniaze na nakup a kupu liekov pre choré dieťa.Ked mi však pani poslala meno a priezvisko (inak najskôr sa zdráhala) nasla som ju na fb.A veru ťažko súdiť podľa fotiek ale jednoznačne ta zena mala mozno viac ako ja sama.Preto je na Vás komu pomôžete a predovšetkým vždy je nám ľúto ani nie dospelej ženy ale toho dieťaťa.,ale overte si ci tu pomoc naozaj potrebuje.Lebo ked niekto vyvesi včerajšiu fotku ze ide zrovna od kaderníka kde si nedal urobiť na hlavu len tak hocico a den predtým posiela fotky svojich nových nechtikov,tak zrejme priority su niekde úplne inde ako nakŕmiť dieta .Len škoda lebo ked sa nájde niekto kto tu pomoc ozaj potrebuje uz nás ostatne prejde chuť pomáhať.

pribinak
13. sep 2025

Žiaľ kvôli takýmto podovom a zlým skúsenostiam sa potom nedostáva pomoc ľuďom ktorí pomoc naozaj potrebuju

binarypete
13. sep 2025

Som sa ochotny stavit, ze kazda taka co tu na MK pise ako nevie nakrmit dieta je podvodnicka. To uz vidis z toho citoveho vydierania a vyplakavania priamo z tych prispevkov.

autor
13. sep 2025
@binarypete

Som sa ochotny stavit, ze kazda taka co tu na MK pise ako nevie nakrmit dieta je podvodnicka. To uz vidis z toho citoveho vydierania a vyplakavania priamo z tych prispevkov.

@binarypete ano a ked som napísala ze by som pomohla bombardovali ma správami každú minútu jedna správa
@binarypete

autor
13. sep 2025
@pribinak

Žiaľ kvôli takýmto podovom a zlým skúsenostiam sa potom nedostáva pomoc ľuďom ktorí pomoc naozaj potrebuju

@pribinak ved to len občas ma mrzi aj to odpísali ze akokoľvek ze nemáš základné potraviny doma a tak no hovorím zažila som kedysi a to mam ozaj rodinu ktorá mi pomohla ale kým som povybavovala formality ohľadom sirotskeho a vdovskeho to ozaj trvalo a dovtedy keby nemam rodinu tak co 🦄takže ozaj verím ze su ženy ktoré tu pomoc potrebujú ale teraz je ozaj nereálne rozlíšiť to.

madeincssr
13. sep 2025
@anonym_autor

@pribinak ved to len občas ma mrzi aj to odpísali ze akokoľvek ze nemáš základné potraviny doma a tak no hovorím zažila som kedysi a to mam ozaj rodinu ktorá mi pomohla ale kým som povybavovala formality ohľadom sirotskeho a vdovskeho to ozaj trvalo a dovtedy keby nemam rodinu tak co 🦄takže ozaj verím ze su ženy ktoré tu pomoc potrebujú ale teraz je ozaj nereálne rozlíšiť to.

@anonym_autor asi len pomahat tym, ktorych dobre pozname vo svojom okoli, resp. na doporucenie niekoho doveryhodneho.

sisa_s
13. sep 2025

Konfrontovala si ju? Ze na kadernika a nechty ma?

autor
13. sep 2025
@sisa_s

Konfrontovala si ju? Ze na kadernika a nechty ma?

@sisa_s ano a zablokovala ma

sisa_s
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som zverejnila aj jej meno, prezyvku tu na MK, nech nikto iny nenaleti

zuzanaete
13. sep 2025

Doba je narocna a vyzera, ze bude este narocnejsia. Podporujeme len v pripade, ze urcite vieme, ze nejde o podvod. Bud su to medializovane pripady a overene veci. Alebo napr. u nas lokalna charita podporuje konkretne rodiny. Ludi z charity poznam a verim im.

karolinakr
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tym blokom sama prezradila, čo je zač

maranco
13. sep 2025

Keď máš potrebu poslať niekomu neznámemu peniaze alebo pomoc riešil by som to tak, zavolať na obecný/mestský úrad, odbor sociálnych vecí a povedať čo je vo veci že chceš pomôcť tej a tej, či ti odporúčajú zaslať pomoc alebo radšej nie.
Oni si svojich ľudí poznajú, o rodine ti nemôže nič povedať, ale tebe stačí že povie pošlite pomoc sa im zíde, alebo radšej nič neposielajte.

Od 9.10.2025 bude lepšia ochrana proti podvodníkom, keď budeš posielať peniaze na účet zadáš meno a priezvisko a banka ti overí či ten účet patrí osobe s takým menom.
Tak budeš vedieť komu vlastne posielaš peniaze.

Tu je jedna internetová podvodníčka, ja nepotrebujem chodiť do práce

https://www.youtube.com/watch?v=No2eFRTwZME
mamina7070
13. sep 2025

ka som jeden od nitry raz pred vianocami poslala peniaze na zaplatenie sekov pre deti a na lieky slubila ze mi vrati (ak by vratila poslala by som jej obratom raz tolko) ale samozrejme nevratila
moja babka vravievala kto vyplakava kvoli peniazom ten nema ich nedostatok
Je vela podvodnych zbierok od asi najznamejsej placky na nete Janky Biharyovej az po tieto co tu vyplakavaju vsetky su same ako prst a zrazu zistili ze neni RP a nemozu robit

tilly
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zverejni jej nick a oznám to adminom. Presne, ako sa tu vyššie píše, potom sa pomoc nedostane tomu, kto ju naozaj potrebuje a zaslúži si.

maranco
13. sep 2025
@mamina7070

ka som jeden od nitry raz pred vianocami poslala peniaze na zaplatenie sekov pre deti a na lieky slubila ze mi vrati (ak by vratila poslala by som jej obratom raz tolko) ale samozrejme nevratila
moja babka vravievala kto vyplakava kvoli peniazom ten nema ich nedostatok
Je vela podvodnych zbierok od asi najznamejsej placky na nete Janky Biharyovej az po tieto co tu vyplakavaju vsetky su same ako prst a zrazu zistili ze neni RP a nemozu robit

@mamina7070 mohla si tak, nech ti pošle fotku šekov a zaplatila by si ty tie šeky a lieky jej objednať cez eshop s vyzdvihnutím v lekárni
ale na to príde človek až potom oni si vymyslia rôzne zámienky, prečo sa to takto nedá, len aby vytiahli od ľudí peniaze

rozculena
13. sep 2025

tiež som si tak overovala jednu rómsku rodinu,kde otec vyplakával,že nemejú peniaze......hádajte,s akým výsledkom....

madeincssr
13. sep 2025
@rozculena

tiež som si tak overovala jednu rómsku rodinu,kde otec vyplakával,že nemejú peniaze......hádajte,s akým výsledkom....

@rozculena "...ani se neptejte" (z filmu Kolja) 🥴.