icon

Ako bojovať s opakujúcimi sa zápalmi močových ciest?

11. apr 2026

pred troma rokmi som rodila sekciou. Predtým som nikdy žiadné problémy nemala. 3 týždne po pôrode som mala prvýkrát zápal m. ciest. Vyšla mi e. coli preliečená ATB a následne výsledky v poriadku. A tak sa začal kolotoč zápalov skoro každé 2-3 mesiace, 2 roky vkuse... gynekológ (ureaplazmy....) všetky výsledky negatívne. Urológ mi dal Urowaxom, Wobenzym brala som už všetko. Za celé 2 roky, počas zápalov mi už nikdy nevyšla žiadna baktéria, vždy len krv v moči a sem tam hnis. Preliečená atb som bola vždy ale vždy sa to vrátilo. Teraz bol rok pokoj a od februára už druhý krát zápal. Pijem veľa vody, po sexe sa vždy vymočím, osprchujem, beriem homeopatika, kvapky od valoviča, kapucinka...proste všetko už by som o tom vedela napísať knihu. Čo pomohlo vám? V mladosti to mala aj moja mamka a sestra jedno obdobie.

Strana
z2
marhulka13
11. apr 2026

@anonym_autor mne urobili cystoskopiu a zistili iný problém. No ja som nikdy nemala pálenie či rezanie, iba krv v moči.

autor
11. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor mne urobili cystoskopiu a zistili iný problém. No ja som nikdy nemala pálenie či rezanie, iba krv v moči.

@marhulka13 ja pri zápale pocitujem výrazné pálenie, štípanie..tiež mam pocit že mám vyperaktivny mechúr, sliznica je už podraždená z tolkych zapalov.

anonym_a907bb
11. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 ja pri zápale pocitujem výrazné pálenie, štípanie..tiež mam pocit že mám vyperaktivny mechúr, sliznica je už podraždená z tolkych zapalov.

@anonym_autor ja v posledných 2 rokoch mávam tiež zápaly,čo som nikdy nemala. Urológ má podozrenie na prolaps, čo by vysvetľovalo časté zápaly. Idem na gyndu, uvidím.

marhulka13
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor držím palce, nech ti nasadia liečbu, ktorá zaberie. Ja som dva mesiace po operácii a uvidím tiež , či bude dakej

autor
11. apr 2026
@anonym_a907bb

@anonym_autor ja v posledných 2 rokoch mávam tiež zápaly,čo som nikdy nemala. Urológ má podozrenie na prolaps, čo by vysvetľovalo časté zápaly. Idem na gyndu, uvidím.

@anonym_a907bb co je to prolaps? ja som na gynekologii mala vsetky testy v poriadku akurat mam tiez mykozy ale preliecena som bola spolu s manzelom. 2 tyzdne sme brali lieky a mykoza sa zatial klopem, nevratila. Len tie zapaly

autor
11. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor držím palce, nech ti nasadia liečbu, ktorá zaberie. Ja som dva mesiace po operácii a uvidím tiež , či bude dakej

@marhulka13 ako preboeha ta cystoskopia? umrtvia to nejako? mam z toho hrozny strach. Aj tebe nech je vsetko uz dobree

autor
11. apr 2026
@marhulka13

@marhulka13 ak to nie je osobne, co zistili tebe? mne bakteria nikdy len krv v mock z kuktivacie

anonym_a907bb
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_a907bb co je to prolaps? ja som na gynekologii mala vsetky testy v poriadku akurat mam tiez mykozy ale preliecena som bola spolu s manzelom. 2 tyzdne sme brali lieky a mykoza sa zatial klopem, nevratila. Len tie zapaly

@anonym_autor padanie maternice dole. Vygoogli si. Ja nechcem googliť, lebo sa nechcem zblázniť, kým pôjdem na gyndu.

autor
11. apr 2026
@anonym_a907bb

@anonym_autor padanie maternice dole. Vygoogli si. Ja nechcem googliť, lebo sa nechcem zblázniť, kým pôjdem na gyndu.

@anonym_a907bb aha rozumiem, citala som, skor to maju zeny ktore rodili klasickym sposobom a ani jedna z tých vecí na mna nesedí...a gynekologicka mi tiez nic nevravela ked som bola na tych testoch plus usg samozrejme

marhulka13
11. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 ak to nie je osobne, co zistili tebe? mne bakteria nikdy len krv v mock z kuktivacie

@anonym_autor ja mám rakovinu močového mechúra, ale to je naozaj veľmi raritne.

matana2
11. apr 2026

Moja mama mi hovorila nedavno co jej pomohlo. Zmenila lekarku. Ta spravila viac testov, zistili jej zvyseny kreatin, a teraz si zvysok nepamatam, ale to zaujimave co hovorila ze lekrakra ju poslala s mocom do lekarskej univerzity (ze tam kde studuju medici) a ti jej pripravili vakcinu priamo pre nu. Ze nejaake kvapky uzivala rok s presnym davkovanim ktore sa v rozne dni menilo. A ze od vtedy to nemala.

anonym_0e2e4a
11. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 ako preboeha ta cystoskopia? umrtvia to nejako? mam z toho hrozny strach. Aj tebe nech je vsetko uz dobree

@anonym_autor budem hnusná, ale pri tom ako tu stále naskakujú témy s neverou sa musím spytat- milenka je tiež preliecena?

marhulka13
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mne nič neumrtvili, lebo som tehotná, ale bolo to asi ako cievkovanie. Za 10sekund hotovo.

euka210
11. apr 2026

@anonym_autor mojmu manzelovi pomohol ten Urovaxom a dava si pozor, aby nebol dlho v mokrom tricku vonku. Odvtedy uz ma zapal len vynimocne.

autor
12. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor ja mám rakovinu močového mechúra, ale to je naozaj veľmi raritne.

@marhulka13 😳 och...skoré uzdravenie prajem, nech je všetko v čo najlepšom poriadku...to už si moja hlava veľmi namýšľa a prišla aj tato myšlienka bojim sa

autor
12. apr 2026
@anonym_0e2e4a

@anonym_autor budem hnusná, ale pri tom ako tu stále naskakujú témy s neverou sa musím spytat- milenka je tiež preliecena?

@anonym_0e2e4a milenka? 🤣

marhulka13
12. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 😳 och...skoré uzdravenie prajem, nech je všetko v čo najlepšom poriadku...to už si moja hlava veľmi namýšľa a prišla aj tato myšlienka bojim sa

@anonym_autor neboj sa, ty určite chodíš urológovi, to už by si všimol. A zvyčajne tieto nádory sú bezbolestne, len krv v moci a to som mala moč ako červené víno a zvykla tiecť aj sama.

autor
12. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor neboj sa, ty určite chodíš urológovi, to už by si všimol. A zvyčajne tieto nádory sú bezbolestne, len krv v moci a to som mala moč ako červené víno a zvykla tiecť aj sama.

@marhulka13 to mi je luto snad je vsetko v poriadku... ano citala som ze je to skor bezbolestne ale naznak je ta krv v moci.

marhulka13
12. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 to mi je luto snad je vsetko v poriadku... ano citala som ze je to skor bezbolestne ale naznak je ta krv v moci.

@anonym_autor tak teraz som po operácii, kontrolovana už budem doživotne, lebo je tam vysoká miera recidívy, onkológ mi povedal, že sa okolo 80%, ale tak už to aspoň podchytia včas. Preto mi musia budúci týždeň urobiť cisársky, nech zase v maji môžem na ďalšiu cystoskopiu.

autor
12. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor tak teraz som po operácii, kontrolovana už budem doživotne, lebo je tam vysoká miera recidívy, onkológ mi povedal, že sa okolo 80%, ale tak už to aspoň podchytia včas. Preto mi musia budúci týždeň urobiť cisársky, nech zase v maji môžem na ďalšiu cystoskopiu.

@marhulka13 och vela stastia naozaj.. ja mam teraz zapal Nolicin atb beriem.. prve 3 dni hned zlepsenie a teraz na 4. den ma zacalo stipat. Ale nie pocas mocenia ale po moceni tak asi skor podrazdenie mechura a mykoza alebo co.

liaka
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor doktorka ma poslala na imunologiu a tam mi predpisali imunor na zapaly

autor
13. apr 2026
@liaka

@anonym_autor doktorka ma poslala na imunologiu a tam mi predpisali imunor na zapaly

@liaka pomohlo ti to?

liaka
13. apr 2026
@anonym_autor

@liaka pomohlo ti to?

@anonym_autor este len v piatok som to dostala predpisane. Tak neviem. Ale imunor je z bravcovej krvi ci nieco take, mala ampulka sa pije, takze to mam na dlhšie obdobie. Len 1 ampulku týždenne mám vypiť.

marhulka13
13. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 och vela stastia naozaj.. ja mam teraz zapal Nolicin atb beriem.. prve 3 dni hned zlepsenie a teraz na 4. den ma zacalo stipat. Ale nie pocas mocenia ale po moceni tak asi skor podrazdenie mechura a mykoza alebo co.

@anonym_autor ja som dnes akurát bola na kontrole a zase vysoký počet baktérií a leukocytov v moči, no že nech začnem brať blokurimu a urinal , že uvidíš či to postačí. Tieto infekcie močových ciest sú nekonečný príbeh tuším.

autor
14. apr 2026
@liaka

@anonym_autor este len v piatok som to dostala predpisane. Tak neviem. Ale imunor je z bravcovej krvi ci nieco take, mala ampulka sa pije, takze to mam na dlhšie obdobie. Len 1 ampulku týždenne mám vypiť.

@liaka objednala som sa k imunologovi. Poviem mu o tých liekoch čo povie. Ako dlho sa to pije a raz tyždenne? To niesu injekcie?

autor
14. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor ja som dnes akurát bola na kontrole a zase vysoký počet baktérií a leukocytov v moči, no že nech začnem brať blokurimu a urinal , že uvidíš či to postačí. Tieto infekcie močových ciest sú nekonečný príbeh tuším.

@marhulka13 a k tomu v tehotenstve obzvlášť 😏 nech ti je čím skôr lepšie. Moja sestra aj mamka v mladšom veku s tým tiež mali problémy. A teraz ja.

liaka
16. apr 2026
@anonym_autor

@liaka objednala som sa k imunologovi. Poviem mu o tých liekoch čo povie. Ako dlho sa to pije a raz tyždenne? To niesu injekcie?

@anonym_autor to su ampulky s práškom. Naleje sa tam 3 ml vody premieša a vypije na lačno a pol hodinu sa nesmue nič jesť. Mne dal 3 balíky, vyšlo ma to na 26 eur a jedno balenie mi kázal dať 2 krát týždenne po ampulke a ďalšie dva balíky len jedna ampulka týždenne takže dlho to vydrží. 4 ampulky sú v jednej krabičke.

autor
16. apr 2026
@liaka

@anonym_autor to su ampulky s práškom. Naleje sa tam 3 ml vody premieša a vypije na lačno a pol hodinu sa nesmue nič jesť. Mne dal 3 balíky, vyšlo ma to na 26 eur a jedno balenie mi kázal dať 2 krát týždenne po ampulke a ďalšie dva balíky len jedna ampulka týždenne takže dlho to vydrží. 4 ampulky sú v jednej krabičke.

@liaka ja som citala ze to su injekcie... preto som teraz v rozpakoch. spytam sa svojej lekarky co nato povie ona

liaka
16. apr 2026
@anonym_autor

@liaka ja som citala ze to su injekcie... preto som teraz v rozpakoch. spytam sa svojej lekarky co nato povie ona

@anonym_autor

autor
16. apr 2026
@liaka

@anonym_autor

@liaka aha tak uz chapem dakujem 😁 snad mi to na tie zapaly pomoze lebo to je posledna sanca

Strana
z2