Ako riešiť diastázu a brucho po pôrode?
Chcem sa opýtať na radu. Od detstva mám deformovany hrudný kôš, je to dedicneho pôvodu a horší sa to aj spôsobom chôdze a zlým držaním tela. Po prvom pôrode som mala v bruchu hrčku, doktorka mi povedala, že sa jedná o diastazu. Po druhom pôrode sa to zhoršilo, ale po 3.porode je to naozaj zlé. Vyzerám ako v 6.mesiaci. Mám síce pupok vo vnútri, ale zároveň vytŕča von. Keď si ľahnem na chrbát a kúsok sa nadvihnem, tak tam citim aj cca 8 cm dieru. Stretli ste sa s tým? Ako sa zbaviť toho brucha? Aké cvičenia odporúčate? Operáciu by som veľmi nechcela postupovať.
@staromodna Na internete nájdeš kopec cvičení pri diastaze. Ak si sama netrúfas, tak fyzioterapeut ta naučí cvičit a potom môžeš už len sama doma. Ale toto si mala riešiť hneď po prvom pôrode, nie čakať na tretí keď to bude v takomto stave. No lepšie neskoro ako nikdy.
@staromodna Na internete nájdeš kopec cvičení pri diastaze. Ak si sama netrúfas, tak fyzioterapeut ta naučí cvičit a potom môžeš už len sama doma. Ale toto si mala riešiť hneď po prvom pôrode, nie čakať na tretí keď to bude v takomto stave. No lepšie neskoro ako nikdy.
@nikpa po pravde, nevedela som, že budem mať viac detí a nie som veľmi veľký fanúšik cvičenia, ale keďže vyzerám ako neustále tehotná, tak ma to už hnevá a chcem sa dať dokopy. Ďakujem za názor a radu
Urcite odbornik, fyzioterapeut, nech si neublizis este viac.. ukaze ako cvicit správne

Fyzioterapia?