Bolesť po kyretáži
Ahojte, pred 6 týždňami som mala robenú kyretáž (kvôli vysokej sliznici a polypom).
Jedna známa hovorila, že tú nebolelo nič.
Ja som mesiac poriadne nemohla ani sedieť, skôr som pololežala alebo stála.
Bolesť som mala asi hlavne prvý týždeň, postupne menšiu, ale rôzne to cítim doteraz.
Minulý týždeň som mala menštruáciu, hlavne prvý deň som mala občas bolesť silnú rezavú bolesť.
V podstate tá sliznica na maternici sa mení, obnovuje... takže to hojenie asi trvá dlhšie, neviem.
Nedávno tu bol príspevok, kde žena spomínala (robená kyretáž kvôli potratu), že aj po pol roku má bolesti.
Celkovo, ja mám telo citlivé, pomaly sa mi hojí. Aj napr. pri vŕtaní zubu potrebujem injekciu.
Tak, aké máte skúsenosti vy?
Ešte dodám, že doktorka mi dala duphaston /po ktorom mi bolo zle), ktorý som menila za Utrogestan. (10 dní v mesiaci)
Ja som krvácala v podstate len v ten deň, potom len veľmi slabé špinenie.
Ono, nebolí ma to stále, aj sa snažím nič ťažké nedvíhať. Ja mám problémy aj so štítnou žľazou, preto sa mi všetko hojí pomalšie. Aj keď som nachladnutá, dlho sa dávam dokopy.
Ja som krvácala v podstate len v ten deň, potom len veľmi slabé špinenie.
Ono, nebolí ma to stále, aj sa snažím nič ťažké nedvíhať. Ja mám problémy aj so štítnou žľazou, preto sa mi všetko hojí pomalšie. Aj keď som nachladnutá, dlho sa dávam dokopy.
@anonym_autor no môže to byť viacero faktorov
Ako sa oteplilo, tak trebalo včera poliať záhradu, aspoň po troche, tak možno aj z toho to je.
Asi to tak vezmem, že každý sa hojí rôzne dlho, no. Možno je to tým, ako som mala minulý týždeň menštruáciu, tak sa mi tá sliznica "rozbabrala".
Išla by som na kontrolu či je všetko ok. Kolegyňa bola na kyret a na 2. deň bola nirmalne v práci
Ako sa oteplilo, tak trebalo včera poliať záhradu, aspoň po troche, tak možno aj z toho to je.
Asi to tak vezmem, že každý sa hojí rôzne dlho, no. Možno je to tým, ako som mala minulý týždeň menštruáciu, tak sa mi tá sliznica "rozbabrala".
@anonym_autor tiež som nemala žadne bolesti, ale možno si si to spôsobila aj tým polievaním, ak si teda polievala krhlou, pre istotu choď k lekárovi
@anonym_autor po 6 t je už dlho.Nemas už ovulaciu po menzese?mňa to bolelo resp som cítila, že sa niečo dialo 3 dni.Isla by som na kontrolu k lekárovi.Polievanie po takej dlhej dobe nie je taka tazka aktivita.Kuo si wobenzym je drahy, ale dobry
@luccija Ovuláciu mám teraz.
Nad tým Wobenzymom som rozmýšľala už na začiatku, lebo som čítala, že je to dobré na hojenie. Len som vtedy ešte nevedela, čo mi doktorka dá. A keď mi dala ten Duphaston, nechcela som to kombinovať.
Ale strašne zle mi po ňom bolo, tlak mi klesal-stúpal, migrény, točenie hlavy a tlak do hlavy, keď som si dala tabletku (2x denne). Potom som tu čítala diskusie, že je aj vaginálny Utrogestan ako možnosť. Tak mi doktorka predpísala ten.
Ono, s mojou doktorkou je ťažká debata. Veď aj po tom kyret som sa mala do 3 dní hlásiť u dr. A keď som jej volala, tak že načo. Že až po histológii.
Tak keď som tam prišla spýtať sa na výsledky (ktoré našťastie dopadli dobre), tak mi ponúkla anitkoncepciu alebo gestagény (duphaston). Ale komunikácia nič moc.
Potom, že keď budem mať menštruáciu, mám jej napísať, kedy prišla, ako prebiehala. A jedine, čo mi odpísala bolo, že mi predpísala ďalší Utrogestan, nič viac k tomu.
Nebudem tu za chrumkavu no mne robili kyret v rámci upt. Mala som mať vraj normálne menštruačné bolesti a nejaké krvácanie. Krvácanie však nedošlo ale bolesti boli šialene. Trvalo to asi týždeň čakala som ci to prejde brala ibalgin ale telo si samo spustalo kontrakcie (už mám 2 pôrody za sebou čiže to viem porovnať). Presne vlny kontrakcii trvali nejaký čas a zase odišli. A znova dokola. Po týždni som už šla k Dr keď som mala voľno z prace a pichli mi injekciu. Nešla ani kvapka krvi a to tak byt nemalo vyčistiť sa to malo samo a nič. 2x mi pichli injekciu 2 dní po sebe kontrakcie ešte horšie a krv žiadna. Musela som ísť na kyret znova. Ale už v daný deň a nikdy potom som žiadne bolesti nemala, po kyrete môžeš ísť na ďalší deň už do prace nie je dôvod byť doma nemá tam co bolieť
Mne robili v máji tiež kyret kvôli zamĺknutému potratu a cítila som akurát pár dní po úplne jemné menštruačné bolesti. Asi týždeň a pol som mala špinenie, počas toho som sa šetrila, po 2 týždňoch už som nabehla na svoj klasický aktívny režim a fungovala som akoby nič, vrátane cvičenia. Nezdá sa mi ok, aby si mala tak dlho bolesti, to som nemala ani po pôrode… ale pri polypoch je to možno trochu iné, neviem.
Nemala som žiadne bolesti, krvácala som iba v deň kyretu, inak som veľmi ani nešpinila. Na kontrolné sono si bola, či všetko vyčistili? Menštruácia prišla cca po mesiaci, aj keď je pravda, že odvtedy ju mám silnejšiu a dlhšiu. Ale neviem, či to môže byť z toho (sú to už 3 roky).
@sima234 Práveže na žiadnu kontrolu ma nevolala, ani mi nič bližšie nepovedala.
Túto prvú menštruáciu som mala 3 dni, potom len slabé špinenie 2 dni.
Kyretáž mi robili v Nitre v nemocnici, tak si myslím, že to hádam dobre urobili.
V papieroch z histológie (tie som si u dr. cvakla mobilom v čakárni, lebo žiadne papiere mi ona nedáva, že by som videla) som mala, že "objemnejšie korporálne polypy s hyperplaziou žľazovej kompomenty simplexného typu i s črtami stromálneho krvácania".
ja som sa dr. na to pýtala, ona povedala, že papiere potvrdili to, čo mi na sone videla, a vtedy mi ten progesterón dala
Na jednej strane, odkedy mi vyoperovali štítnu žľazu, tak sa mi všetko hojí veľmi pomaly. Tak preto tomu dávam čas.
Len som chcela vedieť, aké majú ľudia skúsenosti.
Na jednej strane, odkedy mi vyoperovali štítnu žľazu, tak sa mi všetko hojí veľmi pomaly. Tak preto tomu dávam čas.
Len som chcela vedieť, aké majú ľudia skúsenosti.
@anonym_autor ja mám inak štítnu tiež vyoperovanú už dávno… u mňa to vplyv na hojenie rán nemalo
Ja som mala tiez tak. Krvacala som asi cca tyzden. Mna doktorka nechcela pustit ani po mesiaci do prace. Na kontrolu som tiez nebola. Vraj sa ani nerobi ,az neskor. Len ja som po 1,5 mesiaca isla na dalsiu operaciu.
@sima234 Práveže na žiadnu kontrolu ma nevolala, ani mi nič bližšie nepovedala.
Túto prvú menštruáciu som mala 3 dni, potom len slabé špinenie 2 dni.
Kyretáž mi robili v Nitre v nemocnici, tak si myslím, že to hádam dobre urobili.
V papieroch z histológie (tie som si u dr. cvakla mobilom v čakárni, lebo žiadne papiere mi ona nedáva, že by som videla) som mala, že "objemnejšie korporálne polypy s hyperplaziou žľazovej kompomenty simplexného typu i s črtami stromálneho krvácania".
ja som sa dr. na to pýtala, ona povedala, že papiere potvrdili to, čo mi na sone videla, a vtedy mi ten progesterón dala
@anonym_autor je mozne, ze ti kyret spravili zle, nedostatocne alebo tam nieco nechali. Ja som si zazila prvu situaciu, ostalo tam nieco, nenormalne bolesti som mavala, menzes taky nijaky. I ked som uz jeden kyret predtym mala, nemyslela som si, ze to je zle. Az lelarka mi povedala, ze je to zle vycistene. Isla som opatovne na kyret, bolesti okamzite ustali a dalsie problemy vymizli. Takze smer gynekolog, ze mas bolesti a nie je to okej...
@anonym_autor nic ma nebolelo absolútne

Mňa nebolelo vôbec nič, asi by som radšej išla na kontrolu, lebo ak ta vyčistili nie je dôvod na bolesť. Je pravda ale ze ja som dosť dlho krvalaca, moja mama ktorá mala viacero kyretazi mi tiež vravela ze to nie je ok, že ona nikdy tak dlho nekrvacala