Bolesti panvového dna 7 mesiacov po pôrode
Ahojte zienky. Som už 7 mesiacov po porode a myslela som si ze už aj skôr budem tam dole ako predtým. No nie je tomu tak. Ako ste na tom, resp. boli na tom vy? Kedy môžem očakávať ze sa svali zregenerujú a nebudú bolieť? Cvičím /chodím na fyzio/ ale napriek tomu pri sexe cítim značnú bolest. Neviem ako to popísať. Pri vchode do vagíny z oboch strán akoby som mala taký tvrdý bolestivý sval...Zmizne časom ta bolest? Mala som aj prolaps mechúra ale to som si cvičením dala dokopy. Ostala mi este trochu vycnieajuca vagína, a strasne skaredo zositý vchod dierky :( Už normálne uvažujem nad tým, ze pôjdem na laserové ošetrenie a na plastiku. Je to ale drahé a na fóre som nenašla diskusiu o jej účinnosti. Potešili by ma vaše odpovede, pretoze okrem cvičenia asi nenarobim viac a dufam, ze mi napíšete ze to chce len cas. Ale možno sa mýlim.
@klarka0002 odporucam laser, to je velmi ucinne a mozno aj plastiku, al to zle zosili
@klarka0002 odporucam laser, to je velmi ucinne a mozno aj plastiku, al to zle zosili
@kiki68 Mate s laserom vlastnú skúsenosť? Ktorú kliniku odporúčate?
@kiki68 Mate s laserom vlastnú skúsenosť? Ktorú kliniku odporúčate?
@klarka0002 ano, mne to robili v AT v nemocke

@klarka0002 ked píšeš že chodíš na fyzioterapiu, rieši tvoja fyzio aj ošetrenie panvového dna vaginálne a teda ošetrila ti panvové dno aj vnutorne? Pýtam sa lebo nie každý fyzioterapeut sa špecializuje aj na gynekologickú fyzioterapiu.