Bolestivá hrčka v prsníku po odsávaní
Odsavam si materske mlieko, dojcenie mi nejde.. V cera vecer okolo 9 som si ho posledne odsala a okolo 2 v noci som sa zobudila na bolest v prsniku. Mam tam hrcu na polku prsnika. Myslela som si ze ked odsajem mlieko, bude to ok. Odsala som asi tretinu toho co bezne (aj pri dalsich odsavaniach), hrcka tam stale je a podla mna sa aj zvacsuje a je bolestiva. Dala som na to teply obklad, ak by bol upchaty mliekovod tak viem, ze to pomoze.. Neviem ale ci za tych par hodin sa moze upchat?!
Nemam hektolitre mlieka, vzdy sa mi podari odsat cca porciu babatka.. Neviem co sa deje ani co s tym.. Nejake tipy?
@anonym_autor ísť na pohotovosť, alebo kungynekologovi môže to prejsť do zápalu a ATB.Dnes si to skús v sprche rozmasirovat.Ako dlho kojis to sú začiatky?
@anonym_autor niekomu pomoze teple/ studene. V nemocke to zas jednej pani ladovali. Tak vyskusaj. Tiez kapustove listy prilozit, napolohovat inak babo pri kojeni. To sa odvedcilo mne.
@anonym_1cf552
@kiki68 nekojom vobec, odsavam si mlieko. Babo ma 3,5 mesiaca..
@anonym_autor skús ak sa ti da zbehnut do lekárne a kupit si lecitín..mne to vždy pomohlo po 1 dni..vždy keď cítim, že sa tvoria hrcky a začína to bolieť, tak si dám a na druhý den je väčšinou dobre
@anonym_autor upchať sa ti môže hocikedy a potom sa za tým len hromadí mlieko a hrča sa pomerne rýchlo zväčšuje. Mala som to každú chvíľu, zápal z toho našťastie nikdy nebol. Mne väčšinou pomohlo masírovať to počas dojčenia - ty môžeš počas odsávania. A treba nájsť to miesto, kde je to upchaté - čiže tam, kde už cítiš hrču, ale čo najbližšie k bradavke (niekedy to je až na úrovni bradavky, alebo aj priamo na nej - vtedy by si videla bielu bodku na bradavke, ktorú môžeš skúsiť veľmi opatrne sterilnou ihlou prepichnúť).
mne pomohlo v teplej sprche masirovat kludne viackrat, ono to postupne moze prestat ako sa bude zmensovat a vzdy som tam aj trosku mlieka odstrekla na uvolnenie

@anonym_autor niekomu pomoze teple/ studene. V nemocke to zas jednej pani ladovali. Tak vyskusaj. Tiez kapustove listy prilozit, napolohovat inak babo pri kojeni. To sa odvedcilo mne.