Bolestivý pohlavný styk po pôrode: čo pomôže?
Som 4 mesiace po pôrode a stále to dosť boli, zatiaľ sme to skúšali len 2x ale tie prvé minuty sú dost bolestivé. Mna aj šili z vnútra nie len na hrádzi tak neviem či ta bolest nesúvisí skôr s tým:/ čo by mohlo pomôcť? U fyzio som bola nejakú zmenu nevidm.
Ziadna slava asi aj pol roka, proste som to brala ako vec co sa musi opatovne zabehnut 🤣 aby bolo jasne muz na mna netlacil, skor ja, ze to musime rozchodit
Dlhom, dlho, asi okolo 6 mesiacmi. Tiez som Bola dobre pozasivana.
Rovnako ako
@oslo1 a uplne to preslo az po 2.porode. Myslim, ze to sitie nebolo uplne ok a druhy lekar ho potom urobil lepsie.
Ja som rodila sekciou a aj tak to bolelo jak slak az kym som neprestala kojit. Ale mna to bolelo tak ze ani som nemohla mat sex...nedalo sa to vydrzat.
Pri druhom (tiez sekcia) uz uplna pohoda aj ked som kojila...netusim preco ma to tak strasne po prvom porode bolelo...
@simsalabim niekedy lekari urobia tzv "manželsky steh" aby ta vag*na bola užšia po pôrode. Potom to môže bolieť. V amerike je okolo toho veľké haló už roky a veľa žien sa dokonca kvôli tomu súdilo, lebo im to dosť obmedzilo milostný život.
Ale asi len predohra, lukrikant a veeeľmi opatrne zo začiatku.. myslieť na to, že tam bola veľká rana a netlačiť na to keď to nejde.. všetko chce čas
Pol roka to bolelo. Musela som zo zaciatku si lub. gel davat a manzel bol naozaj velmi opatrny. Uz som myslela, ze to uz navzdy tak bude. Ale po pol roku sa to zacalo zlepsovat az to zase bolo super. Coskoro ma caka 2 porod. Mam sa na co tesit po porode ☹️, zase taky sex ma caka zrejme.
Mňa bolelo aj po troch rokoch keď som na to bola odhodlaná ísť prvýkrát. Znova panna 🥲
Dakuejm vám za odpovede no mna dosť dlho aj šili tuším aj hodinu a podla mna to spravili dosť úzko ale zas som sa aj kvalitne potrhala keďže použili vákuum a ešte aj ručne placentu vyberali. Vravím si že ak dakedy druhé tak už len cisárskym lebo toto bolo peklo a ešte aj s týmto bude asi dlho problém :/
Dakuejm vám za odpovede no mna dosť dlho aj šili tuším aj hodinu a podla mna to spravili dosť úzko ale zas som sa aj kvalitne potrhala keďže použili vákuum a ešte aj ručne placentu vyberali. Vravím si že ak dakedy druhé tak už len cisárskym lebo toto bolo peklo a ešte aj s týmto bude asi dlho problém :/
@anonym_autor mala som taky druhy porod (prvy bola sekcia).
Vsetko chce cas 😉 svoje robia aj hormony. Pripadne dojcenie. Aj psychika. Vsetko spolu suvisi.
Bola som ako rešeto, šili ma dlho, jazva bolela ešte mesiace po.
Úprimne ? Proste prvé razy boli bolestivé a šla som cez bolesť so zaťatými zubami. Časom sa to zlepšilo, asi tak po mesiaci-dvoch skúšania.
Po druhom pôrode to šlo viac menej hneď bez problémov. Ale to som mala len estetické stehy.
@simsalabim niekedy lekari urobia tzv "manželsky steh" aby ta vag*na bola užšia po pôrode. Potom to môže bolieť. V amerike je okolo toho veľké haló už roky a veľa žien sa dokonca kvôli tomu súdilo, lebo im to dosť obmedzilo milostný život.
Ale asi len predohra, lukrikant a veeeľmi opatrne zo začiatku.. myslieť na to, že tam bola veľká rana a netlačiť na to keď to nejde.. všetko chce čas
@anonym_1394c6 toto je nieco tak hnusne, ze s ami.grcat z toho chce, uplne vazne, ze "manzelsky steh", otras. Hlavne, ze po tazkom tehotenstve a porode, nech ma chlap troska lepsi zazitok, co tam po zene...fuj. Viem, ze sa to deje, a este aj srandu si z toho robia, ze strasne vtipne im to pride.
@anonym_1394c6 toto je nieco tak hnusne, ze s ami.grcat z toho chce, uplne vazne, ze "manzelsky steh", otras. Hlavne, ze po tazkom tehotenstve a porode, nech ma chlap troska lepsi zazitok, co tam po zene...fuj. Viem, ze sa to deje, a este aj srandu si z toho robia, ze strasne vtipne im to pride.
@anonym_babae2 keby rodili muži, porodnictvo by bolo na diametrálne inej úrovni ale veda nikdy nepracuje v prospech žien, bohužiaľ

Dlhom, dlho, asi okolo 6 mesiacmi. Tiez som Bola dobre pozasivana.