icon

Čo pomáha na stiahnutie brucha po pôrode?

5. feb 2025

Som 2mesiace po porode a stale mam brucho, co vam pomohlo na stiahnutie ? Leginy alebo korzet/pas? Kde ste kupovali ?

ivangeline
5. feb 2025

Hlavne na to treba aj troska viac času. 🙂

elisebah91
5. feb 2025

Čas.
Ja viem že ženy túžia byť krásne a vo forme ako pred tehu, ale predsa- telo sa mení 9 mesiacov a ty chces za dva byť ako pred 9timi mesiacmi? Áno niekto ma to šťastie a žial je to taký kult byť štíhla mamina po pôrode.
Mne pomohol brušný pás lebo som mala aj pruh.
Inak sú rôzne cviky na dýchanie do brucha, spevnenie...ale to je často kontraproduktívne. Pokiaľ nevieš na 100% čo robiť tak si môžeš ublížiť a viac uškodiť.
Mne pomohol čas.
Som 3 roky po pôrode. 1/5 roka po operácii pruhu a pravidelne cvičím...a vidím že aj to moje brucho po troch sekciách uz trochu lepšie vyzerá.
Brucho po sekcii je iná káva ako brucho po prirodzenom.
Pri druhom je ti často nápomocné prirodzene sťahovanie brucha, váhy napr odvodnovanim. Poznám prípad keď zen app prirodzenom za dva dni vyčúrala 3 kg, jednoducho tie hormóny sa pôrodom spustili a išlo to.
Ale pri sekcii sú hormóny umelo prerušené a vytrhnuté ako dieťa samé a tak im trvá kým si uvedomia zmenu gravidita-negravidita.

nevenka
5. feb 2025

Jedine cas a cvicenie. Ak to bude zle, ze rozostup velky, tak operacia. Fyzio mi akurat vcera hovorila, ze rozostup do 4 cm sa da aj cvicenim zvladnut.

nevenka
5. feb 2025

@elisebah91 len NIE PROSIM, DYCHANIE DO BRUCHA, TO JE CELE ZLE!!!

maryetta
5. feb 2025

Pri prvom mi zmizlo takmer hned. Po druhom ostalo. Ale uz.... nie to co bolo predtym 🙂
Po tretom sa mi nedarilo nijak... aby vyzeralo lepsie... no po stvrtom si poviem-na to ze tam byvali 4 deti tak... dobre 🙂 obleciem M. Vynimocne aj S. Pas je vidiet. Tak to "spodne" brusko uz neriesim.
Kazdopadne. Ano čas...

milanemila
5. feb 2025

Najprv som si dala skontrolovat ci nemam diastazu no a potom cvicenie a cas. Ziadne zazracne pasy stahovacie ani nic podobne…
Ja nemam prilis dobru elasticitu koze, takze pojdem na mini abnominoplastiku, nech sa zbavim previsu nad jazvou zo sekciach.

autor
5. feb 2025

Som po sekcii a je mi do placu z toho brucha, drzim aj stravu chodim na dlhe prechadzky ale zmena je minimalna , preto rozmyslam nad stahovacimi pasmi vi to vobec pomoze

milanemila
5. feb 2025

Dopraj si cas a najdi si dobru fyzio, kt sa specializuje na zeny po porode, nech ti vysetri diastazu ak mas pocit, ze sa ti to brucho vobec nestahuje. Ber to tak, ze 9m sa maternica roztahovala, tak netreba cakat, ze za 2m bude v stave ako pred tehptenstvom 🤷🏼‍♀️ nie kazda mame take stastie, ze pri odchode z porodnice vyzerame ako keby sme ani nerodili. Bud k sebe laskava.

evcagabi
6. feb 2025

Po sekcii by som s pasom zacala hned

renesance80
6. feb 2025

cvicenie a spravne stravovanie po 2 mesiacoch som mala vahu nizsiu ako pred porodom

bielasovicka
6. feb 2025

Ja som nepotrebovala nič žiadne cvičenie, samo mi splaslo brucho. Asi som nejaká divná 😁

dagas
6. feb 2025

@bielasovicka pri prvej aj mne 😏 teraz som 8 mesiacov po pôrode a brucho katastrofa... Tak ale po dvoch vyše 4 kg deťoch sa to asi dalo čakať..

lucialucy43
5. apr 2025

Už po 3 tyždňoch si mala začať cvičiť nos sťahovací pás na bruchu a uprav si stravu

tina505
5. apr 2025

No podľa mňa by bolo dobré, keby ťa vyšetril tvoj doktor alebo fyzioterapeut a určil prečo je bruško také veľké. Môže to byť popôrodný stav a bruško sa ešte zvykne sťahovať 9 mesiacov tak ako trvá samotné tehotenstvo. Niekedy sa ale dá už pekne diagnostikovať diastaza a dokonca aj pruh a pokiaľ presiahnu určité veľkosti, nespraví sa to ani cvičením. Ja som mala 7 CM diastazu a 2,5 CM pruh, cvičenie mi jednak vôbec nepomohlo a bolo aj kontraproduktívne keďže tým dýchaním do brucha vieš stav pruhu ešte zhoršiť. Mne to vyriešila až chirurgia. Ale určite by som začala odborným vyšetrením, nech sa máš od čoho odraziť. Držím palce