icon

Ďalší pôrod po predošlej sekcii v nízkom týždni tehotenstva

dajovnik
25. okt 2025

Ahojte, je tu nejaká ktorá mala sekciu v nízkom týždni (26,27tt) a po nej ďalšie dieťa? Mala by som par otázok týkajúcich sa dalsieho pôrodu. Robili vam automaticky sekciu kvoli jazve na maternici? Ak ano v úplnej narkóze? A v akej pôrodnici ste boli? Boli nejaké komplikácie? Chcem sa na to co najlepsie pripraviť 🙏 dakujem

anonym_ba21f1
25. okt 2025

@dajovnik Ako je na tom prve dieta?

dajovnik
autor
25. okt 2025
@anonym_ba21f1

@dajovnik Ako je na tom prve dieta?

@anonym_ba21f1 neprežilo, ma to nejaky suvis s tym na co sa pýtam?

anonym_4f81b2
25. okt 2025

Ono bude závisieť od času koľko uplynulo od sekcie, budeš viac sledovaná

dajovnik
autor
25. okt 2025
@anonym_4f81b2

Ono bude závisieť od času koľko uplynulo od sekcie, budeš viac sledovaná

@anonym_4f81b2 od sekcie v čase pôrodu budu 2 roky. Mate rovnakú alebo podobnú skúsenosť?

anonym_4f81b2
25. okt 2025
@dajovnik

@anonym_4f81b2 od sekcie v čase pôrodu budu 2 roky. Mate rovnakú alebo podobnú skúsenosť?

@dajovnik nemám za sebou sekciu, ale operáciu a strašili má že bude sekcia ale podarilo sa prirodzene ale bola som sledovaná tyzdenne

euka210
25. okt 2025

@dajovnik asi je jedno aky tt, ja mam 3 sc stale po 2r. Vsetko len spinal. Moji 2 boli velki, kvoli tomu bola sc, 3.uz automaticky.
Ked je jazva ok, tak v pohode.

dajovnik
autor
25. okt 2025
@euka210

@dajovnik asi je jedno aky tt, ja mam 3 sc stale po 2r. Vsetko len spinal. Moji 2 boli velki, kvoli tomu bola sc, 3.uz automaticky.
Ked je jazva ok, tak v pohode.

@euka210 práveže to jedno nie je, je uplne odlišná sekcia v 26tt a napríklad v 39/40. Jazva je vysoko na maternici a tym je teda aj ďalšie tehotenstvo a porod odlišné preto hľadám ženu ktorá si prešla tym istým ci by mi vedela poradiť v týchto veciach 🙏🙏🙏

anonym_f0ae1f
25. okt 2025

Ako gynekológ ti poviem za seba, že s tvojou anamnézou by som ti spravila sekciu (pokial by si netrvala na spontánnom pôrode). Ako sa na to budú pozerať na konkrétnom pracovisku je otázne, treba sa obrátiť na konkrétnu pôrodnicu.

dajovnik
autor
25. okt 2025
@anonym_f0ae1f

Ako gynekológ ti poviem za seba, že s tvojou anamnézou by som ti spravila sekciu (pokial by si netrvala na spontánnom pôrode). Ako sa na to budú pozerať na konkrétnom pracovisku je otázne, treba sa obrátiť na konkrétnu pôrodnicu.

@anonym_f0ae1f dakujem, práveže spontánny porod nechcem. Možno ma tu niektoré mamičky odsúdia ze puto s dieťaťom a podobne...ale myslím ze to putovanie si s nim robim cele tehotenstvo nie len pôrodom 🙏 ja mam hlavne aj velky problem s tlakom a bojím sa aj toho ako by som zvládla spinal, bojím sa ze zo stresu ze by som zase zažila stratu dostala nejaky panicky atak počas toho preto aj by som bola najradšej za celkovú narkózu a velmi dufam ze mi to bude umožnené. Premýšľam hlavne nad Martinskou pôrodnicou kvoli neonatologii a hlavne pri predoslom pôrode tam boli na mna skutočne velmi dobry 🙏

anonym_f0ae1f
25. okt 2025
@dajovnik

@anonym_f0ae1f dakujem, práveže spontánny porod nechcem. Možno ma tu niektoré mamičky odsúdia ze puto s dieťaťom a podobne...ale myslím ze to putovanie si s nim robim cele tehotenstvo nie len pôrodom 🙏 ja mam hlavne aj velky problem s tlakom a bojím sa aj toho ako by som zvládla spinal, bojím sa ze zo stresu ze by som zase zažila stratu dostala nejaky panicky atak počas toho preto aj by som bola najradšej za celkovú narkózu a velmi dufam ze mi to bude umožnené. Premýšľam hlavne nad Martinskou pôrodnicou kvoli neonatologii a hlavne pri predoslom pôrode tam boli na mna skutočne velmi dobry 🙏

@dajovnik Martin odporúčam určite, ja som tam tiež rodila. Uvidis, čo povedia, keď prídeš na check in. Držím palce, nech ti to dobre dopadne.

rybkoava
25. okt 2025

Ahoj veľmi sa teším, že sa Ti podarilo opäť
otehotnieť. ♥️Bola si so mnou v termínovkach.
Mám v rodine prípad, keď mala rozdiel medzi deťmi 2 roky a úplne bez problémov. Obe deti cez 3 kg. Kočka čo bola so mnou na izbe mala 16 mesiacov rozdiel medzi deťmi, jej akurát neodporúčali prirodzený pôrod. Obe deti 4,5 kg. Ja mám 12 rokov rozdiel, obyve SC. Ja som rada, že som nerodila prirodzene. Aj, keď ja som nemala na výber. Keď si to zoberiem spätne, bola by som ochotná, si aj zaplatiť lekára kvôli tomu. Ja, keď som bola na predoperačných, tak som rovno povedala, že chcem celkovú. Navyše som mala tiež celé tehotenstvo vysoký tlak. Prajem všetko dobré.🙂

rybkoava
25. okt 2025

Ináč ja som mala prvú jazvu strašne nízko, keď to videl môj gynekológ krútil hlavou. Neviem či to malo súvis no pri sekcií mi zistili, že som mala obrovské zrasty. Mala som celé roky problém s tým, že ak som potrebovala ísť na wc. Tak proste som musela ísť takmer hneď. Pred touto druhou sekciou mi poradili kúpiť si gél, čo sa dáva pod jazvu proti zrastom. Dr. čo mi ju robila mi povedala, že dobre, že som ho kúpila. Lebo ozaj boli veľké. No zrasty, asi na ultrazvuku predtým nevidia.

dajovnik
autor
26. okt 2025
@rybkoava

Ahoj veľmi sa teším, že sa Ti podarilo opäť
otehotnieť. ♥️Bola si so mnou v termínovkach.
Mám v rodine prípad, keď mala rozdiel medzi deťmi 2 roky a úplne bez problémov. Obe deti cez 3 kg. Kočka čo bola so mnou na izbe mala 16 mesiacov rozdiel medzi deťmi, jej akurát neodporúčali prirodzený pôrod. Obe deti 4,5 kg. Ja mám 12 rokov rozdiel, obyve SC. Ja som rada, že som nerodila prirodzene. Aj, keď ja som nemala na výber. Keď si to zoberiem spätne, bola by som ochotná, si aj zaplatiť lekára kvôli tomu. Ja, keď som bola na predoperačných, tak som rovno povedala, že chcem celkovú. Navyše som mala tiež celé tehotenstvo vysoký tlak. Prajem všetko dobré.🙂

@rybkoava och vážne? To je milé ze si ma pamätáš ❤️ no bolo to ťažké hlavne psychicky, ale treba sa držať rad lekárov, spravit vsetky potrebné vyšetrenia a dodržiavať liečbu aj cas rekonvalescencie a zatiaľ si musim zatukat ze vyzerá vsetko v poriadku a bábätko rastie ako ma aj tlak je pri liekoch stabilný 🙏🙏🙏
Pre moju psychiku bude asi najhoršie to obdobie od 22tt kedy to vsetko vtedy začalo 🥺
Pozerám ze si dokonca ten istý okres ako ja ❤️